«Κρίθηκε στο τέλος»

Για μία δύσκολη, αλλά και πολύ σημαντική νίκη έκανε λόγο ο Κώστας Μέξας.
Δημοσίευση: 07/03/2015 - 23:05

Για μία δύσκολη, αλλά και πολύ σημαντική νίκη έκανε λόγο ο Κώστας Μέξας. Ο προπονητής του ΚΑΟΔ είχε κάθε λόγο να είναι ευχαριστημένος μετά την επικράτηση της ομάδας του επί του Πανιώνιου στη Νέα Σμύρνη.

Αναλυτικά, όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου:

«Ήταν ένα ματς πολύ δύσκολο και καθοριστικό παιχνίδι και για τις δυο ομάδες. Για εμάς, αυτή είναι η εκτός έδρας νίκη που ψάχναμε, για να έλθουμε πιο κοντά στο στόχο. Αντιμετωπίσαμε όλη την εβδομάδα αυτόν τον αγώνα, με σεβασμό».

Για την εξέλιξη του ματς:
«Η πίεση και το άγχος ήταν ο λόγος που δεν παίξαμε καλή άμυνα στο πρώτο ημίχρονο, οπότε κάναμε λάθη. Το αποτέλεσμα κρίθηκε το τελευταίο 12λεπτο, οπότε βγάλαμε προσωπικότητα μέσα στο γήπεδο και κάποιες καλές άμυνες. Δεν πληρώσαμε κάποια αμυντικά λάθη, στο τέλος, οπότε ο Πανιώνιος σούταρε ελεύθερα τρίποντα. Η νίκη μας ήταν δίκαιη».

Για τον Πανιώνιο και την πολύ δύσκολη κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει:
«Ο Πανιώνιος είναι μεγάλη ομάδα. Έχει προσφέρει στο ελληνικό μπάσκετ. Το ότι βρίσκεται σε δύσκολη θέση, είναι κρίμα, αλλά εμείς οφείλαμε να αντιμετωπίσουμε το ματς με μεγάλο σεβασμό και στο μεγαλύτερο μέρος το καταφέραμε. Είμαι μικρός για να μιλήσω για τον Πανιώνιο. Καταλαβαίνω τι γίνεται. Μακάρι να βρουν τις λύσεις και να επιστρέψουν εκεί όπου τους έχουμε συνηθίσει όλοι. Το ελληνικό μπάσκετ χρειάζεται τον καλό Πανιώνιο».

Οι δηλώσεις του Μανώλη Παπαμακάριου:

«Εμείς όλη την εβδομάδα δουλέψαμε με σεβασμό, για αυτό το ματς. Ξέραμε πως ο Πανιώνιος είναι πολύ καλή ομάδα και αδικείται από τη θέση που βρίσκεται. Μπορώ να καταλάβω την πίεση που νιώθουν τα παιδιά και οι προπονητές. Χρειάζεται μεγάλη δύναμη για να συνεχίσουν. Για εμάς, ίσως ήταν το σημαντικότερο ματς της χρονιάς, γιατί με νίκη εδώ θα μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε τη σωτηρία μας. Ακόμα δεν το έχουμε καταφέρει, βαθμολογικά, αλλά κάναμε μεγάλο βήμα και θέλω να συγχαρώ τους πάντες. Θέλω να ευχηθώ κουράγιο στον Πανιώνιο. Έχει γερές βάσεις. Θα ξαναγίνει δυνατός».