Ολυμπιακός 2018-19, αριθμοί και νούμερα

Ο Γρηγόρης Παπαβασιλείου γράφει για τους αριθμούς των ερυθρολεύκων τη φετινή σαιζόν σε Ελλάδα και Ευρώπη, αλλά και τη λειψανδρία που χτύπησε εσχάτως τα γκαρντ.

Ο Γρηγόρης Παπαβασιλείου γράφει για τους αριθμούς των ερυθρολεύκων τη φετινή σαιζόν σε Ελλάδα και Ευρώπη, αλλά και τη λειψανδρία που χτύπησε εσχάτως τα γκαρντ.

Που είναι τα γκαρντ;

Ο Ολυμπιακός απέναντι στον ΠΑΟΚ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, δεν είχε καν στη σύνθεσή του 12 παίκτες. Μετά την απουσία του Γουίλιαμς-Γκος, τους τραυματισμούς Σπανούλη και Στρέλνιεκς και τις αποχωρήσεις των Γουέμπερ και Τουπάν, ο Μπλατ είχε στη διάθεσή του 8 “κανονικούς” και τους πιτσιρικάδες Κολοβέρο και Ζευγαρά.

Και όλα αυτά σε μια σαιζόν που οι ερυθρόλευκοι χτυπήθηκαν από τραυματισμούς, ιδίως στα γκαρντ, αλλά και αρκετές προπονητικές “παλινωδίες” με τον Αμερικανό κόουτς να ψάχνει παίκτη για αρκετούς μήνες, τον Ολυμπιακό να έρχεται κοντά σε συμφωνία με 2-3 και ουσιαστικά να αποκτάται ο Γουέμπερ out of the blue που λένε και στο χωριό μου, Κεφαλόβρυσο Τρικάλων.

Μ’ αυτά και μ αυτά ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε κόντρα στο δικέφαλο του Βορρά με μόλις ένα πόιντ γκαρντ, τον Βαγγέλη Μάντζαρη, στον οποίο ο Μπλατ έχει δείξει ποικιλοτρόπως στη διάρκεια της χρονιάς ότι κάθε άλλο παρά τον υπολογίζει. Πως τα φέρνει η ζωή…

Οι ελληνικοί ερυθρόλευκοι αριθμοί

Αναφοράς χρήζει το γεγονός ότι στο ελληνικό πρωτάθλημα ο Μπλατ έχει χρησιμοποιήσει 18 παίκτες, χωρίς ούτε ένας να έχει παίξει σε όλα τα ματς μέχρι σήμερα. 11 από αυτούς τους 15 έχουν παίξει από 15 λεπτά και πάνω σε κάθε αναμέτρηση, κανένας όμως δεν ξεπερνά τα 27!! λεπτά του νεοφερμένου, αλλά φευγάτου εντός και εκτός εισαγωγικών Γουέμπερ. Ο Αμερικανός στα 5 όλα κι όλα παιχνίδια που πρόλαβε να παίξει οδήγησε τον Ολυμπιακό στο σκοράρισμα, δείγμα ίσως της πενίας των υπολοίπων. Μιλουτίνοφ, Πρίντεζης, Λε Ντέι και Γκος είναι επίσης διψήφιοι, με τον Σπανούλη να έχει παίξει μόλις σε 15 αγώνες, ενώ ο Στρέλνιεκς ακόμη λιγότερους, 13.

Οι αριθμοί στην Ευρωλίγκα

Στην Ευρωλίγκα που ολοκληρώθηκε με 7 ήττες στα 10 τελευταία ματς και τελικά αποκλεισμό από τα πλέι οφ, σε μια χρονία που μέχρι τα μισά όλοι σκέφτονταν το πλεονέκτημα έδρας, υπάρχουν τέσσερις “30ρηδες”, ο Παπανικολάου, ο Λε Ντέι, ο Γουίλιαμς-Γκος και ο Πρίντεζης, που έχουν παίξει σε όλες τις αναμετρήσεις. Ο Γουίλιαμς-Γκος και ο Μιλουτίνοφ είναι οι μοναδικοί που παίζουν πάνω από 26 λεπτά, ενώ εκεί κοντά σε μέσο όρο χρόνου συμμετοχής ήταν και οι Πρίντεζης και Γουέμπερ με πάνω από 25. Μόνο ο Σέρβος ξεκίνησε σε όλα τα ματς που ήταν διαθέσιμος, 28/28.

Συνπέρασμα;

Γενικά ήταν μια χρονιά που ο Ολυμπιακός ήθελε να παίξει διαφορετικά και πιο γρήγορα από τις μετρημένες κατοχές του Σφαιρόπουλου, αλλά δεν του βγήκε. Ο Τίμα ήρθε πενταδάτος, αλλά ήδη βρίσκεται στην Μόσχα, ο Τουπάν της Ζάλγκιρις μοιάζει διαφορετικός άνθρωπος από αυτόν που βλέπαμε στο Σ.Ε.Φ., ο Σπανούλης έγινε αίφνης πλέι μέικερ, ο Πρίντεζης που “φωνάζει” για ξεκούραση, παίζει συνέχεια, ο Γουίλιαμς-Γκος προσπαθεί να γίνει Σπανούλης, ο Λε Ντέι προσπαθεί να γίνει κάτι που δεν είναι, ο Στρέλνιεκς τραυματίστηκε, ο Παπανικολάου ξεκίνησε άσχημα, φόρτσαρε στη συνέχεια, αλλά μοιάζει σκασμένος, Βεζένκοφ και Μάντζαρης κοιτούν τον Μπλατ μήπως και αποκτήσουν ρόλο, Μπόγρη εμπιστευόμαστε μόνο στα λόγια και ο Μιλουτίνοφ στέκει ως ο μοναδικός φάρος την εφετινή “μαύρη” σαιζόν. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.