Σαρικόπουλος: “Θα χρειαστούμε χρόνο για να δέσουμε”

Ο Ζήσης Σαρικόπουλος τόνισε πως ο εφετινός ΠΑΟΚ θα χρειαστεί χρόνο για να δέσει σαν ομάδα, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη νέα αγωνιστική περίοδο των “ασπρόμαυρων”.
Δημοσίευση: 13/09/2019 - 10:27
Ο Ζήσης Σαρικόπουλος τόνισε πως ο εφετινός ΠΑΟΚ θα χρειαστεί χρόνο για να δέσει σαν ομάδα, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη νέα αγωνιστική περίοδο των “ασπρόμαυρων”. Ο Έλληνας παίκτης αναφέρθηκε και στους προσωπικούς του στόχους, εν όψει της νέας σεζόν. Ο Σαρικόπουλος δήλωσε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του ΠΑΟΚ στη ΔΕΘ:

Για την επίσκεψη στη ΔΕΘ: «Η ΔΕΘ είναι θεσμός και μεγάλο γεγονός. Το περίπτερο είναι όμορφο, χαιρόμαστε που είμαστε εδώ, που βλέπουμε τον κόσμο που θέλει να μιλήσει μαζί μας. Υπάρχει ωραία ατμόσφαιρα και είναι ωραίο όλο αυτό».

Για το δέσιμο της ομάδας του ΠΑΟΚ: «Είναι μία διαδικασία που χρειάζεται χρόνο. Μαζευτήκαμε αργά αλλά ο κόουτς και το σταφ έχουν προσπαθήσει πολύ, για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος. Γίνεται πολύ καλή δουλειά, όλα τα παιδιά είναι συγκεντρωμένα και με κίνητρο για να παρουσιάσουμε κάτι καλό. Θέλουμε να ανταπεξέλθουμε σε Ελλάδα και Ευρώπη. Κάθε ομάδα χρειάζεται χρόνο, έχουμε δύο ακόμη εβδομάδες για να βρεθούμε μέσα και από τα φιλικά. Είμαστε αισιόδοξοι».

Για τους προσωπικούς του στόχους: «Οι στόχοι μου συμβαδίζουν με αυτούς της ομάδας. Ο ΠΑΟΚ αν και φτιάχτηκε αργά και με δυσκολίες, παραμένει ο ΠΑΟΚ. Μία μεγάλη ομάδα με απαιτήσεις και όλα τα παιδιά το ξέρουν. Δεν υπάρχει επιπλέον πίεση αλλά θέλουμε να πάμε όσο το δυνατόν ψηλότερα στο Πρωτάθλημα και το BCL. Είναι νωρίς να μιλήσουμε για στόχους, θα δούμε κάθε παιχνίδι με συγκέντρωση και ξεχωριστά. Θα πρέπει να μείνουμε γεροί γιατί όλοι είναι απαραίτητοι».

Για τα πρώτα βήματα του ΠΑΟΚ: «Η ομάδα όντως άργησε αλλά σε μικρό χρονικό διάστημα προχώρησε. Ο κόουτς είχε πει ότι το ρόστερ θα κλείσει και έτσι έγινε, φέρνοντας παιδιά με ποιότητα που θα βοηθήσουν. Η ομάδα κινείται γρήγορα και αυτό το βλέπουμε στις τέσσερις γραμμές. Πραγματικά προπονούμαστε πολύ για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος. Για μένα μία ομάδα για να πετύχει πρέπει να έχει καλούς γηγενείς αλλά και καλούς χαρακτήρες για να βοηθήσουν τα νέα παιδιά. Ο ρόλος μας είναι να τους βοηθήσουμε για να αποκτήσει η ομάδα ομοιογένεια».