«Καμία πιθανότητα για νίκη με 48 πόντους»

Στην κακή παραγωγικότητα του Ολυμπιακού αλλά και στην ατολμία των παικτών του στάθηκε στις δηλώσεις του μετά το ματς του ΟΑΚΑ ο Γιώργος Μπαρτζώκας.
Δημοσίευση: 20/01/2014 - 21:04

Στην κακή παραγωγικότητα του Ολυμπιακού αλλά και στην ατολμία των παικτών του στάθηκε στις δηλώσεις του μετά το ματς του ΟΑΚΑ ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

«Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για τη νίκη. Για να κερδίσεις στο ΟΑΚΑ, κάτι που είναι πολύ δύσκολο, πρέπει να έχεις μεγαλύτερη παραγωγικότητα και αποφασιστικότητα στην επίθεση. Το παιχνίδι δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, ήταν κλειστό για τριάντα λεπτά και ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε την ατολμία μας στην επίθεση. Εμείς δεν είχαμε καμία πιθανότητα να κερδίσουμε με 48 πόντους. Ακόμη κι αν κερδίζαμε δεν είχαμε πλεονέκτημα για την πρώτη θέση, οπότε ούτως ή άλλως ο δρόμος μας περνά από αυτό το γήπεδο. Ελπίζω να ετοιμαστούμε πιο έτοιμοι στη συνέχεια» ανέφερε αρχικά και συνέχισε:

«Σε αυτά τα παιχνίδια δεν παίζει ρόλο η φόρμα. Εμείς ήρθαμε εδώ δύο φορές και δεν κάναμε καλή εμφάνιση, κάτι για το οποίο έπαιξε ρόλο ο Παναθηναϊκός. Οι προπονητές πρέπει να χειριστούν ψυχολογικά τους παίκτες. Εκείνοι καταλαβαίνουν κάθε φορά από το βίντεο τι έχει φταίξει και τι όχι. Ίσως πρέπει κάποιες φορές να τους πιέσουμε με σκληρά λόγια. Οι τραυματισμοί που είχε ο Παναθηναϊκός στην πρώτη φάση και του στοίχισαν, είναι τώρα ένα δικό μας πρόβλημα. Επιπλέον έχουμε κάποιους παίκτες που δεν είναι σε καλή κατάσταση, όπως ο Σπανούλης και ο Σλούκας. Πρέπει να βρούμε την υγεία μας και να ανεβάσουμε κάποιους παίκτες».

Για τον Σπανούλη:

«Είναι γεγονός, ότι και στα δύο παιχνίδια στο ΟΑΚΑ δεν έπαιξε καλά και είναι σημαντικός παίκτης για τον Ολυμπιακό. Για ό,τι συμβαίνει ευθύνη έχουμε εμείς και ο αντίπαλος. Νομίζω το σκέφτεται πολύ, ίσως πρέπει να γίνει πιο επιθετικός και να μην το σκέφτεται τόσο. Έχω εμπιστοσύνη στον τρόπο που σκέφτεται και νομίζω πως θα αντιδράσει»