Ο Αγγέλου μίλησε για τον Αρη σε "Σεμινάριο Ηγεσίας"

Οι αναφορές που έκανε ο πρώην προπονητής των Κίτρινων σε Σεμινάριο που έγινε στην Ιατρική Σχολή του Α.Π.Θ.
Δημοσίευση: 16/04/2019 - 01:20
Ο Βαγγέλης Αγγέλου βρέθηκε στο «Σεμινάριο Ηγεσίας» του Τμήματος Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ήταν μεταξύ των ομιλητών. Στην αναφορά που έκανε μίλησε και για τη συνεργασία του με τον Αρη. 
Είπε: «Ερχομαι από ένα διάστημα που τελείωσα -από πλευράς αποτελέσματος- μια ανεπιτυχή προσπάθεια, κατά τη γνώμη κάποιων. Θέλω να πω τι σημαίνει ηγεσία. Μετά από μια διαδρομή 45 χρόνων στον χώρο του μπάσκετ, θέλω να πω ότι, ο ηγέτης όταν τελειώνει το έργο του, κάθε φορά, σ’ αυτούς που απευθύνεται θα πρέπει να νιώθουν ότι αυτοί το έκαναν. Αυτό είναι σημαντικό στοιχείο στην κουλτούρα του προπονητή. Εμαθα επίσης ένα τρίπτυχο που άκουσα από τον Μάικ Σιζέφσκι. Όταν μιλάς σε παίκτες να θυμάσαι ότι όταν ακούει κάτι το ξεχνάει, όταν το βλέπει το καταλαβαίνει και όταν κάνει το μαθαίνει».
Είπε ακόμη: «Εχω δύο παραδείγματα. Προσωπικά, αυτήν την πυραμίδα, την ονομάζω λειτουργική πυραμίδα σχέσεων. Ένα πετυχημένο κι ένα αποτυχημένο. Θα έλεγα ότι απέτυχα φέτος και στην ομάδα μπάσκετ του Άρη, δεν κατάφερα να εμπνεύσω».
Πρόσθεσε: "Η πετυχημένη πυραμίδα της διετίας στον Ολυμπιακού εμπεριείχε α) εμπιστοσύνη, β) σύγκρουση, γ) σύγκρουση, δ) δέσμευση και ε) αποτέλεσμα. Η δεύτερη πυραμίδα αφορούσε τη διετία στην Αναντολού Εφές και τον Αρη. Στην Αναντολού Εφές με εξαπλάσιο μπάτζετ και δυνατότητες ενός κολοσσού οικονομικού, αυτή η πυραμίδα ήταν δυσλειτουργική. Είχαμε απουσία εμπιστοσύνης, φόβος σύγκρουσης, έλλειψη δέσμευσης, αποφυγή ευθύνης και όλοι κοιτούσαν το αποτέλεσμα. Κάτι ανάλογο έγινε και στον Αρη».