Τρίτο ραντεβού «αιωνίων» με φόντο την κορυφή

Την πρωτιά της κανονικής περιόδου στη Basket League παίζουν οι «αιώνιοι» αντίπαλοι τη Δευτέρα στο ΟΑΚΑ, στο τρίτο εφετινό μεταξύ τους ραντεβού (19:30).

Την πρωτιά της κανονικής περιόδου στη Basket League παίζουν οι «αιώνιοι» αντίπαλοι τη Δευτέρα στο ΟΑΚΑ, στο τρίτο εφετινό μεταξύ τους ραντεβού (19:30). Ο Παναθηναϊκός θέλει τη νίκη προκειμένου να «αγκαλιάσει» την πρωτιά της κανονικής περιόδου και να έχει το πλεονέκτημα έδρας στους τελικούς του πρωταθλήματος.

Οι «πράσινοι» σε περίπτωση νίκης θα ξεφύγουν με τρεις βαθμούς από τους «ερυθρολεύκους» και θα πρέπει να γνωρίσουν τουλάχιστον δυο ήττες για να χάσουν το πλεονέκτημα έδρας. Αν καταφέρουν να καλύψουν και το -10 του πρώτου αγώνα, τότε θα χρειάζονται τρεις ήττες για να απολέσουν την πρωτιά της κανονικής περιόδου.

Από την άλλη πλευρά, ο Ολυμπιακός θέλει τη νίκη, προκειμένου να μειώσει τη διαφορά από την κορυφή στον ένα βαθμό και να παραμείνει «ζωντανός» στο κυνήγι της πρώτης θέσης. Οι δυο «αιώνιοι» μετρούν από μια ήττα στο εφετινό πρωτάθλημα, όμως οι «ερυθρόλευκοι» είχαν εκκινήσει τη σεζόν με -2, λόγω της τιμωρίας που τους είχε επιβληθεί για τα όσα είχαν γίνει στον περσινό τρίτο τελικό.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης δεν αντιμετωπίζει προβλήματα και έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του για την αναμέτρηση του ΟΑΚΑ. Ο Έλληνας κόουτς θέλει από τους παίκτες του να συνεχίσουν τις καλές εμφανίσεις και να πανηγυρίσουν τη δεύτερη εφετινή τους νίκη επί του «αιωνίου» αντιπάλου. Από την άλλη πλευρά, ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν υπολογίζει για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση δεν υπολογίζει στους Λο και Πέτγουεϊ, οι οποίοι είναι τραυματίες. Στη διάθεση του προπονητή των πρωταθλητών Ευρώπης θα τεθεί για πρώτη φορά ο Τζαμάριο Μουν.

Η προϊστορία είναι υπέρ των «πράσινων» καθώς σε σύνολο 52 αναμετρήσεων στην έδρα τους, μετρούν 45 νίκες επί του «αιωνίου» αντιπάλου. Συνολικά οι «αιώνιοι» έχουν συναντηθεί 200 φορές με τον Παναθηναϊκό να μετράει 114 νίκες και τον Ολυμπιακό 86. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν πανηγυρίσει τη νίκη,  στις δυο από τις τρεις τελευταίες επισκέψεις τους στο ΟΑΚΑ, σε ματς κανονικής περιόδου.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.