Ελλάδα – Πολωνία 101-78: Η αμυντική λειτουργία απλοποιεί αισθητά το έργο της (hls)

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ξεκίνησε νικηφόρα τις υποχρεώσεις του στο τουρνουά "Ακρόπολις" με κορυφαίο τον Γιάννη και πολύ ουσιαστικούς τους Κώστα Αντετοκούνμπο, Ντόρσεϊ και Παπαπέτρου.

Η Εθνική μας ομάδα ξεκίνησε δυναμικά την αναμέτρηση με έμφαση αλλά και πίεση στην άμυνα η οποία ανάγκασε την Πολωνία να υποπέσει σε πολλά λάθη και έδωσε ταυτόχρονα την ευκαιρία στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να χτίσει πολύ σύντομα μια διψήφια διαφορά. Η εντυπωσιακή αμυντική λειτουργία είχε δώσει μεγάλη ενέργεια στην ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη η οποία έβρισκε διαδρόμους στον αιφνιδιασμό και πολλούς εύκολους πόντους οι οποίοι την βοηθούσαν να αυξάνει συνεχώς την απόσταση από τον αντίπαλο της.

Η τεράστια διάθεση στην άμυνα και οι σωστές επιλογές στο επιθετικό κομμάτι σύντομα έκαναν το έργο της ομάδας πιο απλό με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να γίνεται διψήφιος από νωρίς και την διαφορά να φτάνει στους 17 πόντους μόλις στο πρώτο δεκάλεπτο.

Γιάννης Αντετοκούνμπο

Στην συνέχεια του αγώνα η Πολωνία προσπάθησε να αντιδράσει, “γύρισε” την άμυνα της σε ζώνη ενώ πίεσε και περισσότερο μέσα στο παρκέ με αποτέλεσμα να τρέξει ένα μεγάλο σερί το οποίο έφτασε και το 15-0 ενώ γενικά είχε αλλάξει και η εικόνα του ματς με πάρα πολλά εύστοχα τρίποντα τα οποία της έδωσαν και το προβάδισμα περίπου τέσσερα λεπτά πριν από το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου.

Από εκεί και πέρα ήρθε η ώρα αντίδρασης για την Εθνική μας ομάδα με “όπλο” ξανά την άμυνα (κυρίως στην περιφέρεια) και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να συνεχίζει να δίνει λύσεις βρέθηκαν οι απαντήσεις και η διαφορά δημιουργήθηκε και πάλι υπέρ του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος με τους Ντόρσεϊ και Παπαπέτρου να συμβάλουν και εκείνοι σημαντικά όπως βέβαια και ο Κώστας Αντετοκούνμπο. Σκορ ημιχρόνου 50-37.

Στην συνέχεια και πάλι η άμυνα ήταν αυτή που διαμόρφωνε την εικόνα του ματς, όσο η Εθνική μας λειτουργούσε σωστά στο συγκεκριμένο κομμάτι δεν αντιμετώπιζε προβλήματα ενώ παράλληλα έβρισκε και τον τρόπο να σκοράρει μέσα από συστήματα αλλά και από τους διαδρόμους που προέκυπταν στον αιφνιδιασμό. Στην άλλη πλευρά η ομάδα του Μίλισιτς προσπαθούσε συνεχώς μέσα από την άμυνα ζώνης να προβληματίσει την Εθνική μας ομάδα ενώ ταυτόχρονα τα περιφερειακά σουτ ήταν σχεδόν μονίμως η κύρια μορφή έκφρασης των επιθέσεων.

Στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα η εικόνα του ματς δεν άλλαξε με την Εθνική μας ομάδα να διατηρεί ένα διψήφιο προβάδισμα και την Πολωνία να ψάχνει συνεχώς τον τρόπο να μειώσει την διάφορα και πάλι μέσα από περιφερειακά σουτ. Ο Κώστας Αντετοκούνμπο ήταν πολύ αποτελεσματικός και αμυντικά κοντά στο καλάθι με αυτό το γεγονός να εμποδίζει τους αντίπαλους ψηλούς να δημιουργήσουν σημαντικά προβλήματα στο “ζωγραφιστό”. Επίσης πολύ καλή παρουσία και από τους Παπαπέτρου και Ντόρσεϊ που έδωσαν σημαντικές μάχες και στις δυο πλευρές του παρκέ. Τελικό σκορ 101-78.

Τα δεκάλεπτα: 27-10, 23-27, 19-22, 32-19.

Δείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα.

{“@context”:”http://schema.org”,”@type”:”VideoObject”,”name”:”Ελλάδα – Πολωνία 101-78 | HIGHLIGHTS”,”description”:”Τα καλύτερα στιγμιότυπα.”,”thumbnailUrl”:”https://imageservicethumbs.glomex.com/dC1ibHU1bnRqdHo4bDUvMjAyMi8wOC8xNy8yMS8xNl80Ml82MmZkNWFiYWViMDVkLmpwZw==/profile:player-960×540″,”duration”:”PT6M12S”,”uploadDate”:”2022-08-17T21:18:42.000Z”,”embedUrl”:”https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=3y8om249ji07mppg&playlistId=v-cm8m4j490169″,”provider”:{“@type”:”Organization”,”name”:”glomex GmbH”,”logo”:{“@type”:”ImageObject”,”url”:”https://player.glomex.com/logo_v@2x.png”,”width”:136,”height”:146}}}


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.