“Σκάει” σκάνδαλο με τους κινητήρες της Ferrari;

Η... απόσταση που αποκτά η Ferrari από τους αντιπάλους της στις ευθείες δεν δικαιολογείται από τους αντιπάλους της, που πλέον θεωρούν πως κάτι... παράνομο κρύβεται από πίσω.

Η… απόσταση που αποκτά η Ferrari από τους αντιπάλους της στις ευθείες δεν δικαιολογείται από τους αντιπάλους της, που πλέον θεωρούν πως κάτι… παράνομο κρύβεται από πίσω.

Περίπου 55 ίππους μεγαλύτερη απόδοση θεωρούν οι αντίπαλοι της Ιταλικής ομάδας, πως έχουν στις ευθείες τα αυτοκίνητα της Ferrari, κάτι που ισοδυναμεί με περίπου οκτώ δέκατατ ου δευτερολέπτου κέρδος για τη Scuderia στις πίστες με πολλές ευθείες.

Στο συμπέρασμα αυτό έχουν φτάσει πλέον πολλές ομάδες της F1  μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται οι Mercedes και Renault. Μάλιστα οι δύο μεγάλοι αντίπαλοι της Ferrari υποστηρίζουν, ότι «αυτό το πλεονέκτημα είναι παράλογο και απίθανο να επιτευχθεί με νόμιμο τρόπο, γιατί η τεχνολογία έχει ήδη κορεστεί πολύ».

Από την άλλη ο διευθυντής της ομάδας της Ferrari, Ματία Μπινότο, που γνωρίζει τις ανεπίσημες για την ώρα κατηγορίες, θεωρεί πως όλο αυτό δεν είναι τίποτε άλλο παρά μία τεράστια υπερβολή και πως η διαφορά δεν είναι τόσο μεγάλη.

Στα… πηγαδάκια της F1 αναλύοντας τα δεδομένα, θεωρούν ότι εφαρμόζει η Ferrari ένα παράνομο τρικ ελεγχόμενης διαρροής λαδιών από το ψυγείο λαδιού στον θάλαμο καύσης του κινητήρα, ώστε να ενεργοποιείται υψηλότερη ισχύς. Αυτό απαγορεύεται σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς της FIA, όπου το λάδι επιτρέπεται να χρησιμοποιείται μόνον για τη λίπανση του μοτέρ και για κανέναν άλλον σκοπό. Για την FIA πάντως τα πράγματα δεν είναι εύκολα καθώς αν όντως αποδειχτεί κάτι τέτοιο το πλήγμα στην αξιοπιστία της θα είναι τεράστιο. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.