Μαρκόπουλος: “Να βρούμε τον Ολυμπιακό σε κακή μέρα”

Ο ΠΑΟΚ θα κυνηγήσει το θαύμα στο διπλό ημιτελικό απέναντι στον Ολυμπιακό. Ο Σούλης Μαρκόπουλος μίλησε στον "Sentra 103,3".

Ο ΠΑΟΚ θα κυνηγήσει το θαύμα στο διπλό ημιτελικό απέναντι στον Ολυμπιακό. Ο Σούλης Μαρκόπουλος μίλησε στον “Sentra 103,3”.

Για τον αυριανό αγώνα με τον Ολυμπιακό: «Πρέπει να τον βρεις σε κακή μέρα ή να μην έχει την ανάλογη συγκέντρωση ώστε να μπορέσεις να του δημιουργήσεις προβλήματα. Δεν είναι ίδιο κάθε παιχνίδι και δεν μπορεί να είναι το ίδιο ματς με το ΣΕΦ. Από εκεί και πέρα υπάρχουν διάφορες σκέψεις αλλά και προβλήματα. Δεν ξέρουμε αν θα προλάβει να έρθει ο Μάρσαλ, ενώ και ο Ντόζιερ αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού, μπορεί να μπήκε στην προπόνηση, αλλά δεν είναι έτοιμος. Επειδή το ρόστερ των ομάδων, πλην του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, είναι φτωχό σε αριθμό παικτών δεν ξέρεις πως θα παρουσιαστεί κάθε ομάδα. Σίγουρα θέλουμε να παίξουμε ένα καλό παιχνίδι γιατί τα ματς με τον Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και Αρη κεντρίζουν το ενδιαφέρον του κόσμου και των παικτών».

Για το προσωπικό του ρεκόρ ως ο προπονητής με τις περισσότερες συμμετοχές στην Α1: «Με το πέρασμα των χρόνων το κακό είναι ότι καταλαβαίνεις ότι έχεις μεγαλώσει. Μετά από τόσο καιρό αισθάνεσαι καλά όταν σε αποδέχεται αυτό το άθλημα, το οποίο υπεραγαπώ και είναι ο χώρος που ζω και αναπνέω. Υπάρχουν οι ομάδες που σε αποδέχονται, αλλά και ο κόσμος που είναι ό,τι πιο σημαντικό για μία δουλειά που κάνεις τόσα χρόνια».

Ποια είναι η καλύτερη στιγμή στην προπονητική του καριέρα: «Πιστεύω η κατάκτηση του Κυπέλλου Κόρατς με τον ΠΑΟΚ. Αλλά αν μιλάμε για το πρωτάθλημα είναι το ματς του πέμπτου τελικού με τον Ολυμπιακό το 1993. Ένα πάρα πολύ δυνατό παιχνίδι, το οποίο δεν τελείωσε ποτέ. Είχε πολλά σκαμπανεβάσματα, μεγάλη πίεση και διακοπές. Είναι τόσο καλή όσο και κακή στιγμή».

Αν έχει κάποιο απωθημένο: «Για να κατακτήσεις ένα πρωτάθλημα πρέπει να είσαι σε μία ομάδα που έχει όλες τις προϋποθέσεις. Δεν είναι τόσο εύκολο, πρέπει να είσαι την κατάλληλη στιγμή στην κατάλληλη ομάδα για να διεκδικήσεις αυτόν το στόχο. Το μπάσκετ είναι ένας χώρος που κάθε μέρα μπορείς να δημιουργείς κάτι καινούργιο κάτι το οποίο είναι το πιο ευχάριστο απ’ όλα. Είναι ένας χώρος που σου δίνονται ευκαιρίες».

Για τον γιο του, ο οποίος ακολουθεί τα χνάρια του: «Το μπάσκετ είναι να το έχεις μέσα σου. Να παίρνει τα πιο σπουδαία στοιχεία να τα βάζεις στη δική σου σκέψη και να τα μεταφέρεις με τον δικό σου τρόπο στο γήπεδο. Ο γιος μου έχει τις δικές του ιδέες, αλλά αυτό δεν είναι σημείο διαφωνίας. Το θέμα είναι τι σκέφτεσαι, γιατί το σκέφτεσαι και τι παίκτες έχεις κάθε φορά. Οι παίκτες είναι πρωταγωνιστές, αυτοί είναι μέσα στο γήπεδο».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.