Λετονία – Ελλάδα 94-97: Κάθε άλλο παρά αδιάφορη! (vids)

Η Εθνική Ελλάδας μπορεί να είχε ήδη προκριθεί, όμως βρήκε τον τρόπο να επιστρέψει από το -14 και να νικήσει την Λετονία στην παράταση, ολοκληρώνοντας με θετικό αποτέλεσμα τα προκριματικά του Eurobasket 2022.

Η Εθνική Ελλάδας μπορεί να είχε ήδη προκριθεί, όμως βρήκε τον τρόπο να επιστρέψει από το -14 και να νικήσει την Λετονία στην παράταση, ολοκληρώνοντας με θετικό αποτέλεσμα τα προκριματικά του Eurobasket 2022. 

Πειραματική, ελλιπέστατη, χωρίς χημεία και με προβλήματα τραυματισμών. Ε και; Η εθνική ομάδα βασίστηκε στον καταπληκτικό Κατσίβελη (19π, 9ας, 5ρ), στον τρομερό Χρυσικόπουλο που εκτός από 17 πόντους είχε το τρίποντο ισοφάρισης στα 40 λεπτά και το καθοριστικό κόψιμο στο φινάλε, τον παθιασμένο Σαλούστρο (17π), τον “παλιό” Μαργαρίτη των 14 πόντων και τον “νέο” Παπαδάκη των 11 πόντων και των τριών τριπόντων στην τέταρτη περίοδο! 

Το ματς

Το καλό ξεκίνημα της Ελλάδας, η οποία προηγήθηκε με 9-2 δεν είχε ανάλογη συνέχεια, αφού η Λετονία γρήγορα ισορρόπησε με πρωταγωνιστή τον Φρεϊμάνις και πήρε προβάδισμα με 20-19, πριν το δεκάλεπτο ολοκληρωθεί στο 25-23 υπέρ της ομάδας του Θανάση Σκουρτόπουλου. 

Στην δεύτερη περίοδο η Λετονία έφτιαξε διαφορά ως και 14 πόντων (51-37), με την εθνική μας να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα κοντά στο καλάθι και γενικά στην άμυνα και το ημίχρονο να ολοκληρώνεται στο 53-42 για τοςυ Λετονούς. Η κατάσταση δεν άλλαξε στην τρίτη περίοδο (71-59). Η εικόνα του αγώνα δεν προϊδέαζε για ανατροπή, όμως η Ελλάδα το έκανε για άλλη μια φορά βρίσκοντας πρωταγωνιστές στην επίθεση του Παπαδάκη και Χρυσικόπουλο. 

Ο πρώτος πέτυχε τρία τρίποντα σε αυτό το διάστημα και ο τελευταίος ήταν ο φύλακας – άγγελος της εθνικής, αφού έστειλε το παιχνίδι στην παράταση με μεγάλο τρίποντο στα 9.4΄΄ για το φινάλε ισοφαρίζοντας σε 82-82. 

Ο φόργουορντ της ΑΕΚ ήταν φουριόζος και στην παράταση, το ίδιο όμως ίσχυε και για τον Ζόρικς που “πυροβολούσε” από μακριά. 

Το ματς έφτασε και πάλι στη λεπτομέρεια, ο Κατσίβελης έβαλε δύο βολές για το 95-94 και έμενε μια άμυνα: την έβγαλε ο φοβερός και τρομερός Χρυσικόπουλος, ο οποίος τάπωσε τον Φρεϊμάνις! Ο Σαλούστρος κέρδισε το αντιαθλητικό φάουλ, έβαλε τις βολές και διαμόρφωσε το τελικό 97-94 για την ελληνική ομάδα. 

Ελλάδα (Σκουρτόπουλος): Χουγκάζ 5, Χρυσικόπουλος 17, Κατσίβελης 19 (9ας, 5ρ), Παπαδάκης 11 (3/3 τριπ), Σαλούστρος 17 (9ρ, 4ας), Καράμπελας, Κουζέλογλου 5, Μαργαρίτης 14, Μωραϊτης 2, Μουράτος 4 (8ας), Τσαλμπούρης 3. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.