Πανταζόπουλος: “Κακό για το άθλημα”

Ο Γιώργος Πανταζόπουλος, μάνατζερ της ΚΑΕ Περιστέρι μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Sport-FM για την πορεία ως τώρα της ομάδας του, για τα όσα συνέβησαν στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, αλλά και για το που θέλει να φτάσει φέτος το συγκρότημα του Ηλία Ζούρου.

Ο Γιώργος Πανταζόπουλος, μάνατζερ της ΚΑΕ Περιστέρι μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Sport-FM για την πορεία ως τώρα της ομάδας του, για τα όσα συνέβησαν στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, αλλά και για το που θέλει να φτάσει φέτος το συγκρότημα του Ηλία Ζούρου. 

Η συνέντευξή του: 

Για τη δουλειά που γίνεται στο Περιστέρι Winmasters: «Θεωρώ ότι γίνεται σοβαρή δουλειά τα τελευταία χρόνια. Επιλέξαμε τον Αργύρη Πεδουλάκη, βάζοντας ένα πλάνο και είχαμε μία καλή χρονιά. Όμως, υπήρχε η προοπτική στο συμβόλαιό του, ότι εάν έρθει πρόταση από ομάδα Euroleague, τότε θα μπορεί να φύγει. Τώρα, είχαμε την ευκαιρία να δουλέψαμε ξανά με έναν καλό προπονητή, όπως είναι ο Ηλίας Ζούρος. Είχαμε ένα καλό κορμό. Να έχουμε Έλληνες παίκτες και ό,τι ξένους μας ταιριάζουν αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά. Αυτό νομίζω ότι το έχουμε καταφέρει. Φέτος, στην αλλαγή του προπονητή μία από τις κουβέντες ήταν να δυναμώσουμε τον ελληνικό κορμό, γιατί ξέρουμε ότι οι Έλληνες δίνουν το κάτι παραπάνω. Πήραμε Ξανθόπουλο, Σαλούστρο και Γόντικα και μετά ό,τι μπορούσαμε να κρατήσουμε».

Για τον στόχο στο BCL: «Μετά από σοβαρή σκέψη αποφασίσαμε να συμμετέχουμε. Θεωρήσαμε ότι με την ομάδα που έχουμε φτιάξει, μπορούμε να το καταφέρουμε αυτό. Ο στόχος είναι παιχνίδι με το παιχνίδι. Είναι δύσκολος ο όμιλος. Στο ελληνικό πρωτάθλημα θέλουμε να σταθεροποιηθούμε στα υψηλά στρώματα και στις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη και χρόνο με τον χρόνο να δυναμώνει η ομάδα».

Για το παιχνίδι με την Γκαζιαντέπ: «Ήταν ένα περίεργο ματς. Μία εβδομάδα ολόκληρη είχαμε επαφή με τη FIBA, ώστε να πάρουμε τις διαβεβαιώσεις ότι είναι μία πόλη με ασφάλεια. Εφόσον υπήρξε η διαβεβαίωση, πήγαμε να παίξουμε και όλα πήγαν πολύ καλά. Πήραμε και τη νίκη και αυτό ώθησε την ομάδα να πάει για τη νίκη στο ΟΑΚΑ».

Για το αν παρατήρησαν κάτι περίεργο στην τουρκική πόλη, καθώς αρκετά κοντά εξελίσσονταν οι πολεμικές επιχειρήσεις: «Αν εξαιρέσουμε την αστυνομία που είχαμε μαζί μας, δεν υπήρχε το παραμικρό που να νιώθεις ότι υπάρχει μία ανασφάλεια και κάτι συμβαίνει. Δεν νομίζω ότι αντιληφθήκαμε κάτι σημαντικό εκεί. Είναι μία πόλη δύο εκατομμυρίων κατοίκων. Το θέμα ήταν μέχρι να πάμε εκεί. Μετά αφού πήγαμε, όλα ήταν καλά».

Για το θέμα με τον Γιάννη Αγραβάνη: «Ο Γιάννης πήρε μία λάθος απόφαση. Πήγαμε 21 άτομα εκεί και δεν υπήρχε περίπτωση να πηγαίναμε, αν ξέραμε ότι θα κινδυνεύαμε. Ο Γιάννης είναι νεαρός και τον αγαπάμε. Δεν έχουμε ρεβανσιστικές τάσεις, επειδή έκανε λάθος. Αφότου κατάλαβε ότι έκανε λάθος, τότε δεν υπάρχει κάποιο θέμα. Οι ομάδες πρέπει να λύνουν τα εσωτερικά τους, χωρίς δηλώσεις προς τα έξω».

Για το ματς με την ΑΕΚ: «Είμαι πολλά χρόνια στον χώρο και θα ήθελα να μείνω στο αγωνιστικό. Έγινε ένα εκπληκτικό παιχνίδι ανάμεσα σε δύο πολύ καλές ομάδες. Ήταν ένα πολύ ωραίο μπασκετικό παιχνίδι. Πήραμε μία τεράστια νίκη που θα δώσει ώθηση στα παιδιά για τη συνέχεια. Η ΑΕΚ θα τερματίσει για εκεί που σχεδιάστηκε. Είναι λάθος, όμως, στις αντιδράσεις της. Στην Ελλάδα “πυροβολούμε” το άθλημα που αγαπάμε. Είναι υπερβολική και λάθος αντίδραση από την ΑΕΚ. Δεν μπορώ να καταλάβω τι μπορεί να κερδίσει με αυτό. Ήταν ένα παιχνίδι σώμα με σώμα. Μπορώ να δεχτώ ότι υπάρχει πίεση και πρέπει να μεταφερθεί. Το είδα πολλές φορές το παιχνίδι και αν θέλουν να κάτσουμε όλοι μαζί να το δούμε ξανά. Για να είμαστε ειλικρινείς, τα λάθη είναι στο παιχνίδι. Μπορεί να γίνει και αυτό. Είδαμε το κομμάτι του Ολυμπιακού και την απόφαση που πήρε, που για μένα ήταν λάθος και αυτό βγαίνει. Λάθος απόφαση της ΑΕΚ να κάνει αυτό τον ντόρο. Μπορεί να μας νικήσει στον δεύτερο γύρο. Το μπάσκετ είναι ωραίο άθλημα, που είναι απρόβλεπτο. Δεν μπορούμε να στεκόμαστε στο αν είναι πολύ φάουλ ή όχι. Δεν προκύπτει κάτι τέτοιο. Είναι αστείο να λέμε ότι δίνει ή δίνει κάτι. Δεν κερδίζεις κανείς έτσι. Θα κερδίσεις μία, δύο ημέρες τις εντυπώσεις, αλλά στην ουσία ο μόνος χαμένος είναι το άθλημα».

Για το αν είναι όλα καλά στο ελληνικό μπάσκετ και αν θέλει αλλαγές η διαιτησία: «Δεν υπάρχει περίπτωση να φτιάξει κάτι, εφόσον υπάρχει προκατάληψη. Πρέπει να κάτσουμε όλοι μαζί και να πούμε “πάμε να βοηθήσουμε το άθλημα”. Όλοι θέλουν να νικούν. Αλλά, πρέπει να καθαρίσουμε το κεφάλι μας και να το βοηθήσουμε. Αν λέμε συνέχεια ότι φταίει ο ένας και ο άλλος… Αυτή την στιγμή κάναμε μία μεγάλη εμφάνιση και μάλιστα ήμασταν καλύτεροι απ’ όσο περιμέναμε. Πιστεύαμε στην ομάδα μας, τα παιδιά ήταν σε καλή μέρα και πήραμε ένα μεγάλο διπλό. Όλα τα υπόλοιπα δεν βγάζουν λύση».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.