Άρης-Ηρακλής 81-75: «Κίτρινο» με ανατροπή και… καρδιά το ντέρμπι (vid)

Ο «εφτάψυχος» Άρης γύρισε από το -12 του τρίτου δεκαλέπτου και πανηγύρισε την πρώτη φετινή του νίκη στην Basket League σε βάρος του «αυτόχειρα» Ηρακλή.

Με έναν “δαιμονισμένο” Ντεκόζι (20 πόντους, 4/4 τρίποντα) και με την πολύτιμη βοήθεια των x-factors, Κουζέλογλου (8 πόντους, 9 ριμπάουντ) και Σλαφτσάκη (6 πόντους), ο Άρης πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στην φετινή Basket League με ανατροπή!

Ο Ηρακλής νόμιζε πως “καθάρισε την μπουγάδα” αλλά λογάριαζε χωρίς τον… ξενοδόχο και έφυγε με σκυμμένο το κεφάλι εν τέλει από το Nick Gallis Hall. Κορυφαίος για τους ηττημένους ήταν ο Βασίλης Καββαδάς με ακόμα ένα double-double (13 πόντους, 13 ριμπάουντ) ενώ πρώτος σκόρερ ο Χάνλαν με 17 πόντους.

Οι δύο ομάδες έχουν ρεκόρ 1-1 πλέον και προετοιμάζονται για την συνέχεια των υποχρεώσεων τους στην Α1. 

Το ματς:

Με το… μαχαίρι στα δόντια μπήκε ο Άρης, παίζοντας εξαιρετικό μπάσκετ στην επίθεση και “τρώγοντας σίδερα” στην άμυνα. Μιλόσεβιτς, Ντεκόζι και Τσάλμερς σκόραραν ακατάπαυστα για το 14-0, 05:36 πριν το φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου. Ο Ηρακλής αντέδρασε με δικό του 1-10 επιμέρους σκορ, για να μειώσει σε 15-10 έχοντας ως αιχμή του δόρατος τον Βασίλη Καββαδά κάτω από τις δύο ρακέτες. Ο Ντεκόζι έβαλε νέο τρίποντο (18-10) όμως με συνεχόμενες βολές (πέντε) η διαφορά έπεσε στο τρίποντο (18-15). Ο Γηραιός ισοφάρισε το παιχνίδι μετά από εξαιρετική δημιουργία του Χάνλαν και καλάθι του Τσαϊρέλη, όμως στην τελευταία επίθεση ο Χαριτόπουλος διαμόρφωσε το σκορ της πρώτης περιόδου, 24-22.

Το δεύτερο δεκάλεπτο άρχισε με προβλήματα για τους φιλοξενούμενους, καθώς ο Μιχάλης Τσαϊρέλης έκανε το τρίτο προσωπικό του φάουλ και ο Άρης “έτρεξε” νέο σερί 7-0 για το 31-22. Ο Κουζέλογλου έβγαλε τρομερή ενέργεια στο παρκέ και με αλλεπάλληλα επιθετικά ριμπάουντ και μία εντυπωσιακή τάπα έκανε την διαφορά. Παρόλα αυτά ένα τρίποντο του Σχίζα στα μισά της περιόδου κατέβασε την διαφορά στους έξι, 33-27. Μπράντον Τσίλντρες και Βασίλης Καββαδάς πήραν στις… πλάτες τους τον Ηρακλή φέρνοντας σε απόλυτη ισορροπία το παιχνίδι (στους 37 πόντους). Μάλιστα, με 01:16 για την λήξη του πρώτου μέρους ο Χάνλαν έδωσε από την γραμμή της… φιλανθρωπίας το πρώτο προβάδισμα στον Ηρακλή (37-39). Ο Σταύρος Σχίζας έβαλε και δεύτερο μεγάλο τρίποντο για να προηγηθεί ο Ηρακλής με έξι (38-44), πριν μειώσει στους τέσσερις στην εκπνοή του ημιχρόνου ο Μιλόσεβιτς.

Ο ρυθμός έπεσε στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου με τις άμυνες να σφίγγουν. Το συγκρότημα του Βαγγέλη Ζιάγκου επέβαλλε πλήρως το ρυθμό του και με τρίποντα των Σχίζα, Μπόουλιν και Χάνλαν (δύο) έφτασε στο +12 του 26ου λεπτού, 46-58, αναγκάζοντας τον Σάββα Καμπερίδη να καλέσει τάιμ-άουτ. Ο Ντεκόζι προσπάθησε με συνεχόμενα τρίποντα να βάλει ξανά τον “Αυτοκράτορα” στο παιχνίδι και εν μέρει το κατάφερε παρότι ο Χάνλαν συνέχισε το κρεσέντο του μετά την ανάπαυλα. Ένα μεγάλο τρίποντο του Διαμαντή Σλαφτσάκη στην εκπνοή του δεκαλέπτου πάνω από τον Ντέιβις κατέβασε την διαφορά στους πέντε δίνοντας “ανάσα” στον Άρη (61-66).

Ο Άρης με κεκτημένη ταχύτητα από το καλό φινάλε στην τρίτη περίοδο, μείωσε στον πόντο με ένα κάρφωμα του Κουζέλογλου και δύο βολές του Φλιώνη. Ο Μπράντον Τσίλντρες έβαλε τρεις πόντους για τον Ηρακλή αλλά ο Διαμαντής Σλαφτσάκης με κάρφωμα ισοφάρισε στους 69 πόντους. Την απόλυτη ισορροπία έσπασε ο Χάνλαν με δύο βολές και ένα φλότερ για το νέο +4 του Γηραιού. Ο Λιτλ έβαλε μεγάλο σουτ τριών πόντων στον αιφνιδιασμό, ο Άρης έβγαλε την άμυνα και ο Ντεκόζι με λέι απ πάλι στο τρανζίσιον έδωσε προβάδισμα ενός πόντου στην ομάδα του (74-73). Κουζέλογλου με βολές και Ντεκόζι με τρίποντο έδωσαν “μαξιλαράκι” έξι πόντων στον Άρη με ένα λεπτό να απομένει (79-73). Τίποτα δεν άλλαξε στο τελευταίο λεπτό με τους γηπεδούχους να διαχειρίζονται το υπέρ τους σκορ και να φτάνουν στο ροζ φύλλο αγώνα με 81-75.

Τα δεκάλεπτα: 24-22, 40-44, 61-66, 81-75

Δείτε ΕΔΩ τα αναλυτικά στατιστικά της αναμέτρησης


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.