Εγκώμια Βούγιανιτς

Με τα καλύτερα λόγια αναφέρθηκε στον Πανιώνιο ο Μίλος Βούγιανιτς.
Δημοσίευση: 15/01/2011 - 12:42

Με τα καλύτερα λόγια αναφέρθηκε στον Πανιώνιο ο Μίλος Βούγιανιτς. Ο Σέρβος παίκτης τόνισε πως θα ήθελε να παραμείνει στην ομάδα της Νέας Σμύρνης, όμως η προοπτική κατάκτησης τίτλων με την Παρτιζάν, τον ώθησε στην απόφαση επιστροφής στα πάτρια εδάφη. Επίσης, υπογράμμισε πως με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο ελληνικό μπάσκετ, δεν υπάρχουν πιθανότητες για τις υπόλοιπες ομάδες να πάρουν κάποιον τίτλο από τους Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Ο Βούγιανιτς μίλησε στην εφημερίδα «Sportski Zurnal».

Αρχικά, ο πρώην παίκτης του Πανιωνίου τόνισε: «Πέρασα καλά στον Πανιώνιο. Είναι ένας σύλλογος με μεγάλη ιστορία, στον οποίο αγωνίστηκαν σπουδαίοι παίκτες όπως ο Μπόμπαν Γιάνκοβιτς και ο Ζάρκο Πάσπαλι, ενώ άφησαν το στίγμα τους και αρκετοί Σέρβοι προπονητές, όπως οι Τζούροβιτς, Παβίτσεβιτς και Τριφούνοβιτς. Ήταν τιμή μου που συνέχισα αυτή την παράδοση. Ωστόσο ήθελα να διεκδικήσω τίτλους και περισσότερες νίκες. Στην Ελλάδα ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός έχουν καπαρωμένες τις δύο πρώτες θέσεις κι έτσι δεν τίθεται θέμα διεκδίκησης τίτλου. Το καλύτερο που μπορείς να πετύχεις είναι να διεκδικήσεις την τρίτη θέση».

Στην συνέχεια, ο έμπειρος παίκτης συμπλήρωσε: «Αν ήμουν 33-34 ετών θα έμενα εδώ μέχρι το τέλος της καριέρας μου, χωρίς σκέψη. Όμως είμαι ακόμη 30 ετών, αισθάνομαι καλά και θέλω να αγωνιστώ στο υψηλότερο επίπεδο για τουλάχιστον 2-3 χρόνια ακόμη. Η Παρτιζάν ήταν η καλύτερη ευκαιρία για μένα. Επιστρέφω στην ομάδα που πέρασα ίσως τα καλύτερα χρόνια στην καριέρα μου. Είμαι διψασμένος για επιτυχίες και οι φιλοδοξίες μας ταυτίζονται. Και επιπλέον επιστρέφω να παίξω στην πατρίδα μου μετά από εννέα χρόνια».