Μαυροειδής: «Πρόβλημα οι τραυματισμοί»

Οι τραυματισμοί είναι το πρόβλημα του Ολυμπιακού για τις τελευταίες εμφανίσεις, σύμφωνα με τον Δημήτρη Μαυροειδή.
Δημοσίευση: 17/01/2014 - 12:28

Οι τραυματισμοί είναι το πρόβλημα του Ολυμπιακού για τις τελευταίες εμφανίσεις, σύμφωνα με τον Δημήτρη Μαυροειδή. Ο πρώην παίκτης των πρωταθλητών Ευρώπης αναφέρθηκε στην αναμέτρηση με τη Μπαρτσελόνα και την εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα στα τελευταία ματς. Ο Μαυροειδής μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Nova ΣΠΟΡ FM». Αναλυτικά δήλωσε:

Για τον εφετινό Ολυμπιακό και τις τελευταίες εμφανίσεις:
«Είναι διάφοροι παράγοντες. Βασικός οι απώλειες πολλών παικτών που έχει μικρύνει το ρόστερ της ομάδας άρα και τα ποιοτικά λεπτά από όλους τους παίκτες που έπαιρνε. Έχει σημασία και το ντεφορμάρισμα των παικτών κάτι που είναι λογικό όταν ένας παίκτης παίζει περισσότερα λεπτά. Ας δούμε τη Ρεάλ η οποία συνεχίζει το ίδιο καλά καθώς δεν έχει προβλήματα τραυματισμών. Οι περίοδοι φόρμας δεν είναι μόνο μια φορά στη σεζόν. Πέρσι ο Ολυμπιακός το έκανε 2-3 φορές στη σεζόν. Τα «up n' down» υπάρχουν στην σεζόν και είναι λογικό».

Για τη σύγκριση της εφετινής με την περσινή ομάδα του Ολυμπιακού:
«Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε με την περσινή ομάδα. Έχουμε αλλαγές και στον κορμό της ομάδας. Στην αρχή στο μυαλό του προπονητή ήταν να φτιάξει μια ομάδα με πολλές και ποιοτικές λύσεις. Κάτι που τώρα δεν βγαίνει λόγω των τραυματισμών.

Για το εάν υπάρχουν φαβορί για τη Ευρωλίγκα:
«Φέτος δεν έχουμε τα μεγάλα φαβορί που είχαμε τα άλλα χρόνια. Φέτος βρίσκουμε τη Ρεάλ που αναγνωρίζουμε ότι είναι καλή αλλά δεν υπάρχει άλλη ομάδα που να λέμε ότι είναι τόσο μεγάλο φαβορί. Τώρα έχουν αρχίσει οι ομάδες να φορμάρονται».

Για τον τραυματισμό του:
«Ας πούμε ότι από εδώ και πέρα κάνω μια θεραπεία. Σε 2-3 μήνες ο γιατρός μου είπε ότι θα είμαι έτοιμος».

Για το αν θα επέστρεφε στο ισπανικό πρωτάθλημα:
«Με κανό πήγαινα στην Ισπανία. Είναι άλλο επίπεδο. Ένα από τα όνειρά μου ήταν να παίξω στην Ισπανία και το πέτυχα. Αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό για εμένα»

Για το αν μετάνιωσε που επέστρεψε στην Ελλάδα
«Δεν έχω μετανιώσει που γύρισα Ελλάδα. Εγώ ήθελα μια ομάδα για τίτλους. Και για αυτό γύρισα. Αρχικά έλεγα θέλω να παίξω στην Ισπανία και μετά αφού έπαιξα έλεγα να πάρω τίτλους.