Ο Τζιμ Μόρισον και η μυστηριώδης Blue Lady (video)

Μία σχέση του τραγουδιστή των Doors που δεν έγινε γνωστή αλλά ήταν το ίδιο καταστροφική με όλες τις άλλες. Ένας δεσμός τον οποίο ακόμη ψάχνουν στις Η.Π.Α. και σήμερα γίνεται περισσότερο επίκαιρος από ποτέ.

Μία σχέση του τραγουδιστή των Doors που δεν έγινε γνωστή αλλά ήταν το ίδιο καταστροφική με όλες τις άλλες. Ένας δεσμός τον οποίο ακόμη ψάχνουν στις Η.Π.Α. και σήμερα γίνεται περισσότερο επίκαιρος από ποτέ.

Στις 3 Ιουλίου του 1971 και ενώ όλα έδειχναν πως ο Τζιμ Μόρισον επέστρεφε πάλι, μετά από ένα ταξίδι του στον κόσμο των ναρκωτικών και της σκοτεινής πλευράς του, βρέθηκε νεκρός στο μπάνιο του διαμερίσματος του στο Παρίσι, σε ηλικία 27 ετών. Η επίσημη εκδοχή του θανάτου του ήταν καρδιακή προσβολή. Τάφηκε στη «γωνιά των ποιητών» του ονομαστού παρισινού νεκροταφείου «Περ Λασέζ», κοντά στους Μπαλζάκ, Μολιέρο και Όσκαρ Γουάιλντ.

Ένας θρύλος για την γενιά των 40+ αλλά και των μεγαλύτερων. Αν σας πει κάποιος πως δεν άκουσε ή δεν σιγοτραγούδησε κάποιο από τα μουσικά κομμάτια των Doors ή λέει ψέματα ή έχει έρθει από άλλο κόσμο. 

Η προσωπικότητα του, ο τρόπος που έζησε, ακόμη και ο θάνατός του δημιούργησαν ένα μυστήριο. Τον δολοφόνησαν; Ήταν όλα ένα μοιραίο ατύχημα ή όλα αυτά δημιουργήθηκαν από τους θαυμαστές του για να τον θεοποιήσουν; Κανείς δεν έμαθε τι έγινε το μοιραίο βράδυ της 3ης Ιουλίου. Όπως κανείς δεν έμαθε (και ακόμη δεν γνωρίζουμε) τι απέγινε με την Blue Lady. Ένα Ford Mustang Shelby GT 500 του 1967.

Στο ξεκίνημα / εκτίναξη της καριέρας τους το 1967 οι Doors δέχθηκαν δώρα από τον πρόεδρο της δισκογραφικής εταιρίας Elektra Records, Τζακ Χόλζμαν. Ο Ρέι Μανζάρεκ και ο κιθαρίστας Ρόμπι Κρίγκερ επέλεξαν υπερσύγχρονα συστήματα εγγραφής μουσικής και ο ντράμερ Τζον Ντένσμορ ένα… άλογο.

Τι ήθελε ο Μόρισον; Ήξερε ότι ήθελε ένα αυτοκίνητο, αλλά δεν ήξερε τι είδους  μέχρι που είδε το Shelby Mustang GT350 του… κομμωτή του (και μελλοντικό θύμα δολοφονίας της οικογένειας Μάνσον), Τζέι Σίβρινγκ. Ο Μόρισον σκέφτηκε ότι το αυτοκίνητο φαινόταν τόσο αριστοκρατικό όσο και Brutal και ζήτησε από τον Χόλζμαν ένα. Εκείνος συμφώνησε και αναβάθμισε την επιθυμία του, αγοράζοντας του ένα ολοκαίνουργιο, Nightmist Blue 1967 Shelby GT500.

Το αυτοκίνητο ονομάστηκε “Blue Lady ” από τον φίλο του Μόρισον Μπέιμπ Χιλ. Πήρε το όνομά του από έναν χαρακτήρα σε ένα σενάριο για μία ταινία το οποίο δούλευε ο αρχηγός των Doors. Το Shelby ήταν εξοπλισμένο με ένα κινητήρα 428 ci ( ή 7000 κ.εκ.) Αστυνομικών προδιαγραφών (ρυθμισμένο για επιταχύνσεις) με απόδοση 430 ίππων και ένα τετρατάχυτο μηχανικό κιβώτιο. Το αυτοκίνητο ήταν ασυνήθιστο με πολλούς τρόπους, καθώς είχε ανοιχτό γαλάζιο εσωτερικό (αντί του μαύρου), δεν είχε τις λευκές γραμμές, είχε 10άκτινους τροχούς και είχε κλιματισμό. Διέφερε επίσης από τα άλλα GT500 έχοντας μεγάλους, στρογγυλούς, διπλούς προβολής κοντά στο κέντρο της “μάσκας”. 

Ο Μόρισον λάτρεψε την ταχύτητα άλλα δυστυχώς λάτρευε το ποτό και τα ναρκωτικά. Κάτι που μεταφράζεται σε θάνατο σε συνδυασμό  με το αυτοκίνητο. Έτσι “η μπλε κυρία” είχε πολλά ατυχήματα με τον Μόρισον να μην θυμάται τα περιστατικά και την δισκογραφική εταιρία να αναλαμβάνει τις ευθύνες. 

Την άνοιξη του 1969, ο Τζιμ και οι φίλοι του, Μπέιμπ Χιλ, Φρανκ Λισιάντρο και Πολ Φεράρα, κατασκήνωσαν στην έρημο κοντά στο Παλμ Σπρινγκς για να κινηματογραφήσουν μια ταινία μεγάλου μήκους. Το φιλμ με τίτλο Highway σε σκηνοθεσία και πρώτο ρόλο από τον Μόρισον, δεν ολοκληρώθηκε. Άλλαξε τίτλο σε HWY: An American Pastoral και διηγείται την ιστορία ενός ψυχοπαθούς, που σκοτώνει έναν άνθρωπο και στη συνέχεια κλέβει το αυτοκίνητό του. Το όχημα στην ταινία ήταν το Nightmist Blue Shelby GT500. Η ταινία γυρίστηκε σε μια περίοδο αρκετών εβδομάδων. Ο Τζιμ είχε πολύ μακριά μαλλιά και μια παχιά γενειάδα και οδηγούσε το Shelby σε χωματόδρομους και την έρημο.

Λίγο καιρό μετά το τέλος των γυρισμάτων, συνέβη κάτι που εξαφάνισε το Shelby. Οι φίλοι του είχαν διαφορετικές αναμνήσεις και εκδοχές ως προς το τι έγινε. Σύμφωνα με μερικούς, ένα βράδυ στο τέλος του 1969 ο Τζιμ έπεσε σε κολόνα στη Sunset Boulevard. Μετά το ατύχημα συνέχισε με τα πόδια στο αγαπημένο του μπαρ για το υπόλοιπο της νύχτας.Όταν επέστρεψε, το αυτοκίνητο είχε ρυμουλκηθεί από την αστυνομία. 

Άλλοι υποστηρίζουν ότι ο Μόρισον άφησε το αυτοκίνητο στο LAX για μεγάλο χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια μιας περιοδείας συναυλιών και όταν επέστρεψε η αστυνομία το είχε πάρει και το  πούλησε σε δημόσιο πλειστηριασμό. 

Ακόμα άλλοι υποστηρίζουν ότι ο Μόρισον πλήρωσε κάποιους να το καταστρέψουν επειδή θεωρούσε πως του έφερνε κακοτυχία .

Κανείς δεν γνωρίζει τι έγινε με την “Μπλε Κυρία” άλλωστε κανείς δεν γνωρίζει τις συνθήκες, που ο 27χρονος Τζέιμς Ντάγκλας Μόρισον (το πλήρες όνομά του) άφησε την τελευταία του πνοή…


Δείτε το τρέιλερ του φιλμ HWY: An American Pastoral εδώ:


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.