Το σκεπτικό της αθώωσης Αγγελόπουλου

Μετά τη μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει η ΚΑΕ Παναθηναϊκός κατά του Παναγιώτη Αγγελόπουλου για το «περίφημο» μπλουζάκι με το «18-2», ο αθλητικός δικαστής είχε αθωώσει τον διοικητικό ηγέτη της ΚΑΕ Ολυμπιακός και ιδού το σκεπτικό της απόφασης του.
Δημοσίευση: 04/04/2012 - 18:09

Μετά τη μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει η ΚΑΕ Παναθηναϊκός κατά του Παναγιώτη Αγγελόπουλου για το «περίφημο» μπλουζάκι με το «18-2», ο αθλητικός δικαστής είχε αθωώσει τον διοικητικό ηγέτη της ΚΑΕ Ολυμπιακός και ιδού το σκεπτικό της απόφασης του.
Ο Αγγελόπουλος είχε εμφανιστεί στο παιχνίδι του Κυπέλλου Ελλάδος στο ΣΕΦ μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ με μπλουζάκι το οποίο ανέγραφε «18-2». Η διαμαρτυρία του είχε παραλήπτη τον διαιτητή Αλέξανδρο Ψαριανό -όπως ανέφερε το σκεπτικό- ο οποίος ήταν ο ένας εκ των τριών ρέφερι του εν λόγω ματς μεν, αλλά και του δεύτερου περσινού τελικού της Α1 στο ΟΑΚΑ εναντίον των «πρασίνων».
Αναλυτικά το σκεπτικό:
Ο Αθλητικός Δικαστής του Μονομελούς Δικαιοδοτικού Οργάνου ΕΣΑΚΕ αθώωσε την ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΕ και τον Πρόεδρό της Παναγιώτη Αγγελόπουλο από τις πειθαρχικές κατηγορίες της δυσφήμησης του αθλήματος, της υποκίνησης βίαιων συμπεριφορών και της υβριστικής κρίσης εις βάρος διαιτητών κατά τον αγώνα Κυπέλλου μεταξύ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ και ΠΑΟΚ της 18.2.2012.
Η διαδικασία ενώπιον του Αθλητικού Δικαστή είχε ανοίξει μετά από μηνυτήρια αναφορά της ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΚΑΕ στις 15.3.2012. Σύμφωνα με την αναφορά, η εμφάνιση του κ. Π. Αγγελόπουλου στον αγώνα του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ με μπλουζάκι στο οποίο αναγράφονταν οι αριθμοί «18 (με πράσινο) - 2 (με κόκινο)» αποτελούσε προσβλητική πράξη κατά του διαιτητή του αγώνα Αλέξανδρου Ψαριανού και υποκίνησε τους φιλάθλους να στραφούν με υβριστικά συνθήματα εναντίον του.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ψαριανός ήταν ένας εκ των τριών διαιτητών του δεύτερου περυσινού τελικού στο ΟΑΚΑ μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, στο δεύτερο δεκάλεπτο του οποίου είχαν δοθεί 2 ελεύθερες βολές υπέρ του Ολυμπιακού και 18 υπέρ του Παναθηναϊκού.

Ο Αθλητικός Δικαστής απέρριψε τις καταγγελίες του Παναθηναϊκού, κρίνοντας ότι το «18-2» στο μπλουζάκι του κ. Π. Αγγελόπουλου αποτελούσε απλή έκφραση κριτικής για την διαιτησία σ' εκείνο τον αγώνα στο πλαίσιο της άσκησης του συνταγματικού δικαιώματος της ελεύθερης έκφρασης γνώμης που δεν απαγορεύεται στη διάρκεια ενός αγώνα μπάσκετ.

Σύμφωνα με την απόφαση (αριθμός 33/23.3.2012) του Αθλητικού Δικαστή, το εικονογραφικό σύνθημα στο μπλουζάκι του Προέδρου της ΚΑΕ Ολυμπιακός δεν ήταν αυτό που προκάλεσε τα υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων κατά του διαιτητή προς το τέλος του αγώνα Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ