Ενός λεπτού σιγή στο εναρκτήριο γκραν πρι

Οι οδηγοί της Φόρμουλα 1 και οι κατασκευαστές θα τηρήσουν ενός λεπτού σιγή στο κυριακάτικο εναρκτήριο γκραν πρι του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στην Αυστραλία.
Δημοσίευση: 25/03/2011 - 17:54

Οι οδηγοί της Φόρμουλα 1 και οι κατασκευαστές θα τηρήσουν ενός λεπτού σιγή στο κυριακάτικο εναρκτήριο γκραν πρι του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στην Αυστραλία (Μελβούρνη), ως ελάχιστο φόρο τιμής στα θύματα των πρόσφατων φυσικών καταστροφών που έγιναν στην Ιαπωνία, στη Νέα Ζηλανδία και στην Αυστραλία.

Η παγκόσμια ομοσπονδία (FIA) ανακοίνωσε σήμερα ότι "...αποφασίστηκε όπως ο πρώτος αγώνας της νέας περιόδου...καθυστερήσει για ένα λεπτό να ξεκινήσει, προκειμένου να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη όλων των θυμάτων, αλλά και ως ένδειξη αλληλεγγύης προς αυτούς που επλήγησαν από τα γεγονότα".

Οι ομάδες της Φόρμουλα 1, επίσης συμφώνησαν να τοποθετήσουν αυτοκόλλητα σε κάθε μονοθέσιο, ώς άλλο ένα σημάδι σεβασμού.

Η πολιτεία της Αυστραλίας Κουίνσλαντ κτυπήθηκε τον περασμένο Ιανουάριο από πρωτοφανείς στην ιστορία πλημμύρες, τουλάχιστον 166 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά το σεισμό της 22ας Φεβρουαρίου στη Νέα Ζηλανδία, με αποκορύφωμα των θανάτων την 11η Μαρτίου, με τον ισχυρότατο σεισμό και το καταστροφικό τσουνάμι στη Ιαπωνία. Περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ χιλιάδες είναι οι αγνοούμενοι.