Βasket League: Αλλαγή ποινών για ομάδες που δεν έχουν πιστοποιητικό συμμετοχής

H Πολιτεία αποδέχεται το αίτημα του ΕΣΑΚΕ για μείωση στην αφαίρεση βαθμών των ομάδων, επειδή η βαθμολόγηση στην Βasket League είναι διαφορετική και μικρότερη από την ποδοσφαιρική Super League.

Μείωση στην αφαίρεση βαθμών, πριν από την έναρξη του επόμενου πρωταθλήματος της Basket League (2/10), αναμένεται να φέρει σχετική τροπολογία για τις ομάδες που δεν θα τους χορηγηθεί πιστοποιητικό συμμετοχής από την ΕΕΑ.

Μέχρι τώρα, ο Κολοσσός, ο Αρης, ο Απόλλωνας Πάτρας η ΑΕΚ και ο Ηρακλής βρίσκονται σε αυτή την κατηγορία και σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο, θα λάβουν μέρος στο προσεχές πρωτάθλημα, αλλά στην αφετηρία, θα τους αφαιρεθούν μίνιμουμ πέντε βαθμοί και μάξιμουμ δέκα, με αποτέλεσμα να είναι «καταδικασμένες» για την παραμονή τους στην Α1.

Σε διάρκεια 24 αγωνιστικών, είναι ανέφικτο, ομάδα που αρχίζει από το μείον 10, παραδείγματος χάριν να ανατρέψει τον υποβιβασμό της. Στο νέο πρωτάθλημα, θα υποβιβαστούν οι δυο τελευταίες ομάδες στην βαθμολογία.

Σύμφωνα με πληροφορίες το αίτημα του ΕΣΑΚΕ προς την Πολιτεία για τροποποίηση των ποινών που προβλέπονται για τις ομάδες στις οποίες δε χορηγεί πιστοποιητικό συμμετοχής η ΕΕΑ, πρόκειται να γίνει δεκτό, γιατί ο τρόπος βαθμολόγησης είναι διαφορετικός από αυτόν στις επαγγελματικές κατηγορίες των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων. Στο μπάσκετ, η νίκη προσφέρει δυο βαθμούς και η ήττα μετράται με έναν, γιατί δεν υπάρχει ισοπαλία, ενώ στο ποδόσφαιρο η νίκη αποφέρει τρείς βαθμούς.

Στο μπάσκετ και για τις ομάδες που δεν λάβουν πιστοποιητικό, οι ποινές, ύστερα από την πιθανή τροποποίηση που θα γίνει, θα αρχίζουν από έναν βαθμό και το μέγιστο θα είναι πέντε. Θα υπάρχει, δηλαδή, κλιμάκωση στην αφαίρεση ποινών, αναλόγως με το παράπτωμα που θα έχει κάθε ΚΑΕ και εν τέλει θα λαμβάνει πιστοποιητικό, αλλά θα αρχίσει το πρωτάθλημα από μειονεκτική θέση.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.