Γιαπλές: «Το ένστικτο της επιβίωσης»

Ικανοποιημένος με τη νίκη του Ίκαρου Χαλκίδας επί της Νέας Κηφισιάς δήλωσε ο Θανάσης Γιαπλές, ο οποίος στάθηκε στα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα του.

Ικανοποιημένος με τη νίκη του Ίκαρου Χαλκίδας επί της Νέας Κηφισιάς δήλωσε ο Θανάσης Γιαπλές, ο οποίος στάθηκε στα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα του. Ο Έλληνας τεχνικός τόνισε πως λειτούργησε το ένστικτο της επιβίωσης και αναφέρθηκε στην εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα του εκτός έδρας.

«Ευχαριστώ για τα καλά λόγια τον κόουτς Παπαθεοδώρου, είναι πολύ ευχάριστο ένας νέος προπονητής να έχει το έργο αυτό στην Νέα Κηφισιά, που αποπνέει υγεία κι είναι η ευχάριστη έκπληξη της Α1. Μακάρι έως το τέλος να είναι το ίδιο ανταγωνιστική. Ήταν ζωής η θανάτου αγώνας για εμάς, υπήρχε πίεση, παίζαμε με μία ποιοτική ομάδα και το έργο μας ήταν δύσκολο. Το ένστικτο της επιβίωσης είναι πιο ισχυρό και φάνηκε ότι μπορεί μία ομάδα χειρότερη να κάνει αυτό που κάναμε.

Έχουμε πολλά προβλήματα, με το Νίκο Στρναντ να έχει πρόβλημα στο γόνατο και τον Ράιαν Ρίτσαρντς να κάνει ένεση στη μέση. Δεν πήραμε την Ευρωλίγκα, απλώς πήραμε μία σημαντική νίκη. Συνεχίζουμε να είμαστε στην εντατική, αλλά η μαχητικότητα των παιδιών με κάνει να πιστεύω ότι μπορούμε. Όποιος έρχεται εδώ σ’ αυτό το γήπεδο, εκπλήσσεται ευχάριστα, ακόμη κι εγώ, που είμαι Χαλκιδαίος. Σε κάθε ματς ο κόσμος εντυπωσιάζει και τον ευχαριστούμε πολύ. Θεωρώ ότι οι παίκτες μου είναι οι καλύτεροι του κόσμου και μ’ αυτή την λογική θα πορευτώ, για να κάνουμε το κατόρθωμα της παραμονής» δήλωσε αρχικά ο Γιαπλές και συνέχισε αναφορικά με την εικόνα της ομάδος εκτός έδρας (0-10):

«Το ρόστερ μας είναι μικρό και με τους τραυματισμούς δε μπορείς να κάνεις το περιβόητο ροτέισιον. Δεχόμαστε πολλά τρίποντα και δεν είμαστε τόσο χαζοί, που δεν έχουμε καταλάβει το πρόβλημα. Άλλο το “θέλω” κι άλλο το “μπορώ”. Η διαφορά εντός κι εκτός έδρας έχει να κάνει και με τον κόσμο. Υπάρχουν προβλήματα, τα ξέρουμε κι αυτό που προσπαθώ να κάνω είναι να μοιράσω διαφορετικά τον χρόνο. Πριν η ομάδα έπαιζε πολύ καλά στο πρώτο μέρος και μετά πάθαινε καθίζηση».

Από την πλευρά των παικτών, ο Γιάννης Γκαγκαλούδης δήλωσε: «Ήταν όντως “τελικός”, αλλά η Νέα Κηφισιά δεν είναι έκπληξη. Μόνο το ρόστερ της να δει κανείς, θα παρατηρήσει ότι έχει 6-7 Έλληνες πολύ ποιοτικούς παίκτες και πολύ καλούς ξένους. Δικαιωματικά βρίσκεται στην 5η θέση. Για πρώτη φορά θέλω να πω ότι δεν το έχω ξαναζήσει αυτό το πράγμα. Είμαι πολύ περήφανος για παίκτες, προπονητές και κόσμο. Μας είχαν τελειωμένους και μακάρι να μας έχουν ακόμα. Έχουμε  ακόμα πολύ δρόμο. Δε σωθήκαμε πάλι στο τέλος είμαστε, απλώς με άλλους δύο. Η δουλειά επιβράβευεται, θέλω να πω ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στον προπονητή, έχουμε αλλάξει τελείως ψυχολογία απ’ την στιγμή που ήρθε. Πρέπει να μείνουμε ενώμένοι και συγκεντρωμένοι. Να πάρουμε τα εντός με Κολοσσό Ρόδου κι Άρη και να διεκδικήσουμε μία εκτός έδρας νίκη. Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Γι’ ακόμη μία φορά ήταν συγκινητικός ο κόσμος. Είμαστε όλοι μία γροθιά, θα αφιερώσω τη νίκη στην οικογένεια μου και στον τιτάνα μάνατζέρ μας, στον Σταύρο Ελληνιάδη».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.