Κορωνιός: «Χαίρομαι για τον Διαμαντιδη»

Δεν έκρυψε τη χαρά του για την κατάρριψη του ρεκόρ των ασίστ που κατείχε από τον Δημήτρη Διαμαντίδη, ο Άγγελος Κορωνιός.

Δεν έκρυψε τη χαρά του για την κατάρριψη του ρεκόρ των ασίστ που κατείχε από τον Δημήτρη Διαμαντίδη, ο Άγγελος Κορωνιός. Ο παλαίμαχος παίκτης τόνισε πως ήταν θαυμαστής του Τζον Στόκτον, ενώ συμπλήρωσε πως ο απόλυτος ρέκορμαν του ελληνικού μπάσκετ είναι ο Νίκος Γκάλης. Ο Κορωνιός μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra FM». Αναλυτικά δήλωσε:

Για το πως νοιώθει να του παίρνει κάποιος το ρεκόρ: «Προσωπικά χαίρομαι γιατί τα ρεκόρ είναι για να  σπάνε. Χαίρομαι που υπάρχουν παίκτες σαν τον  Διαμαντίδη, αλλά εύχομαι και άλλοι  παίκτες να μπορέσουν να σπάσουν όλα τα ρεκόρ. Αυτό εμένα με κάνει χαρούμενο γιατί αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν αξιόλογοι παίκτες στο ελληνικό μπάσκετ που μπορούν να σπάνε αυτά τα ρεκόρ. Χαίρομαι πραγματικά για τον Διαμαντίδη που δεν είναι μόνο καλός παίκτης αλλά είναι ένα παιδί με ήθος και δείχνει μια αξιόλογη καριέρα και πορεία στο μπάσκετ  και του εύχομαι να σπάσει και τα υπόλοιπα».

Για το ποιο ρεκόρ θεωρεί ως μεγαλύτερο: «Για όλα είμαι ευχαριστημένος και ευτυχισμένος στην καριέρα μου που μπόρεσα να πετύχω αυτούς τους στόχους και να μείνω στην ιστορία. Το να παίρνεις μια πρωτιά από τον Νίκο Γκάλη, για εμένα δεν σημαίνει τίποτα γιατί ο Νίκος Γκάλης είναι η ιστορία του ελληνικού μπάσκετ και οφείλουμε όλοι να τον ευχαριστούμε γιατί  δίχως αυτόν ελληνικό μπάσκετ δεν θα υπήρχε. Θα πρέπει να σεβόμαστε τους παίκτες αυτούς και να γνωρίζουμε όλοι από που ξεκινάμε και ποιοι άνθρωποι έδωσαν την ώθηση στο ελληνικό μπάσκετ».

Για το ότι έπρεπε να φροντίσουν να διακοπεί το ματς την στιγμή του ρεκόρ όπως είχε γίνει με τον ίδιο: «Δεν είναι μια τυχαία στιγμή για τον Διαμαντίδη. Όλοι θυμόμαστε την διακοπή με το Μαρούσι που πέτυχα εγώ το ρεκόρ, έτσι έπρεπε και χθες να διακοπεί και το παιχνίδι. Είναι κάποια πραγματάκια που θα πρέπει να τα προσέχουμε λίγο. Κάποια στιγμή οι αθλητές σταματάνε και αυτό που τους μένει είναι αυτές οι στιγμές. Θα πρέπει όλοι να θυμούνται αυτές τις στιγμές και να έχουν σεβασμό σε αυτούς  τους ανθρώπους που έβαλαν ένα λιθαράκι στο ελληνικό μπάσκετ».

Για το ρεκόρ που του έμεινε: «Για μένα αυτό που έμεινε ήταν η ικανοποίηση και η χαρά μου ότι προσπάθησα σε όλη μου την καριέρα να πετύχω τα ρεκόρ αυτά. Το κάθε ρεκόρ έχει την δική του αξία. Οι πόντοι γιατί ήταν οι πόντοι που χρειαζόταν η ομάδα, οι ασίστ γιατί έκαναν ευτυχισμένους δυο ανθρώπους, οι βολές γιατί δείχνουν έναν αθλητή που θα πρέπει να είναι συγκεντρωμένος και αν  παρατηρήσουμε στατιστικά θα δούμε πολλά παιχνίδια που έχουν χαθεί από βολές. Αλλά το κάθε ένα ρεκόρ είναι ξεχωριστό».

Για το αν αντέγραψε από κάποιον: «Πάρα πολλές φορές αυτά που αντέγραφα ήταν από παιχνίδια NBA και από παίκτες που μου άρεσαν. Το πρότυπό μου ήταν ο Παναγιώτης Γιαννάκης που μου άρεσε το στυλ του αλλά γενικά μπορώ να πω ότι ήμουν αυτοδημιούργητος και έπαιζα περισσότερο με  το ένστικτο. Ήμουνα παίκτης της τελευταίας στιγμής που θα μπορούσα να κάνω κάτι απρόβλεπτο. Ήμουν ένας παίκτης που δούλεψα πάρα πολύ για να φτάσω σε αυτό το επίπεδο.  Ήμουνα όλη μέρα σχεδόν στο γήπεδο έδωσα πολλά από την ζωή μου και είναι ευτύχημα για τα σημερινά παιδιά να έχουν την πολυτέλεια να έχουν πολλές επιλογές, για το πως θα φτιάξουν την καριέρα τους. Τα χρόνια εκείνα δεν ήταν άσχημα αλλά δεν ήταν όπως τα σημερινά, δεν υπήρχαν επιλογές. Σκέφτομαι πως σήμερα θα μπορούσα δηλαδή να φύγω για NBA πολύ πιο εύκολα από ότι τότε,  θα μπορούσα να πάω πιο γρήγορα σε μια μεγάλη ομάδα. Γιατί τότε ήταν τα δελτία, δεν υπήρχαν τα συμβόλαια και θυμάμαι τότε που ήταν να πάω  στον Παναθηναϊκό  χάλασε επειδή  το Περιστέρι απαίτησε ένα κλειστό γυμναστήριο. Είναι πράγματα που χαρακτηρίζουν μια καριέρα».

Για το ποιος από τους πρώτους πασέρ στην ιστορία του NBA του αρέσει: «Ο Στόκτον σίγουρα είναι μεγάλη μορφή αλλά μου αρέσει ο Νας πάρα πολύ, μου αρέσει το παιχνίδι του, είναι εγκεφαλικός παίκτης, παίζει για την ομάδα , σκοράρει εκεί που χρειάζεται και είναι ένα από τα ονόματα που μου ταιριάζουν γιατί δείχνει ότι είναι  παίκτης κλειδί για την ομάδα».

Για το ποιόν θεωρεί καλύτερο πασέρ: «Και ο Θοδωρής (σ.σ. Παπαλουκάς) και ο Δημήτρης Διαμαντίδης είναι από τους καλύτερους πασέρ. Παίκτες οι οποίοι  διαβάζουν πολύ καλά το παιχνίδι και είναι μικρή η διαφορά που έχουν. Ο Παπαλουκάς είναι πολύ έξυπνος στο παιχνίδι του μπορεί να βγάλει πολλές ασίστ και αυτά τα δυο άτομα ξεχωρίζουν. Αυτοί οι δυο στο παιχνίδι τους βγάζουν το κάτι παραπάνω και προσπαθούν να δώσουν την έξτρα πάσα που χρειάζεται ώστε να βγάλουν την ασίστ».

Για το ποια ασίστ θεωρεί πως τον χαρακτήριζε: «Η ασίστ που με χαρακτήριζε ήταν η μπακ ντορ  με τους συμπαίκτες μου. Θυμάμαι το έκανα και στην Εθνική με τον Νάσο Γαλακτερό που ήμασταν και φίλοι κολλητοί αλλά και  στο Περιστέρι. Οργανώναμε από την προπόνηση να βγάλουμε κάποιες φάσεις και ήταν ασίστ που τις κυνηγούσα και έβγαιναν με όλους τους συμπαίκτες μου. Ο Όντι Νόρις ήταν μεγάλος παίκτης και ήταν τιμή που έπαιξα μαζί του».

Για το με ποιον  παίκτη είχε χημεία στην πάσα: «Σε συλλογικό στο Περιστέρι με τον Γκούροβιτς τα τελευταία χρόνια. Ήταν ένας παίκτης που  του άρεσε να τρέχει, του άρεσε να καρφώνει όπως και με τον Γκρέγκ Τσέρτς».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.