Βρήκε τρόπο χωρίς να χρειαστεί να βρει…στόχο!

Σε ένα παιχνίδι που οι Ισπανοί είχαν ίσως το χειρότερο ποσοστό σε σουτ 3 πόντων των τελευταίων ετών σε επίσημες διοργανώσεις (4/30 (!) 13,3%) το Πουέρτο Ρίκο βρήκε την ευκαιρία και την άρπαξε από τα...μαλλιά όμως άντεξε να είναι ανταγωνιστικό μόνο για 25 λεπτά.

Σε ένα παιχνίδι που οι Ισπανοί είχαν ίσως το χειρότερο ποσοστό σε σουτ 3 πόντων των τελευταίων ετών σε επίσημες διοργανώσεις (4/30 (!) 13,3%) το Πουέρτο Ρίκο βρήκε την ευκαιρία και την άρπαξε από τα…μαλλιά όμως άντεξε να είναι ανταγωνιστικό μόνο για 25 λεπτά.

Οι Ισπανοί πάτησαν γκάζι με τους έμπειρους Γκασόλ,Ρούμπιο και Γιούλ στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου μην αφήνοντας περιθώρια αντίδρασης στους Πορτορικανούς.

Τι έκανε την Διαφορά:

●Οι 40 πόντοι από τους 73 για την ομάδα των Ισπανών ήρθαν μέσα από την ρακέτα (63.2% στα 2π)

●Οι πόντοι από επιθετικά ριμπάουντ (17)

●ο “κοντό” σχήμα που της 3ης περιόδου  

Α’ Ημίχρονο

Με τους Ισπανούς να είναι απελπιστικά άστοχοι στα σουτ 3 πόντων (1/10 στο α’) οι Πορτορικάνοι βρήκαν αρκετούς τρόπους να είναι παραγωγικοί κλείνοντας την πρώτη περίοδο με 21 πόντους. Στην δεύτερη περίοδο το Πουέρτο Ρίκο συνέχισε να είναι ανταγωνιστικό περνώντας μπροστά ακόμα και με +6 πόντους με τον Ροντρίγκεζ να εκτελεί, αναγκάζοντας τους Ισπανούς να αλλάξουν την επιθετική τους τακτική προσέγγιση μεταφέροντας το παιχνίδι τους πιο κοντά στο καλάθι. Με τον Ρούντι να δίνει λύσεις και παίρνοντας πόντους είτε από την άμυνα τους είτε από τα επιθετικά ριμπάουντ, η Ισπανική ομάδα κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια με το “ανησυχητικό” 35-36.

Β’ Ημίχρονο

Η τρίτη περίοδος ήταν και αυτή που έκανε την διαφορά για την ομάδα του Σκαριόλο, αφού παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Κλαβέλ (13π) οι Ισπανοί σούπερ σταρ (Γιούλ, Γκασόλ και Ρούμπιο) ανέβασαν την διαφορά στο τέλος της περιόδου τρέχοντας ενα 10-0 με ωραίες συνεργασίες, βρίσκοντας τρύπες μέσα στην ρακέτα των Πορτορικανών, αλλά και με πιεστική άμυνα τόσο στα γκαρντ όσο και κάτω από το καλάθι. Στην 4η περίοδο οι NBAers Γκασόλ και Ρούμπιο να συνέχισαν να κάνουν “λίγο από όλα” κρατώντας την διαφορά σε μια απόσταση ασφάλειας και εξασφαλίζοντας την νίκη- πρόκριση στην επόμενη φάση.  


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.