Ιτούδης: «Ακόμα καλύτεροι στην συνέχεια»

Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης για τον Παναθηναϊκό, εν όψει της συνέχειας της σεζόν, υπογράμμισε ο Δημήτρης Ιτούδης, ο οποίος αναφέρθηκε και στο ματς με τον ΠΑΟΚ.

Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης για τον Παναθηναϊκό, σύμφωνα με τον Δημήτρη Ιτούδη. Ο Έλληνας κόουτς τόνισε πως το ματς των «πράσινων» απέναντι στην Ζαλγκίρις Κάουνας ήταν εκπληκτικό, όμως υπογράμμισε πως θέλει μεγαλύτερη συμμετοχή από όλους στην συνέχεια.

Ο Ιτούδης τόνισε στο προσωπικό του μπλοκ: «Γεια σας.

Μιλάμε στο ενδιάμεσο δύο ταξιδιών. Επιστρέψαμε από το Κάουνας και σε λίγο αναχωρούμε για τη Θεσσαλονίκη και την αναμέτρηση από τον ΠΑΟΚ. Έχοντας πάρει το αποτέλεσμα που θέλαμε από τον αγώνα με τη Ζαλγκίρις.

Κάναμε ένα εκπληκτικό παιχνίδι στη Λιθουανία. Ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι και δεν ξεφύγαμε από το αγωνιστικό μας πλάνο. Είχαμε μόνο ένα μουδιασμένο ξεκίνημα, κάτι το οποίο περιμέναμε κατά κάποιο τρόπο, γνωρίζοντας την πιεστική άμυνα που ασκεί η Ζαλγκίρις και εξαιτίας του κοινού, που ήταν και πάλι ενθουσιώδες.

Παρόλα αυτά, αντισταθμίσαμε πολύ γρήγορα όλους τους αρνητικούς παράγοντες και επικρατήσαμε κατά κράτος σε όλους τους τομείς: Και στα στατιστικά και στην εμφάνιση και γενικότερα. Δεν χάσαμε καμιά περίοδο, δεν χάσαμε στα ριμπάουντ, ήταν σημαντικό σε ένα τόσο υψηλού επιπέδου παιχνίδι και τέτοια σημασίας να κάνουμε μόνο τέσσερα λάθη. Ήταν κάτι το οποίο είχαμε τονίσει, ότι δεν θέλουμε να κάνουμε λάθη, για να μην δώσουμε τη δυνατότητα στη Ζαλγκίρις να τρέξει στο ανοιχτό γήπεδο. Θεωρώ ότι τα τέσσερα λάθη είναι απόρροια πολύ καλής συγκέντρωσης, καλών αποστάσεων, διάβασμα της άμυνας. Ας μην ξεχνάμε ότι στο τέταρτο δεκάλεπτο που ήμασταν 30 πόντους πάνω, εμείς είχαμε 4 φάουλ ομαδικά και αυτοί 0 με 4’12” να υπολείπονται για το τέλος. Αυτό κάτι λέει: Ότι η ομάδα μας δεν έπαιζε μόνο σε σχέση με το σκορ που ήταν 30 πόντους πάνω, αλλά έπαιζε σε σχέση με το πλάνο και τη θέληση.

Η εμφάνισή μας αποδεικνύει ότι έχουμε δυνατότητες. Βέβαια, θα πρέπει να δούμε τα πράγματα καθαρά. Η Ζαλγκίρις δεν είναι αυτό που έδειξε. Είναι καλύτερη ομάδα. Περνάει και μια κρίση, γιατί τις έχουν φύγει δύο πόιντ γκαρντ και ο Λόουσον και ο Κόλινς, οπότε θα πρέπει να το γνωρίζουμε αυτό για να έχουμε το γνώθι σ’ εαυτόν, για να μην παίρνουν τα μυαλά μας αέρα. Εντούτοις αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες για όλα αυτά που πέτυχαν εκεί. Για εμάς τους προπονητές είναι αγώνας, το μυαλό μας δεν ξεφεύγει, όπως καταλαβαίνουμε ότι ξεφεύγει το δικό σας βλέποντας την ομάδα να παίζει όπως έπαιξε. Το ευχαριστηθήκαμε σίγουρα, γιατί πιστεύουμε ότι έχουν δυνατότητες οι παίκτες, αλλά δεν παύει να είναι μια νίκη στην κανονική περίοδο. Ήταν μια εμφάνιση που δείχνει ότι δουλεύουμε καλά, ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο, αλλά δεν μας δίνει κάποιο τρόπαιο. Απλά μένουμε ζωντανοί στο κυνήγι της πρώτης θέσης και σιγουρέψαμε τη δεύτερη.

Αυτό που χρειάζεται και το εισπράττουμε περισσότερο είναι να είναι παρόντες και οι 12 παίκτες. Και όχι μόνο στα παιχνίδια, αλλά και στις προπονήσεις. Αυτό που έχουμε ήδη πει σε προηγούμενες δηλώσεις μας, είναι ότι θα πρέπει να «βγουν» κάποιοι παίκτες και να βοηθήσουν τους άλλους που τραβάνε το κουπί είτε στη δημιουργία, είτε στην εκτέλεση. Περιμένουμε ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή από όλους στη συνέχεια..

Μέχρι τότε συνεχίζουμε τη δουλειά και εξακολουθούμε να σας περιμένουμε κοντά μας.».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.