Λιόλιος: «Η FIBA έκανε ένα βήμα μπροστά, τώρα είναι η σειρά της Ευρωλίγκα»

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ επανέλαβε την πεποίθηση του για την ενότητα του ελληνικού και του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Η πρόσφατη απόφαση της FIBA να αλλάξει την μια εκ των δυο ημερομηνιών στο επόμενο “παράθυρο” των προκριματικών του Παγκοσμίου κυπέλλου 2023, ώστε να διευκολύνει χρονικά τους διεθνείς παίκτες κάποιων ομάδων της Ευρωλίγκα να ενισχύσουν τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα τους, σχολιάστηκε από τον πρόεδρο της ΕΟΚ, Βαγγέλη Λιόλιο, με αφορμή την ομιλία του σε εκδήλωση που διοργάνωσε η ΟΔΚΕ, στην Πάτρα. Η ομοσπονδία διαιτητών, τίμησε τους Βασίλη Σπανούλη, Γιάννη Μπουρούση και Κώστα Τσαρτσαρή.

Ο κ. Λιόλιος ανέφερε στον χαιρετισμό του:

«Μόλις χθες ανακοινώθηκε και κάτι από τη FIBA, την ”ομπρέλα” μας. Ήταν το πρώτο βήμα ενότητας στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Όλοι γνωρίζετε ότι ζήτησε να μεταφερθούν όλοι οι αγώνες των Εθνικών Ομάδων, που έπεφταν πάνω στην Ευρωλίγκα κατά μια ημέρα. Εκανε ένα βήμα πίσω. Εγώ θα έλεγα ένα βήμα μπροστά. Περιμένουμε, λοιπόν, αντίστοιχα και από την Ευρωλίγκα να κάνει κι εκείνη ένα βήμα μπροστά, έτσι ώστε στο τέλος της σύντομης διαδρομής, μετά από ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, να είναι ενωμένο ολόκληρο το Ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Αν, λοιπόν, οραματίζομαι κάτι στο επόμενο χρονικό διάστημα, στην επόμενη χρονιά, θα είναι ένα ενωμένο Ευρωπαϊκό μπάσκετ και ενωμένες δυνάμεις στην Ελλάδα για να πάμε μπροστά. Γιατί; Για να ξαναβγούμε στους δρόμους; Για να μπορέσει το μπάσκετ να ξαναμπεί στην κοινωνία. Μόνον με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε να είμαστε υπερήφανοι, να ξέρουμε ότι αφήνουμε όλοι κάτι πίσω μας και να λέμε ότι κάτι κάναμε κι εμείς σε αυτό το άθλημα, κάπως βοηθήσαμε κι εμείς την κοινωνία, κάπως δείξαμε τον δρόμο για την επόμενη ημέρα στα παιδιά μας».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.