Ο Νίκος Γκάλης θυμήθηκε το ντεμπούτο του στο ελληνικό μπάσκετ και τους…αμφισβητίες

Ο Gangaster δημοσίευσε την ιστορία του σε Tik Tok για τα "αποκαλυπτήρια" του στο παιχνίδι Άρη-Ηρακλή.

Ήταν και τότε Σάββατο, όπως σήμερα, στις 2 Δεκεμβρίου 1979, όταν ο Νίκος Γκάλης έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Άρη στο ελληνικό πρωτάθλημα μπάσκετ και στον αγώνα με τον Ηρακλή. Ο “Gangster” αγωνιζόταν για πρώτη φορά μπροστά στον κόσμο του Άρη, είχε άγχος και παρά τους 30 πόντους που είχε πετύχει, τα στατιστικά ευστοχίας του δεν ήταν καλά. Ο Νίκος Γκάλης θυμήθηκε και εξιστόρησε, 44 χρόνια μετά εκείνο το ντεμπούτο, τις αμφισβητήσεις που άκουγε από την εξέδρα και την πρόβλεψη-προτροπή του Ανέστη Πεταλίδη, προς όσους έβλεπαν τον Νικ με…μισό μάτι.

“Ο πρώτος αγώνας ήταν απέναντι στην ομάδα του Ηρακλή, νομίζω ότι σκόραρα 30 πόντους αλλά ήταν ένας αγώνας, μετά τον οποίο πολλοί άνθρωποι είχαν αμφιβολίες για μένα.

Όταν σούταρα η μπάλα στριφογύριζε στο καλάθι κι έβγαινε έξω. Δεν είχα καλό ποσοστό ευστοχίας σε αυτό τον αγώνα. Πολλοί λοιπόν είπαν, ‘τι είναι αυτός, πως παίζει έτσι, αυτός είναι που μας λέγατε, ο Νίκος Γκάλης;’

Τότε λοιπόν, ο γενικός αρχηγός της ομάδας, ο Ανέστης Πεταλίδης είπε, ‘προσέξτε καλά που φτύνετε, γιατί εκεί θα γλείφετε από την επόμενη φορά!’ ανέφερε συγκεκριμένα, με τα λόγια του τότε γενικού αρχηγού του Άρη να αποδεικνύονται προφητικά.

Το tik tok του Νίκου Γκάλη για το ντεμπούτο του στο ελληνικό μπάσκετ ΕΔΩ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας