Αίσιο τέλος για την Εθνική Νιγηρίας (pic&vid)

Το όνειρο που παραλίγο να καταλήξει σε εφιάλτη.
Δημοσίευση: 21/08/2019 - 02:49

Το δικό τους δράμα ζούσαν τον τελευταίο καιρό τεχνική ηγεσία και οι καλαθοσφαιριστές της Εθνικής Νιγηρίας. Μπορεί να ήταν η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε την παρουσία της στο Παγκόσμιο της Κίνας, εντούτοις έφτασαν πολύ κοντά στο να γίνουν η πρώτη ομάδα που δε θα μπορούσε να πάει σε μια τέτοια διοργάνωση λόγω οικονομικής δυστοκίας.

Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν το ... κάζο αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή κατόπιν παρέμβασης της Ομοσπονδίας που σε ανακοίνωσή της ανέφερε τα παρακάτω: «Με πολλούς να αναρωτιούνται, αν η πολυπόθητη οικονομική ενίσχυση από την Κυβέρνηση έχει έρθει, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Μούσα Κίντα είπε, ότι η ίδια η Ομοσπονδία θα αναγκαζόταν να ψάξει για πόρους μέσω δανεισμών. Ο ίδιος πρόσθεσε, όμως, ότι η Ομοσπονδία δεν μπορούσε να σηκώσει το οικονομικό βάρος, για να πάει η Νιγηρία στην Κίνα ως η πρώτη ομάδα, που προκρίθηκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Το ταξίδι δεν ήταν εύκολο, λόγω της καθυστέρησης από την Κυβέρνηση στο να μας δώσει τους αντίστοιχους πόρους. Η Ομοσπονδία έκανε, όμως, τις κατάλληλες ενέργειες για να διασφαλίσουμε, ότι δε θα εξευτελιστούμε παγκοσμίως, χάνοντας το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο κύριος Κίντα εξέφρασε την αισιοδοξία, ότι η Κυβέρνηση θα παρέμβει και θα σώσει την ομάδα και την Ομοσπονδία οικονομικά, προτού αρχίσει η διοργάνωση».

Αξίζει να σημειωθεί πως πιθανόν αυτήν η Εθνική Νιγηρίας να είναι κι η … καλύτερη όλων των εποχών στην ιστορία της χώρας με τους ανθρώπους της να εκφράζουν ελπίδες ακόμη και για … μετάλλιο.

— D’Tigers | Nigeria Basketball (@NigeriaBasket) September 15, 2018
Στο μεταξύ αυτές ήταν οι δηλώσεις απογοήτευσης του Ομοσπονδιακού τεχνικού, Άλεξ Νουόρα, προ διημέρου …