Λο: «Μετράει περισσότερο η νίκη της ομάδας»

Ο Ρομπ Λο αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της δέκατης αγωνιστικής της Basket League αλλά όπως ανέφερε ο ίδιος ο παίκτης μετράει περισσότερο η νίκη της ομάδας του.
Δημοσίευση: 17/12/2014 - 16:49

Ο Ρομπ Λο αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της δέκατης αγωνιστικής της Basket League αλλά όπως ανέφερε ο ίδιος ο παίκτης μετράει περισσότερο η νίκη της ομάδας του.

Αναλυτικά είπε:

-Σκόραρες 18 πόντους με μόνο ένα άστοχο σουτ (4/4 δίποντα, 3/4 τρίποντα και 1/1 βολή). Ήταν θέμα ημέρας ή συνηθίζεις να είσαι τόσο εύστοχος από μακριά παρότι σέντερ;

«Είναι συνδυασμός πολλών πραγμάτων. Σαφώς και είναι θέμα ημέρας, αλλά είναι και θέμα δουλειάς στις προπονήσεις, όπως επίσης και θέμα συμπαικτών, που με βρήκαν στα σωστά σημεία την κατάλληλη στιγμή και μπόρεσα να σκοράρω. Είναι και θέμα των προπονητών, του πλάνου που είχαν και των συγκεκριμένων συστημάτων που επέλεξαν σε στιγμές του αγώνα, για να βρεθώ εγώ στη θέση να σκοράρω».

-Θεωρείς ότι η νίκη επί του Απόλλωνα Πατρών θα αποτελέσει την αφετηρία για καλύτερη πορεία της ομάδας σου, του ΚΑΟΔ;

«Το ελπίζω, γιατί δουλεύουμε πολύ σκληρά κάθε εβδομάδα, ανεξαρτήτως αντιπάλου που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Με τον Απόλλωνα είδαμε τη δουλειά μας να βγαίνει στο γήπεδο. Είχαμε κάποιες συνεχόμενες ήττες, θέλαμε πολύ να κερδίσουμε αυτόν τον αγώνα και νομίζω ότι όσο περνάει ο καιρός θα μαθαίνουμε το σωστό τρόπο για να φθάνουμε στο αποτέλεσμα που θέλουμε».

-Πώς είναι η εμπειρία του ελληνικού πρωταθλήματος;

«Είναι υπέροχα όλα! Κατ' αρχάς νιώθω πολύ καλά στον ΚΑΟΔ, έχω εξαιρετικούς συμπαίκτες, αλλά γενικότερα το πρωτάθλημα μου αρέσει πολύ. Είναι πρωτάθλημα που στηρίζεται περισσότερο στο σύστημα, στην τακτική και όχι στο ατομικό ταλέντο. Αυτό για εμένα είναι καλύτερο, διότι εμπλέκει σε έναν αγώνα περισσότερους παίκτες, υπάρχει κάθε φορά διαφορετικός πρωταγωνιστής, δεν υπάρχει ο παίκτης που θα βάλει 30, 40 ή 50 πόντους. Το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα κι έτσι παίζεται στην Ελλάδα».