Πρώτη σύγκλιση FIBA-Euroleague για τα προκριματικά του Παγκοσμίου τον Νοέμβριο

Για το παιχνιδι Ελλάδας-Λετονίας στις 11 Νοεμβρίου, οι διεθνείς παίκτες του Ολυμπιακού, θα έχουν το στενό χρονικό περιθώριο μίας ημέρας, θα τεθούν στην διάθεση της Εθνικής, μετά τον αγώνα τους με την Παρτίζαν για την Euroleague.

Σε αλλαγή ημερομηνιών για το «παράθυρο των προκριματικών του Παγκοσμίου κυπέλλου ανδρών, τον ερχόμενο Νοέμβριο προχώρησε η FIBA, ύστερα από συνεννόηση με την Euorleague, ώστε να διευκολυνθούν οι διεθνείς παίκτες κάποιων ομάδων και να παίξουν με τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα, καθώς μέχρι τώρα, υπήρχε η χρονική ταύτιση διεξαγωγής των αγώνων συλλόγων και Εθνικών ομάδων.

H παγκόσμια ομοσπονδία μπάσκετ άλλαξε τις ημερομηνίες των προκριματικών του Παγκοσμίου του Νοεμβρίου και από 10-11 και 13-14 του μήνα και τα μετέφερε όλα στις 11 και τις 14 (Παρασκευή και Δευτέρα).

Στις 10 Νοεμβρίου ο Ολυμπιακός θα παίξει με την Παρτιζάν, ενώ μια μέρα μετά ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Μπασκόνια.

Στους διεθνείς παίκτες του Ολυμπιακού, δίνεται το στενό περιθώριο 24 ωρών, να βρεθούν με την Εθνική ομάδα στο παιχνίδι με την Λετονία στις 11 του μηνός, εφόσον το επιθυμούν, ενώ για τους “πράσινους” είναι ανέφικτο. Η ελληνική ομάδα θα παίξει με το Βέλγιο (εκτός) στις 14 του ίδιου μήνα.

Έτσι προχωρά σε ένα βήμα, σε μια ένδειξη συνεννόησης με τη Euroleague, ψάχνοντας λύση στο θέμα που είχε προκύψει τα τελευταία χρόνια και τα ματς των Εθνικών έπεφταν πάνω σε εκείνα της Euroleague, με αποτέλεσμα αρκετοί παίκτες να μην μπορούν να ενισχύσουν την προσπάθεια της πατρίδας τους στα προκριματικά των διοργανώσεων.

Από την 1η Οκτώβρη λοιπόν θα έχουμε διαφοροποιήσεις σε κανόνες που πλέον θα ισχύουν σε όλες τις διοργανώσεις της. Τόσο στο challenge του προπονητή, όσο και στο αντιαθλητικό φάουλ μετά την επαναφορά.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.