Σιζέφσκι: «Μάθαμε από την Ελλάδα»

Ο Μάικ Σιζέφσκι υπογράμμισε πως οι ΗΠΑ άλλαξαν μετά την ήττα από την Ελλάδα το 2006 και πως κατάφεραν αν χτίσουν κουλτούρα τα επόμενα χρόνια.

Ο Μάικ Σιζέφσκι υπογράμμισε πως οι ΗΠΑ άλλαξαν μετά την ήττα από την Ελλάδα το 2006 και πως κατάφεραν αν χτίσουν κουλτούρα τα επόμενα χρόνια. Ο 69χρονος τεχνικός δεν έκρυψε τη χαρά του για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο και έπλεξε το εγκώμιο των παικτών του.

Αρχικά, ο Αμερικανός τεχνικός δήλωσε: «Εγώ και ο Καρμέλο Άντονι βρισκόμαστε σε αυτή την ομάδα μαζί από την αρχή. Μοιραστήκαμε μια συνέντευξη Τύπου το 2006 στην Ιαπωνία, όταν μετά τη μοναδική μας ήττα ανέλαβε την ευθύνη για αυτήν και τόνισε τι έπρεπε να γίνει στο πρόγραμμα μας. Δεν έψαξε για δικαιολογίες. Απέδωσε τα εύσημα στην εθνική ομάδα της Ελλάδας και χτίσαμε πάνω σε αυτήν την ήττα. Είχαμε χαρακτήρα. Μετά από μία ήττα μερικές φορές βρίσκεις το βάθος στο χαρακτήρα κάποιου και έτσι συνέβη με τον Καρμέλο και μετά με την αφοσίωση του ΛεΜπρον και του Κόμπι, αλλά και των άλλων αθλητών, όπως του Κέβιν Ντουράντ. Χτίσαμε έτσι μία σπουδαία μπασκετική κουλτούρα».

Και δήλωσε στη συνέχεια για τους παίκτες του: «Αυτό που αγαπώ περισσότερο σε αυτούς του τύπους είναι η αφοσίωση τους στην ομάδα. Θα αποτελούν για πάντα το παράδειγμα για τις νέες γενιές. Τώρα όλοι είναι περήφανοι για την ομάδα. Όχι μόνο για το πως παίζουν, αλλά και για το πόσο αλτρουιστές είναι. Είμαι εντυπωσιασμένος. Έμαθα τόσα πόσα πολλά. Με έκαναν καλύτερο προπονητή, ειδικά αυτό το καλοκαίρι. Νιώθω περήφανος για την ευκαιρία που πήρα από τον Τζέρι Κολάντζελο και τώρα αυτή περνάει στον Γκρεγκ Πόποβιτς. Έτσι υπάρχει ο καλύτερος στον κόσμο στην ομάδα τώρα. Αυτό λέει πολλά για το πρόγραμμα που αναπτύξαμε στην εθνική».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.