Χουγκάζ: “Όλοι έχουμε ένα κοινό σκοπό”

Τις αλλαγές που έφερε στον Ηρακλή από την ημέρα που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του "Γηραιού", αποκάλυψε ο Κρις Χουγκάζ...

Τις αλλαγές που έφερε στον Ηρακλή από την ημέρα που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του “Γηραιού”, αποκάλυψε ο Κρις Χουγκάζ με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό Sentra 103,3.

Ο τεχνικός του Ηρακλής μίλησε:

Για το πως διαχειρίστηκε την κατάσταση ερχόμενος στον Ηρακλή:
«Οι τελευταίες ημέρες μας έδωσαν λίγο θάρρος, αλλά είναι τέτοια τα προβλήματα που υπάρχουν στην ομάδα που δεν γνωρίζουμε τι μας ξημερώνει αύριο. Όταν ανέβηκα στην ομάδα είχε δέκα παιχνίδια ακόμα. Το κύριο πρόβλημα ήταν ότι υπήρχε μια διαλυμένη ψυχολογία και εκεί έπρεπε να δώσουμε λίγο βάρος γιατί δεν γίνεται ότι και να ‘χει συμβεί, να τα παρατάς 10 αγώνες πριν το τέλος.

Το άλλο πρόβλημα ήταν η φασαρία που είχε προηγηθεί με τον κόσμο, κατάσταση που είδα λίγο και στο πρώτο δικό μου παιχνίδι με κάτι καφέδες που έπεσαν. Τα βάλαμε κάτω όλα και είπαμε ότι δεν γίνεται να παίζουμε με το κεφάλι κατεβασμένο. Έπρεπε να κάνουμε κάποια πράγματα συν μια αγωνιστική πειθαρχία που έπρεπε να υπάρχει ώστε να βελτιώσουμε τις συνθήκες. Τα παιδιά είχαν όρεξη και ήθελαν αυτή την βελτίωση.

Με βοήθησε ότι έχω ζήσει χρόνια αυτές τις καταστάσεις. Όλοι έχουμε ένα κοινό σκοπό για τον Ηρακλή να πάει καλά και εμείς πρέπει να κάνουμε την προσπάθεια να φέρουμε τον κόσμο πίσω. Αυτό έγινε με την Καβάλα και το Ιβανώφειο θύμισε παλιές καλές στιγμές, ενώ ο κόσμος μας έδωσε την ώθηση που θέλαμε».

Για τα προβλήματα που συνάντησε στην ομάδα:
«Υπήρχαν πολλοί τραυματισμοί παικτών. Μέχρι και ο πρόεδρος τραυματίστηκε και κάνει φυσικοθεραπείες. Μετά από όλα αυτά όμως ή θα κατεβάσεις το κεφάλι και θα πεις “τι γίνεται Παναγία μου” ή θα πρέπει να βρεις μια λύση. Εμένα με απασχολεί η έλλειψη σταθερότητας στα οικονομικά, αυτό με τρομάζει. Οι τραυματισμοί είναι μέσα στο παιχνίδι».

Για τον Σμους Πάρκερ:
«Το πρώτο είναι ότι καταφέραμε να βγάλουμε την αξία του στο γήπεδο. Είναι πάρα πολύ σημαντικός παίκτης, το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι ότι θα πρέπει να τον τιθασεύσεις και να τον βάλεις σε κάποια καλούπια. Αυτό έγινε και ο Σμους (σ.σ. Πάρκερ) το χαίρεται το παιχνίδι πολύ, όπως και η αναγέννηση του Κόλεμαν βοήθησε πολύ. Έχουμε δυο MVP τώρα σε δυο αγωνιστικές και αυτό φαίνεται και στο παιχνίδι, καθώς μια ομάδα που έβαζε 60 πόντους, τώρα βάζει πάνω από 80».

Για το σε ποια παιχνίδια πιστεύει ότι θα κριθεί η παραμονή:
«Έχουμε άλλα επτά παιχνίδια που έχουμε να δώσουμε και εκτός του Παναθηναϊκού που έχουμε εντός τώρα και του Ολυμπιακού την τελευταία αγωνιστική, τα υπόλοιπα πέντε παιχνίδια, είναι παιχνίδια που τα χτυπάμε όλα. Έχουμε μέσα Αρη, Πανιώνιο και έξω Μαρούσι, ΑΕΚ και Ίκαρο. Αν η ομάδα είναι πλήρης και δεν χάσουμε άλλον παίκτη, νομίζω θα τα χτυπήσουμε όλα. Εκεί πρέπει να κάνουμε κάποιες νίκες σε αυτά τα πέντε παιχνίδια».

Για τα προβλήματα στο ελληνικό μπάσκετ:
«Η κατάσταση δεν είναι καλή. Είχα την τύχη να ζήσω τα καλά χρόνια του μπάσκετ, τότε που και το πρωτάθλημά μας ήταν απ’ τα κορυφαία της Ευρώπης. Πρέπει λίγο να δούμε τι γίνεται γιατί και οι παίκτες είναι καλύτερα προπονημένοι και οι προπονητές πιο μορφωμένοι, οπότε κάπου αλλού υπάρχει το πρόβλημα το οποίο είναι σε παραγοντικό επίπεδο. Να δούμε τι συμβαίνει δηλαδή, πόσοι έχουν μπει και τι σκοπό έχουν για το μπάσκετ. Εμείς εμπιστευόμαστε αυτούς και τα πράγματα δεν έχουν πάει όπως θα τα περιμέναμε. Ίσως στο οργανωτικό επίπεδο πρέπει να υπάρχουν κάποιες αρχές, να μην αφήνουν ομάδες να κοροϊδεύουν κόσμο και να ταλαιπωρούν το πρωτάθλημα. Όλο αυτό έχει αντίκτυπο και στην εθνική ομάδα. Αν πηγαίνει έτσι το πρωτάθλημα θα έχει πρόβλημα και η εθνική μας. Πρέπει οι φορείς που παίρνουν αποφάσεις, να βάλουν κάποια όρια για να μην πάμε παρακάτω».

Για τον τελικό κυπέλλου:
«Θα είναι άλλος ένας πολύ δυνατός αυτός ο ετήσιος τελικός που γίνεται κάθε χρόνο. Ο Ολυμπιακός είναι πιο δυνατός φέτος και είναι ένα αμφίρροπο παιχνίδι. Δεν μπορείς να κάνεις πρόβλεψη. Πάντως αρχίζει και σηκώνει κεφάλι γερά ο Ολυμπιακός φέτος».

Για το ότι ο τελικός θα γίνει παρουσία μαθητών και όχι φιλάθλων των δυο ομάδων:
«Αυτό είναι κρίμα και άδικο. Θα είναι παίκτες αξίας τόσων εκατομμυρίων μέσα στο γήπεδο και δεν θα μπορεί ο κόσμος να το δει το παιχνίδι από κοντά. Γιατί εκτός από τους σκληροπυρηνικούς υπάρχει και ο κόσμος που αγαπά και ενδιαφέρεται πραγματικά για το μπάσκετ και δεν θα έχει την ευκαιρία και τη δυνατότητα να δει ένα τέτοιο παιχνίδι από κοντά».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.