Βασιλακόπουλος: «Η αναποφασιστικότητα φέρνει βία»

Να ληφθούν άμεσα αποφάσεις από την πλευρά της Πολιτείας θέλει ο Γιώργος Βασιλακόπουλος.

Να ληφθούν άμεσα αποφάσεις από την πλευρά της Πολιτείας θέλει ο Γιώργος Βασιλακόπουλος. Ο πρόεδρος της ΕΟΚ τόνισε πως το μπάσκετ «πληρώνει» τα φαινόμενα βίας στο ποδόσφαιρο, ενώ υπογράμμισε πως πρέπει να σταματήσει το κρυφτό των αρμοδίων φορέων και ξεκαθάρισε πως δεν πρέπει ορισμένοι να περιμένουν να ακούσουν τι θα πει, για να βγάλουν στην συνέχεια τις αποφάσεις τους. Επίσης, ζήτησε να γίνει κανονικά την Κυριακή ο τελικός.

Ο Βασιλακόπουλος τόνισε αρχικά στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε; «Ας αρχίσουμε για να μην κρατάμε σε αγωνία κάποιους κυρίους, που περιμένουν τι θα πω εγώ για να πάρουν αποφάσεις. Εδώ φτάσαμε. Αυτή η αναποφασιστικότητα πυροδοτεί τη βία. Η Πολιτεία πρέπει να παίρνει αποφάσεις και να συγκρούεται. Αυτό είναι που λείπει και το οποίο εκφράσαμε από την πρώτη στιγμή. Στις 10 Φλεβάρη στείλαμε έγγραφο και ζητήσαμε τις ενέργειες της Πολιτείας. Η ανταπόκριση ήρθε με σύσκεψη στις 25 Φεβρουαρίου. Από την πρώτη στιγμή η ομοσπονδία είπε δημόσια πως ο τελικός θα γίνει στις 6 Μαρτίου. Κάποιοι ελάχιστοι συνάδελφοί σας βρήκαν ευκαιρία να με λοιδορήσουν. Είμαι της άποψης ότι η συντεταγμένη Πολιτεία δεν πρέπει να υποχωρεί μπροστά στην οργανωμένη βία και την αλητεία. Πρέπει να συνταχθούμε. Είχαμε προτείνει πέρυσι να γίνει ο αγώνας σε ένα από τα δύο μεγάλα γήπεδα παρουσία κόσμου. Αυτή είναι και τώρα η άποψη της ομοσπονδίας. Για να γίνει αυτό, όμως, χρειάζεται η άδεια της αστυνομίας».

Στην συνέχεια, ο Βασιλακόπουλος συμπλήρωσε: «Δεν μπορεί να δημιουργεί επεισόδια το ποδόσφαιρο και να τιμωρείται το μπάσκετ. Δεν μπορούμε να ταυτίζουμε το μπάσκετ με οποιοδήποτε άλλο άθλημα, ειδικά μετά τα γεγονότα που έγιναν στο ποδόσφαιρο. Δεν είναι θέση του δημοσιογράφου να λύσει το θέμα. Είναι δικό μας θέμα και της Πολιτείας. Στη σύσκεψη της 25ης Φεβρουαρίου όποιος περνούσε έμπαινε και μέσα. Μέχρι και οι ‘Πελαργοί’, που δεν καταλαβαίνω τι θέση είχαν. Θέση της ΓΓΑ ήταν να γίνει ο αγώνας παρουσία μαθητών ή να μη διεξαχθεί καθόλου. Αυτό αναφέρεται και στα πρακτικά. Ποτέ δεν είχε τεθεί τέτοιο θέμα αναβολής. Εμείς ακόμη και τώρα θα επιμέναμε ο αγώνας να γίνει στις 6 Μαρτίου. Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας συμφώνησε με τις θέσεις της ΓΓΑ κι ανέλαβε όλες τις διαδικασίες ενημέρωσης και διάθεσης εισιτηρίων που θα παραλάμβαναν από την ΕΟΚ. Το πρακτικό της σύσκεψης υπογράφηκε από όλους».

Επίσης, ο πρόεδρος της ΕΟΚ υπογράμμισε: «Τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου παραδώσαμε στην αστυνομία 3.000 εισιτήρια για να πάμε στο Υπουργείο Παιδείας και να μοιραστούν στους μαθητές. Στη συνέχεια συνεδρίασε το ΔΣ της ΕΟΚ και κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, όπου είχα προτείνει να παρακολουθήσω μαζί με τους προέδρους τον τελικό, μας ήρθε νέο χαρτί. Μας κάλεσαν σε νέα σύσκεψη με έγγραφο που είχε την υπογραφή του γενικού γραμματέα αθλητισμού, Παναγιώτη Μπιτσαξή. Εμείς απαντήσαμε ότι μας προκαλεί έκπληξη αυτό το έγγραφο και ζητήσαμε να μας ενημερώσουν για τα νέα δεδομένα που επιβάλουν τροποποίηση των ωρών διεξαγωγής. Δεν πήραμε απάντηση ποτέ».

Σχετικά με την σύσκεψη των μέτρων ασφαλείας του τελικού δήλωσε: «Στη σύσκεψη της Τρίτης, το Υπουργείο Παιδείας έκανε λόγο για πρόθεση. Πιστεύω πως στο Υπουργείο πρέπει να ξέρουν γράμματα. Δεν ήταν πρόθεση, ήταν ξεκάθαρη θέση. Μας είπαν πως δεν είχαν χρόνο. Δεν κατάλαβα, την Παρασκευή υπήρχε χρόνος και δεν υπήρχε τρεις μέρες μετά; Μας έκαναν λόγο για τις Απόκριες. Δεν ήξεραν εδώ κι ένα χρόνο πότε είναι οι Απόκριες. Μάλλον θεωρούν τους άλλους καραγκιόζηδες. Ο εκπρόσωπος της ΓΓΑ επανέλαβε την ίδια θέση. Αντί οργανωμένων οπαδών να δουν τον αγώνα μαθητές ή αθλητές ακαδημιών έως 12 ετών. Στα πρακτικά αναφέρεται πως θέση του ΓΓΑ είναι να αναβληθεί ο αγώνας ή να γίνει κεκλεισμένων των θυρών. Πιστεύω πως είναι μια πρόταση ακραία. Ευχόμαστε να μην ξαναγίνει αγώνας κεκλεισμένων των θυρών. Δηλαδή τι, να κάνουμε έναν αγώνα απλά και μόνο για να τον κάνουμε; Στο δίλημμα να γίνει ο αγώνας χωρίς φιλάθλων ή να αναβληθεί, η αστυνομία πρότεινε την αναβολή του».

Και στην συνέχεια συμπλήρωσε: «Έχουμε φτάσει σε νηπιακή ηλικία. Παίζουμε παιχνίδια των ηλικιών αυτών. Τις κουμπάρες ή το κρυφτούλι. Ή παιχνίδια τακτικισμών που δεν επιτρέπονται σε τέτοιους φορείς. Στο μπάσκετ θα έπρεπε όλοι μας, μηδενός εξαιρουμένου, να είμαστε πιο σοβαροί. Μίλησα με τον κύριο Νικητιάδη, που με την ιδιότητα του Υπουργού Τουρισμού ήταν στη Στοκχόλμη συμφωνήσαμε να επιμείνουμε σε όσα είχαν συμφωνηθεί στη σύσκεψη της Παρασκευής. Δεν υπάρχει όμως χρόνος για να αλλάξει ό,τι είναι δρομολογημένο να αλλάξει. Έπρεπε να εμμείνουμε σε αυτά που αποφασίστηκαν στην Παρασκευή. Τώρα έχουμε φτάσει Τετάρτη μεσημέρι. Τι να κάνουμε, σύσκεψη το Σάββατο για το πώς θα γίνει ο αγώνας την Κυριακή; Όποιος είναι μια σύσκεψη πρέπει να αναλαμβάνει την ευθύνη αυτών που λέει. Δεν ξέρω τι άλλα παιχνίδια μπορεί να υπεισέρχονται σε αυτή την ιστορία».

Ο Βασιλακόπουλος εξέφρασε την απογοήτευσή του για την αναβολή του τελικού: «Εγώ εκφράζω την απογοήτευσή μου. Επειδή όλα αυτά είναι απόρροια γεγονότων που προσβάλλουν την ηθική της κοινωνίας. Δεν ακούω προτάσεις. Με το να κάνουμε το πλημμέλημα κακούργημα δεν αλλάζει κάτι. Έχουν γίνει και στο παρελθόν αυτά. Πρέπει να καταλάβουμε ότι ο αθλητισμός δεν παράγει βία. Είναι κοινωνικό φαινόμενο. Έχουμε έναν κοινωνικό χουλιγκανισμό. Όλοι διαμαρτύρονται για να διαμαρτυρηθούν. Εμείς λέμε ότι δεν αντιδικούμε, αλλά διεκδικούμε. Διεκδικούμε να παρθούν τα σωστά μέτρα και οι σωστές αποφάσεις την ώρα που πρέπει. Αν δεν γίνονται αυτά, δίνουν δικαίωμα σε αυτούς που απεργάζονται την κοινωνική ειρήνη να οργανωθούν καλύτερα. Πρέπει να γίνει μετωπική σύγκρουση, να τελειώνει αυτή η ιστορία».

Και υπογράμμισε: «Πρέπει να πάνε όλες οι ΠΑΕ και οι ΚΑΕ στο Υπουργείο Εμπορίου ως προς τον οικονομικό έλεγχο. Το 90% δεν θα πάρουν άδεια λειτουργίας. Κι όμως τα ανεχόμαστε όλα αυτά. Να καταργηθεί η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού που κάθε καλοκαίρι ξεφτιλίζει τους πάντες και τα πάντα. Υπάρχει συνολική έλλειψη ευθύνης και ικανότητας να αντιμετωπιστεί αυτή η κοινωνική απορρύθμιση. Δεν κάνουμε τίποτα με ευχολόγια. Σε έναν μήνα έχουν ξεχαστεί όλα. Πρέπει επίσης να καταργηθεί η Επιτροπή Αποτίμησης Αθλητών, που είναι για να ισοσκελίζουν τους ισολογισμούς. Όταν π.χ. τελειώσει το συμβόλαιο του Σισέ, ο Παναθηναϊκός δεν παίρνει δεκάρα. Δεν είναι πλέον περιουσιακό στοιχείο. Να γίνει Επιτροπή Αθλητικού Σχεδιασμού. Να είναι ανεξάρτητη, θα μετέχει το Υπουργείο και ανεξάρτητοι φορείς. Έχω κάνει ένα σχετικό υπόμνημα στην Πολιτεία. Αυτοί θα κάνουν το μοίρασμα των χρημάτων και θα ασχολούνται γενικότερα με τον αθλητικό σχεδιασμό. Δεν υπάρχει σχεδιασμός».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.