Αναβολή λόγω ασυμφωνίας

Σε αδιέξοδο οδηγήθηκε η σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας του τελικού του κυπέλλου Ελλάδος, ανάμεσα στους δυο «αιωνίους».
Δημοσίευση: 01/03/2011 - 11:20

Σε αδιέξοδο οδηγήθηκε η σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας του τελικού του κυπέλλου Ελλάδος, ανάμεσα στους δυο «αιωνίους». Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης στην αστυνομική διεύθυνση της νοτιοανατολικής Αττικής και σε αυτή πήραν μέρος οι ΕΟΚ, ΓΓΑ και Αστυνομία. Ο τελικός ήταν προγραμματισμένος για την Κυριακή 6 Μαρτίου, όμως αρχικά οι ομάδες δε φάνηκαν «ζεστές» με την πρόταση διεξαγωγής της αναμέτρησης παρουσίας μαθητών, ενώ από την συζήτηση που ακολούθησε δεν βγήκε άκρη, ούτε και για το ενδεχόμενο παρουσίας περιορισμένου αριθμού φιλάθλων των δυο ομάδων.

Η αστυνομία από την πλευρά της, τόνισε πως δεν πρόβαλλε βέτο για την διεξαγωγή του αγώνα παρουσία οπαδών των δυο ομάδων, ενώ στο τραπέζι των συζητήσεων έπεσε και η πρόταση να πραγματοποιηθεί ο τελικός κεκλεισμένων των θυρών. Τελικά, η αναμέτρηση αναβλήθηκε και μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα οριστεί νέα ημερομηνία για την διεξαγωγή του τελικού, στον οποίο διασταυρώνουν τα ξίφη τους για μια ακόμα φορά οι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός.

Ο Χρήστος Σταυρόπουλος, γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός τόνισε χαρακτηριστικά κατά την αποχώρησή του από την σύσκεψη: «Είναι μια απόφαση-σκάνδαλο. Εμείς προτείναμε να φέρουμε παιδιά από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού, γύρω στα 500, μαζί με τους γονείς τους, αλλά αυτό απορρίφθηκε από τον Παναθηναϊκό. Δεν υπάρχει καμία κενή ημερομηνία για μας. Φτάσαμε να συζητάμε αυτό το πράγμα λίγες μέρες πριν τον τελικό. Θα εξετάσουμε ξανά το ζήτημα και θα επανέλθουμε».

Επίσης, ο Μάνος Παπαδόπουλος, μάνατζερ του Παναθηναϊκού τόνισε: «Είναι θέμα της Πολιτείας. Ίσως ήταν το πιο φρόνιμο να αναβληθεί το ματς, για να κάτσουμε όλοι μαζί και να βρούμε μία καλή λύση, ώστε το παιχνίδι να είναι πραγματική διαφήμιση. Υπήρχε πρόταση να γίνει ο αγώνας κεκλεισμένων των θυρών, αλλά θα ήταν δυσφήμηση για το άθλημα. Η διεξαγωγή του αγώνα με μαθητές ήταν μια καλή ιδέα, αλλά η σύσκεψη έγινε πολύ αργά. Εμείς σαν Παναθηναϊκός σεβόμαστε τις αποφάσεις της Πολιτείας και δεν ρίχνουμε λάδι στη φωτιά, ούτε θέλουμε να κάνουμε προπαγάνδα. Πρέπει να υπάρχει καλή θέληση από όλους. Η απόφαση της αναβολής και επηρεάζει και δεν επηρεάζει τον Παναθηναϊκό. Εμείς έχουμε πολλά Κύπελλα και δεν θέλουμε να πάρουμε ένα ακόμη πάσει θυσία. Το θέμα είναι να μη θρηνήσουμε θύματα».