Μάντζαρης: “Οι καλύτεροι τελικοί σε όλα τα επίπεδα”

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης τόνισε στον Γιάννη Καραλή και τον Νικήτα Αυγουλή στην εκπομπή "Ώρα των Πρωταθλητών" πως αυτοί ήταν οι καλύτεροι τελικοί απ' όλες τις απόψεις ενώ ανέφερε πως ο Δημήτρης Διαμαντίδης είναι ένας από τους σημαντικότερους αθλητές στο παγκόσμιο μπάσκετ.

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης τόνισε στον Γιάννη Καραλή και τον Νικήτα Αυγουλή στην εκπομπή “Ώρα των Πρωταθλητών” πως αυτοί ήταν οι καλύτεροι τελικοί απ’ όλες τις απόψεις ενώ ανέφερε πως ο Δημήτρης Διαμαντίδης είναι ένας από τους σημαντικότερους αθλητές στο παγκόσμιο μπάσκετ. 

Αναλυτικά:

«Ήταν από τους καλύτερους τελικούς των τελευταίων ετών. Είναι ωραίο να συμβαίνει αυτό, ακόμα καλύτερο όταν τους κερδίζεις». 


Για το αν περίμενε ότι η σειρά θα εξελισσόταν έτσι:
«Ξέραμε ότι ο Παναθηναϊκός είναι δυνατή ομάδα, οι βλέψεις του ήταν για το Φάιναλ Φορ, ήταν η τελευταία χρονιά του Διαμαντίδη που ήθελε να πάρει το πρωτάθλημα στην τελευταία του χρονιά, οπότε περιμέναμε ότι θα ήταν δύσκολη η σειρά. Ακόμα και ο χειρότερος Παναθηναϊκός να υπάρξει ποτέ είναι πάντα Παναθηναϊκός». 


Για το αν άλλαξε την εικόνα του Παναθηναϊκού ο Πεδουλάκης:
«Άλλαξε πολλά πράγματα, είναι ο καταλληλότερος άνθρωπος για να αλλάξει μια ομάδα σε ένα μήνα. Το μπρέικ όμως μας πείσμωσε πολύ και μετά κάναμε το τρία στα τρία». 

Για το αν βοήθησε τον Ολυμπιακό η σειρά των πέντε ματς:
«Πράγματι αυτό μας βοήθησε. Εμείς περιμέναμε τον Παναθηναϊκό εννιά μέρες λόγω του Άρη και αυτό ήταν δύσκολο για εμάς που έχουμε συνηθίσει να παίζουμε δύο ματς την εβδομάδα. Όταν μπαίνει το πρέπει μπορεί να σου γυρίσει μπούμερανγκ. Θέλει υπομονή. Θες απ’ την αρχή να κερδίσεις και αυτό πάθαμε στο πρώτο ματς». 


Για το τρίποντο που έβαλε στο τέλος του ματς:
«Έχω πάει στον κόουτς και συζητάμε για το αν πρέπει να χάσει ή όχι τη βολή. Μου είπε να τη χάσει για να πάμε για το ριμπάουντ. Εγώ έσπρωξα λίγο και το διαιτητή και με το που έφυγε η μπάλα απ’ τα χέρια μου ήξερα ότι θα μπει. Σε αυτή τη φάση δεν υπάρχει λογική. Δεν σκέφτεται κανείς τίποτα. Προσπαθώ να πάρω μία απόσταση από τον Καλάθη για να βρω κενό να σουτάρω. Ο Νικ έκανε ένα μικρό λάθος γιατί δεν έπρεπε να βοηθήσεις το ριμπάουντ. Συμφωνώ στο ότι έπρεπε ο Παναθηναϊκός να κάνει φάουλ. Ήταν και καθαρά θέμα τύχης γιατί όλα έγιναν για να έρθει η μπάλα στα χέρια μου και μπήκε». 


Για το τρίποντο του Σπανούλη:
«Συνέχεια σουτάρει έτσι στην προπόνηση. Ο Δημήτρης τον περιμένει στο δεξί του χέρι αλλά ο Βασίλης πάει αριστερά. Εκείνη την ώρα δεν σκέφτεσαι τίποτα. Απλά θες να σουτάρεις». 


Για την εμφάνιση του Σπανούλη στο τελευταίο ματς:
«Ο Βασίλης απέδειξε γιατί είναι ο αρχηγός και ότι είναι φτιαγμένος για τέτοια παιχνίδια. Έχουμε κάνει ένα καλό δίδυμο, ταιριάζουμε καλά, ξέρω πως παίζει και ξέρει πως παίζει. Έχουμε πολύ καλή συνεργασία και φαίνεται και απ’ τα αποτελέσματα. Το πρόσημο πιστεύω είναι θετικό αυτά τα χρόνια. Θέλω να ελπίζω πως θα είμαστε μαζί για αρκετά χρόνια». 


Για την πορεία του φέτος και το αν έδωσε απαντήσεις στους τελικούς:
«Σε αυτά τα ματς δεν κοιτάς το επόμενο. Θες να το κερδίσεις. Το αξίζαμε, μπορούσαμε και το αποδείξαμε. Στα δύο παιχνίδια στο ΟΑΚΑ είχαμε πολύ καλύτερη εικόνα απ’ ότι στο ΣΕΦ. Ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι και λέγαμε πως πάμε να το τελειώσουμε και αυτό φάνηκε. Τον τελευταίο καιρό δεν ήμουν αυτός που θα έπρεπε. Εμείς δεν κοιμόμαστε τα βράδια, αυτή είναι η ζωή μας, δεν είναι μόνο επάγγελμα, είναι η ζωή μας. Έπρεπε να το κάνω για τον εαυτό μου, δεν μου άξιζε αυτή η εικόνα. Είχα αυτοπεποίθηση σε αυτά τα ματς. Δεν γίνεται να παίζεις πάντα τρομερά». 


Για το ήθος των αθλητών και των δύο ομάδων:
«Το μπάσκετ είναι απλά ένα άθλημα. Τα αθλήματα πρέπει να ενώνουν τον κόσμο και όχι να τον χωρίζουν. Εμείς δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε. Απλά συναγωνιζόμαστε μέσα στο γήπεδο. Έξω θα βγούμε και μαζί. Σίγουρα θα υπάρξουν και εντάσεις, εκεί δεν νιώθεις και πολύ και μπορεί να βγεις απ’ τα όρια αλλά πάντα στα πλαίσια του αθλητισμού. Αυτοί οι τελικοί ήταν οι καλύτεροι απ’ όλες τις απόψεις. Όταν ξεκινάς να παίζεις μπάσκετ όλοι έχουν ένα όνειρο. Όταν φτάνεις εδώ είναι πολύ σημαντικό να το αναγνωρίζεις και να το ζεις. Πρέπει να απολαμβάνεις κάθε στιγμή γιατί ο χρόνος περνάει. Πάνω απ’ όλα είναι ένα άθλημα». 


Για τον κόσμο:
«Έγινε ένας πανικός, αυτά πρέπει να τα ζεις γιατί δεν ξέρεις πότε θα είναι η επόμενη φορά που θα συμβούν». 

Για τον ελληνικό κορμό στην ομάδα:
«Είναι πολύ σημαντικό αυτό. Είχαμε προσθαφαιρέσεις αλλά είχαμε και έχουμε πολύ καλή χημεία. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για μία ομάδα. Πρέπει να υπάρχει το ελληνικό στοιχείο γιατί ο Έλληνας αλλιώς νιώθει την ομάδα και αυτό ισχύει και στις άλλες χώρες». 


Για τον Διαμαντίδη:
«Θεωρώ μεγάλη μου τιμή που θα λέω στα παιδιά μου ότι έπαιξα στην εποχή του Διαμαντίδη και του Σπανούλη. Αυτά που έχουν πετύχει είναι τρομερά. Είναι μια πολύ δύσκολη στιγμή και αφήνει μεγάλη παρακαταθήκη για τους επόμενους. Οι φετινοί τελικοί ήταν οι μεγαλύτεροι σε όλα τα επίπεδα. Είναι από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες που έχουν περάσει από το παγκόσμιο μπάσκετ. Δεν με εκνεύριζε ποτέ. Το πιο δύσκολο σε αυτόν είναι να μαρκάρεις τη σκέψη του. Αυτό είναι πολύ σημαντικό προτέρημα. Ήταν μεγάλη πρόκληση για μένα να παίζω με αυτούς τους παίκτες. Το διάβασμα έχω πάρει απ’ το παιχνίδι του και την άμυνα». 

Για το πώς σκέφτεται την επόμενη μέρα για αυτούς τους παίκτες:
«Αυτή η μέρα είναι η πιο δύσκολη για αυτούς. Εγώ δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς το μπάσκετ. Είναι η ζωή μας. Τώρα διαφέρει το πώς το βλέπει ο καθένας. Πιστεύω πως στο κοντινό μέλλον ο Διαμαντίδης δεν θα ασχοληθεί με κάτι στο μπάσκετ. Ο Σπανούλης σίγουρα όταν σταματήσει πιστεύω πως θα ασχοληθεί με το μπάσκετ από άλλο πόστο». 

Για την Εθνική: «Πιστεύω πως υπάρχει ταλέντο για την Εθνική και θα έχει μέλλον γιατί κάποιοι άλλοι θα πρέπει να βγούμε μπροστά για να συνεχίσουμε αυτό που ξεκίνησαν εδώ και χρόνια. Οι ευθύνες είναι μεγαλύτερες, θέλουμε να βγούμε μπροστά, θα έχουμε απουσίες αλλά είμαστε μια αρκετά υπολογίσιμη δύναμη. Είναι μία πρόκληση κόντρα σε μία ομάδα με πολλούς ΝΒΑερς αλλά οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι μία μεγάλη τιμή, μακάρι να το καταφέρουμε. Ποιος δεν θέλει να πάρει στο Ρίο;»


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.