Τον είχε για μεσημεριανό

Περίπατο έκανε ο Ολυμπιακός, που νίκησε με μεγάλη ευκολία τον Άρη στο ΣΕΦ με σκορ 97-70.

Περίπατο έκανε ο Ολυμπιακός, που νίκησε με μεγάλη ευκολία τον Άρη στο ΣΕΦ με σκορ 97-70. Θέλοντας να συνέλθουν από την ήττα τους από τη Φενέρμπαχτσέ/Ούλκερ, οι «ερυθρόλευκοι» ξέσπασαν πάνω στους «κιτρινόμαυρους» και πέτυχαν τη 14η νίκη τους. Με ομαδική προσπάθεια (πέντε παίκτες τους να φτάνουν σε διψήφιοι αριθμό πόντων) και έλεγχο του ρυθμού, προσέφεραν όμορφο θέαμα στους περίπου 2.000 φιλάθλους τους που είχαν την ευκαιρία να βρεθούν για πρώτη φορά φέτος σε αγώνα του ελληνικού πρωταθλήματος στο φαληρικό στάδιο, μετά τη λήξη της τιμωρίας της ομάδας. Ξέδωσαν στην επίθεση στο δεύτερο ημίχρονο και άφησαν την ομάδα του Ντρούκερ να φύγει με το κεφάλι σκυμμένο. Κι όλα αυτά, την ώρα που ο κόσμος χάρισε ένα μεγάλο χειροκρότημα στον Παναγιώτη Βασιλόπουλο (11π.), ο οποίος έδειξε ότι έχει επιστρέψει δριμύτερος. 

Οι εντυπώσεις που έδωσαν οι Θεσσαλονικείς στο πρώτο ημίχρονο ήταν τελείως διαφορετικές από τα συμπεράσματα που βγήκαν με τη λήξη του. Το «πάλεψαν» και με καλή άμυνα είχαν καταφέρει να δυσκολέψουν αρκετά τους Πειραιώτες. Το πρώτο δεκάλεπτο τους βρήκε μόλις 2 πόντους πίσω στο σκορ (17-15), με τους γηπεδούχους να διαθέτουν καλύτερα ποσοστά στην επίθεση (5/8 δίποντα και 2/7 τρίποντα ) και τέσσερα λάθη απέναντι στους φιλοξενούμενους (4/11 δίποντα, 1/3 τρίποντα) που έκαναν πέντε λάθη. Μέχρι και τα μέσα του δεύτερου δεκαλέπτου, ο Άρης συνέχισε να πιέζει (27-27, 15΄), αλλά από εκεί και πέρα ξεκίνησε το σόου του Λουκά Μαυροκεφαλίδη μέσα στη ρακέτα σε συνδυασμό με τη βελτιωμένη άμυνα της ομάδας του και με ένα σερί 9-0 (36-27) ο Ολυμπιακός ξέφυγε στο σκορ. Από εκεί και μετά άρχισε η άνοδος του και η κατηφόρα του αντιπάλου του (44-33, 20΄).

Στην επανάληψη, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς γύρισε σε ζώνη την άμυνα και οι παίκτες του στην επίθεση έδειξαν να «ξεμπλοκάρονται». Βρήκαν ελεύθερα σουτ, ιδίως οι Βασιλόπουλος και Παπανικολάου και η διαφορά εκτοξεύθηκε αρχικά στο +17 (62-45), ενώ με το σερί των πόντων τους να συνεχίζεται (10-0), οι «κιτρινόμαυροι» είχαν μείνει χωρίς σκορ περισσότερα από τρία λεπτά. Στην περιφέρεια, ο Παπαλουκάς έκανε. παιχνίδι, ο Μπουρούσης «εκτελούσε» κάτω από τα καλάθια και οι φιλοξενούμενοι δεν έδειχναν σημάδια ανάκαμψης. Ο Τάκερ εξακολουθούσε να βρίσκεται σε πολύ κακή μέρα, ο Μπράουν προσπαθούσε μόνος του, ώσπου βρήκε χέρι βοηθείας στα πρόσωπα των Χαραλαμπίδη και Τσαϊρέλη, ενώ ο πρωτοεμφανιζόμενος με τη φανέλα της ομάδας της Θεσσαλονίκης, Τόμας, «γύρισε» το πόδι του και βγήκε εκτός ματς στο τελευταίο δεκάλεπτο. Το ματς έμοιαζε τυπική διαδικασία, με τους «ερυθρόλευκους» να ελέγχουν πλήρως το παιχνίδι και τους αντιπάλους τους να αναμένουν να ακούσουν το σφύριγμα της λήξης, καθώς δε μπορούσαν να κάνουν κάτι άλλο.       

Τα δεκάλεπτα: 17-15, 44-33, 75-47, 97-70

Οι πόντοι:

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς, Νεστέροβιτς 7, Σπανούλης 9, Βασιλόπουλος 11, Μπουρούσης 16, Κέσελ 5, Μαυροκεφαλίδης 13, Χαλπερίν 2, Νίλσεν 7, Παπανικολάου 14, Τεόντοσιτς 13, Κατσίβελης.

Άρης (Ντρούκερ): Μπράουν 16, Ταπούτος 4, Τάκερ 1, Τσαϊρέλης 10, Χατζηβρέττας 8), Χαραλαμπίδης 14, Μπορόβνιακ 6, Χρυσικόπουλος 3, Τόμας 8.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.