Mπαρτζώκας: «Πρέπει να είμαστε πιο κυνικοί»

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού υπογράμμισε ότι χρειάζεται διαχείριση συνασθημάτων για να «τελειώνουν» τα παιχνίδια οι παίκτες του.

H τέταρτη νίκη του Ολυμπιακού στην έδρα του ΣΕΦ, ικανοποίησε τον προπονητή, Γιώργο Μπαρτζώκα, παρά την άσχημη αμυντική επίδοση της ομάδας του και συμπλήρωσε ότι είναι σημαντικό αποτέλεσμα για την χρονική φάση της Ευρωλίγκα και την δεύτερη εβδομάδα των διπλών αγώνων.

Οι δηλώσεις του Γιώργου Μπαρτζώκα στην συνέντευξη Τύπου:

“Συγχαρητήρια στους παίκτες μου και στον κόσμο που ήταν εδώ για να μας στηρίξει”, τόνισε ο Μπαρτζώκας και πρόσθεσε: “Είμαστε στον μήνα με τους περισσότερους αγώνες σε όλη τη σεζόν. Εστιάζουμε μόνο στο παιχνίδι που έχουμε μπροστά μας. Είναι το τέταρτο παιχνίδι σε μια εβδομάδα για όλες τις ομάδες. Αντιλαμβάνεται κανείς την σημασία κάθε ματς, το πόσο δύσκολο είναι με την καταπόνηση. Συγχαρητήρια στην Άλμπα.

Υπάρχουν πολλά πράγματα στο παιχνίδι μας που ακόμη δεν είναι σταθερά, που “ανεβοκατεβαίνουν” όπως η ομαδικότητα και η άμυνά μας που απόψε δεν ήταν αυτή που έχουμε συνηθίσει και θέλουμε. Είχαμε επικεντρωθεί στον Σίκμα και στο να σταματήσουμε την κυκλοφορία. Είχε τελικά επτά ασίστ στο πρώτο ημίχρονο και οχτώ συνολικά. Οι παίκτες πρέπει να είναι top αθλητές για να ανταπεξέλθουν. Κάποιοι μεγαλώνουν ως παίκτες μέσα από τους αγώνες τους ίδιους. Έλεγα και σε νίκες με μεγάλες διαφορές ότι έχουμε πολλά να βελτιώσουμε. Πρέπει να ελέγξουμε τα συναισθήματά μας. Να είμαστε πιο κυνικοί”.

Σε ερώτηση για τα πολλά επιθετικά ριμπάουντ που πήρε η Άλμπα Βερολίνου είπε: “Με την απουσία του Μάρτιν χρησιμοποιούμε διαφορετικά σχήματα και τακτικές. Ο Φολ παίζει 20-22 λεπτά και μετά παίζουν οι φόργουορντ. Είναι κάτι που μας δίνει καλύτερη άμυνα στην περιφέρεια, αλλά χάνουμε κάπου αλλού έτσι. Δεν είναι δείγμα ο αγώνας αυτός για το συγκεκριμένο κομμάτι, καθώς ο Σίκμα είναι ο καλύτερος στα επιθετικά ριμπάουντ στη διοργάνωση με περίπου 4.5 ανά αγώνα. Είχαμε προετοιμασία, ένταση, κούραση για να διορθώσουμε πράγματα”.

Για το αν ο ΜακΚίσικ διστάζει στο σουτ ο τεχνικός του Ολυμπιακού απάντησε: “Μπήκε δυνατά και πήρε γκολ φάουλ, σε άλλη φάση πήρε δύο βολές. Δεν έχουμε χρόνο να κάνουμε overcoaching. Πρέπει να εστιάζουμε συγκεκριμένα πράγματα πράγματα άμεσης προσαρμογής. Όλες οι ομάδες θα χάσουν μέσα στην σεζόν. Ιδίως στα μεγάλα κλαμπ αυτό φέρνει πίεση. Για να χάνουν οι ομάδες δεν θα παίζουν καλά, θα είναι κουρασμένες, δεν θα πηγαίνουν στα ριμπάουντ. Οι παίκτες δεν είναι μηχανές. Η Άλμπα είναι πολύ καλή ομάδα. Κέρδισε 20 πόντους τον Αστέρα και σήμερα είχε περισσότερες ασίστ από εμάς. Θα γίνουν περίεργα αποτελέσματα. Κανένα ματς στην Euroleague δεν είναι εύκολο και τα must win είναι πιο δύσκολα από όλα».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.