Μέξας: «Τα παιδιά έχουν δουλέψει πολύ σκληρά»

Στη μεγάλη προσπάθεια των παικτών του αναφέρθηκε ο Κώστας Μέξας, μετά τη νίκη του ΚΑΟΔ κόντρα στον Πανελευσινιακό.
Δημοσίευση: 28/03/2015 - 21:37

Στη μεγάλη προσπάθεια των παικτών του αναφέρθηκε ο Κώστας Μέξας, μετά τη νίκη του ΚΑΟΔ κόντρα στον Πανελευσινιακό.

Αναλυτικά:

«Για μας ήταν πάρα πολύ καθοριστικό παιχνίδι. Ξέραμε ότι είχαμε σήμερα στην έδρα μας μια μεγάλη ευκαιρία να πετύχουμε τον πιο βασικό στόχο της χρονιάς, που ήταν η σωτηρία της ομάδας. Τα παιδιά δούλεψαν αρκετά συγκεντρωμένα όλο αυτό το διάστημα. Δεν αναφέρομαι μόνο στη τελευταία βδομάδα. Εδώ και ένα δίμηνο η ομάδα παίζει πολύ καλά, και εντός και εκτός έδρας. Είναι πολύ ανταγωνιστική σε δύσκολα εκτός έδρας ματς και τα παιχνίδια στην έδρα μας τα κερδίσαμε με σχετική άνεση. Όλη αυτή η κατάσταση έδωσε στα παιδιά μεγάλη αυτοπεποίθηση, έχουν μάθει ο ένας τον άλλον, παίζουν ο ένας για τον άλλον και στην επίθεση και στην άμυνα και αυτό βγαίνει στο γήπεδο».

Σχολιάζοντας τον αγώνα ο προπονητής του ΚΑΟΔ τόνισε: «Θεωρώ ότι βιαστήκαμε κάποιες στιγμές στην επίθεση να τελειώσουμε το παιχνίδι, κάναμε κάποιες επιλογές με γρήγορα σουτ, βιαστικές επιλογές και δεν είχαμε την υπομονή για μια ακόμα πάσα. Νομίζω ότι η άμυνά μας ήταν σε υψηλό επίπεδο, κρατήσαμε τον ρυθμό εκεί που θέλαμε εμείς και ένας από τους σκοπούς της ομάδας όταν χτιζόταν ήταν να ελέγχει τα παιχνίδια εδώ μέσα από την άμυνά της. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά για τον τρόπο που λειτουργούν κάθε μέρα και την αντίδρασή τους στις δύσκολες στιγμές στη διάρκεια της χρονιάς. Αυτό ήταν το κλειδί που μας κράτησε. Ο χαρακτήρας τους μας κράτησε ενωμένους και επειδή το μπάσκετ είναι δίκαιο άθλημα, τους ξεπλήρωσε σήμερα. Θα ξεκουραστούμε τώρα και θα συνεχίσουμε, στο ίδιο επίπεδο. Έχουν μείνει τέσσερα ματς και θα προσπαθήσουμε κάνουμε όσες περισσότερες νίκες μπορούμε. Όταν έχεις φιλοδοξία και σε ενδιαφέρει και η υστεροφημία σου, δεν σκέφτεσαι ότι έχεις πετύχει τον στόχο της παραμονής, παίζεις κάθε παιχνίδι κανονικά».

Για το ενδεχόμενο της συμμετοχής της ομάδας στα playoffs:  «Δεν έχω δει τι ακριβώς γίνεται για τα πλέι οφ, δεν ξέρω καν τα προγράμματα, γιατί το μυαλό μας ήταν αποκλειστικά αφοσιωμένο στο πως θα σωθεί η ομάδα και πως θα κερδίσουμε την Ελευσίνα. Για μας ήταν πολύ κομβικό το παιχνίδι. Θα παλέψουμε σε κάθε ματς, γιατί τα παιδιά έχουν φιλοδοξία».

Τέλος δέχτηκε ερώτηση για τη δική του παρουσία και απάντησε: «Η πρώτη χρονιά δεν θα μπορούσε να είναι εύκολη σαν πρώτος προπονητής. Με στήριξε η διοίκηση στις δύσκολες στιγμές, αλλά περισσότερο μας στήριξαν τα παιδιά με τη δουλειά τους μέσα στο γήπεδο, όπως και οι συνεργάτες μου που με ανέχονται, γιατί δεν είμαι εύκολος στη δουλειά, γιατί απαιτώ πολλά πρώτα από τον εαυτό μου και μετά από τους άλλους. Οι παίκτες μας στηρίζουν με τη δουλειά και η πειθαρχία τους».

Ο Μανώλης Παπαμακάριος εκπροσώπησε τους παίκτες του ΚΑΟΔ και επεσήμανε: «Είχαμε αυτό το παιχνίδι τρεις βδομάδες στο μυαλό μας, πριν τους αγώνες με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Ξέραμε ότι αυτό θα μας δώσει την παραμονή στην κατηγορία και καταφέραμε να κάνουμε μια καλή εμφάνιση για 36-37 λεπτά, δεν δώσαμε ποτέ το δικαίωμα στην Ελευσίνα να πιστέψει ότι μπορεί να διεκδικήσει κάτι στην έδρα μας και νομίζω ότι είμαστε και του χρόνου στην Basket League. Θέλω να αφιερώσω τη νίκη αυτή στους προπονητές μου γιατί είναι κάποια πράγματα που λίγοι τα ξέρουν. Στις 25 Μαρτίου, 8 το πρωί ήταν εδώ στο γήπεδο και δούλευαν και προετοίμαζαν την ομάδα γι' αυτό το παιχνίδι.

Αυτό στο μπάσκετ πάντα ανταμείβεται, η δουλειά πάντα ανταμείβεται και νομίζω ότι το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς. Υπάρχει ένα εξαιρετικό κλίμα στην ομάδα, οικογενειακό, είμαστε όλοι φίλοι μεταξύ μας και αυτό βγαίνει στο γήπεδο. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο, στάθηκε στα δύσκολα. Είναι και δική μας δουλειά να τους κρατήσουμε. Η δουλειά μας δεν σταματάει εδώ, αυτή η ομάδα έχει κίνητρο και φιλοδοξίες. Έχουμε τέσσερα παιχνίδια μπροστά μας και θα διεκδικήσουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να φτάσουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα. Έτσι χτίζεται η νοοτροπία αυτής της ομάδας».