Τα μεγάλα “αγκάθια” του Άρη

Μια σειρά από "καυτά" θέματα έχει να διαχειριστεί ο Δημήτρης Γουλιέλμος με τη λήξη της τρέχουσας σεζόν για τους "κίτρινους", που θα κρίνουν την παρουσία της ομάδας τη ερχόμενη περίοδο

Σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση βρίσκεται ο Δημήτρης Γουλιέλμος. Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Άρης έχει να διαχειριστεί ουκ ολίγα θέματα με το τέλος της τρέχουσας σεζόν, η έκβαση των οποίων θα κρίνει την παρουσία της ομάδας την ερχόμενη περίοδο. Θέματα, τα οποία πρωτίστως απαιτούν χρήματα και μόνο εύκολο δεν είναι να λυθούν.
Το novasports.gr κάνει μια καταγραφή των σημαντικότερων από αυτά τα ζητήματα, στο διάβασμα και μόνο των οποίων γίνεται αντιληπτό ότι το προσεχές διάστημα και μέχρι το τέλος του καλοκαιριού αναμένεται “καυτό” για τους “κίτρινους”.
1. Το πρώτο ζήτημα που απασχολεί σε καθημερινή βάση την ΚΑΕ Άρης είναι τα χρέη που άφησε η προηγούμενη διοίκηση, του Νίκου Λάσκαρη. Θυμίζουμε ότι αυτά ήταν συνολικά γύρω στα 4 εκατομμύρια ευρώ. Όλη τη διάρκεια της τρέχουσας σεζόν, σύμφωνα και με τα λεγόμενα του Δημήτρη Γουλιέλμου, οι πληρωμές για την απόσβεση αυτού του τεράστιου χρέους ήταν ασταμάτητες, όμως, ένα τόσο μεγάλο ποσό δεν σβήνει μονοκονδυλιά. Ο νυν ιδιοκτήτης αναμένεται μετά το τέλος της σεζόν να μιλήσει γι’ αυτό το χρέος στη Γενική Συνέλευση του Α.Σ..
2. Το δεύτερο ζήτημα είναι παλαιότερα χρέη, που υπάρχουν κυρίως προς παίκτες, των οποίων οι υποθέσεις έχουν μπει στο άρθρο 99. Υποθέσεις, που φθάνουν μέχρι το 2013 και αφορούν παλαιότερες διοικήσεις. Είναι ένα ζήτημα, που πρέπει η παρούσα διοίκηση να δρομολογήσει, ώστε να απαλλαγεί η ΚΑΕ από το βάρος.
3. Το τρίτο ζήτημα είναι τα οκτώ απαγορευτικά μεταγραφών (ban), που έχει επιβάλλει η FIBA στην ΚΑΕ Άρης, εξαιτίας προσφυγών στην Παγκόσμια Ομοσπονδία πρώην παικτών της ομάδας, αλλά και τρίτων, για τα χρωστούμενα των “κίτρινων” προς αυτούς. Οι πιο δύσκολες υποθέσεις από αυτές είναι των Ντραγκίσεβιτς, Μαρμπλ και Σανικίτζε, με τους οποίους η ΚΑΕ Άρης δεν έχει καταφέρει να κάνει κάποιον διακανονισμό. Προς τους υπόλοιπους πέντε υπάρχει ροή χρημάτων με σκοπό την εξόφλησή τους, όμως, με τους συγκεκριμένους τρεις δεν υπάρχει συμφωνία.
4. Η απαγόρευση μεταγραφών σχετίζεται με τη δημιουργία ομάδας τη νέα περίοδο. Αν δεν καταφέρει η ΚΑΕ Άρης να άρει τα απαγορευτικά, τότε είναι αναγκασμένη να κινηθεί για την απόκτηση παικτών από την εγχώρια αγορά και μόνο, όπως συνέβη την περασμένη σεζόν.
5. Από τους νυν παίκτες, οι ξένοι, αλλά και ο Λευτέρης Μποχωρίδης, αυτοί που είναι στην πρώτη γραμμή δηλαδή, έχουν συμβόλαια για έναν συν ένα χρόνο. Αυτό σημαίνει ότι είναι στην ευχέρεια της νυν διοίκησης να ανανεώσει τις συμφωνίες μαζί τους, όπως είναι και στην ευχέρεια των ίδιων των παικτών να δεχτούν να ανανεώσουν. Κάτι που σημαίνει καινούργιες διαπραγματεύσεις μαζί τους. Στα συν της παρούσας διοίκησης είναι ότι ως ένα μεγάλο βαθμό τους έχει αποπληρώσει για την τρέχουσα σεζόν, οπότε οι όποιες συζητήσεις ξεκινούν από καλή βάση. Ήταν επιλογή της νυν διοίκησης να πληρώνει τα τρέχοντα και να αφήσει τα παλαιά χρέη πιο πίσω.
6. Το ζήτημα του προπονητή είναι επίσης ανοικτό. Ο Γιάννης Καστρίτης δεν είναι δεδομένο ότι θα μείνει στην ομάδα. Με το τέλος της σεζόν, αναμένεται να συζητήσει με τον Δημήτρη Γουλιέλμο το ενδεχόμενο της ανανέωσης της συνεργασίας, όμως, πολλά θα εξαρτηθούν από τη διάθεση και τη δυνατότητα της παρούσας διοίκησης να φτιάξει ομάδα ανταγωνιστική για την ερχόμενη περίοδο. Ο Έλληνας προπονητής πρώτα θα ακούσει αυτά που έχει να πει ο ιδιοκτήτης και στη συνέχεια θα αποφασίσει τι πρόκειται να πράξει. Από την πλευρά της ΚΑΕ Άρης έχει εκφραστεί σε προηγούμενο χρόνο η επιθυμία να παραμείνει ο Καστρίτης στην ομάδα, όμως, δεν είναι τόσο απλό.
7. Υπό το βάρος του μεγάλου χρέους, ο Δημήτρης Γουλιέλμος είναι δεδομένο ότι αναζητεί συμπαίκτη ή συμπαίκτες για τη διοίκηση της ΚΑΕ Άρης, που θα είναι σε θέση να μοιραστούν το οικονομικό φορτίο μαζί του. Μέχρι τώρα δεν υπάρχει κάποια ένδειξη ότι έχει βρει ή ότι είναι κοντά σε συμφωνία με κάποιον. Αναμένονται εξελίξεις επ’ αυτού, όπως εξελίξεις αναμένονται σχετικά και με τα πρόσωπα που θα απαρτίζουν το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΚΑΕ, καθώς το πιο πιθανό είναι μόνο ο Χάρης Παπαγεωργίου να μείνει σε αυτό από τους υπάρχοντες.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.