Παπανικολάου: «Το μπάσκετ ας μείνει στα χέρια μας»

Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΟΚ έστειλε μήνυμα για τα οφέλη του ελληνικού μπάσκετ που δημιούργησε η κατάκτηση του Eurobasket 1987 στον αθλητισμό και την κοινωνία.

Με αφορμή την σημερινή επέτειο κατάκτησης του Ευρωμπάσκετ, στις 14 Ιουνίου 1987, ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΟΚ, Άγγελος Παπανικολάου, δήλωσε ότι εκείνη η επιτυχία ώθησε όλους τους πρωταγωνιστές της και τους φίλους του αθλήματος να ονειρευτούν, να  ξεπεράσουν το…ταβάνι και να αλλάξουν την ζωή τους.

Το μήνυμα του Άγγελου Παπανικολάου:

«Η 14η Ιουνίου 1987 θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη όλων των Ελλήνων ως η χρυσή σελίδα στο πλούσιο από σελίδες αθλητικό βιβλίο. Δεν ήταν απλά μια ακόμα σημαντική διάκριση του Ελληνικού Αθλητισμού και δη του Μπάσκετ, η κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ. Ούτε απλά ένας άθλος.

Αποτέλεσε ως το πιο σπουδαίο γεγονός και άφησε ανάγλυφα το “αποτύπωμα” στις επόμενες γενιές.

Διότι, οι Έλληνες έγιναν μια «γροθιά» και ξεχύθηκαν στους δρόμους με μια πορτοκαλί μπάλα και μια ελληνική σημαία. Οι γειτονιές γέμισαν με παιδιά που ήθελαν να μιμηθούν τον Γκάλη, τον Γιαννάκη και τα άλλα παιδιά. Κυρίως όμως, μας ώθησε:

Να ονειρευτούμε…

Να ξεπεράσουμε το “ταβάνι”…

Να αλλάξουμε εν τέλει τη ζωή μας…

Με εφαλτήριο τη μεγάλη αυτή στιγμή του Ελληνικού Αθλητισμού, ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας και πάλι, ας ονειρευτούμε, ας γκρεμίσουμε το ταβάνι και εν κατακλείδι, ας οδηγήσουμε το Ελληνικό Μπάσκετ και πάλι στο υψηλότερο σημείο.

Το Μπάσκετ ας μείνει στα χέρια μας…»


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

Δείτε Επίσης