Το παιχνίδι των 150.000 ευρώ

Το... "Άγιο Δισκοπότηρο" των αυτοκινήτων της Hot Wheels αναμένετε να πουληθεί για 140.943 ευρώ.

Το… “Άγιο Δισκοπότηρο” των αυτοκινήτων της Hot Wheels αναμένετε να πουληθεί για 140.943 ευρώ.

Θυμάστε τα… αυτοκινητάκια με τα οποία παίζατε και με την φαντασία σας οδηγούσατε; Πόσα από αυτά κρατήσατε; Πόσο άσχημα νιώσατε όταν η μητέρα σας τα χάρισε σε κάποιο άλλο… παιδάκι; Αφήνουμε πίσω τα ερωτήματα τα οποία μας σημάδεψαν και σας παρουσιάζουμε το ακριβότερο και πιο σπάνιο “αυτοκινητάκι” της Hot Wheels. Πρόκειται για ένα Volkswagen bay-window Bus το οποίο μπορεί να πωληθεί σε δημοπρασία της βρετανικής τηλεοπτικής εκπομπής για αντίκες “Roadshow” για 150.000 δολάρια (ή 140.943 ευρώ). Το εν λόγω μοντέλο είναι ένα πρωτότυπο Volkswagen bay-window Bus του 1969.

Ο ιδιοκτήτης του παιχνιδιού πήρε το πρωτότυπο από τον πατέρα του, ο οποίος εργαζόταν ως εργοδηγός στην Mattel Corporation στην Καλιφόρνια. Μάλιστα κράτησε την επαγγελματική κάρτα του πατέρα του για να προσθέσει αξιοπιστία στην ιστορία του. 

Θυμάται τον πατέρα του να λέει πως το πρωτότυπο δεν εγκρίθηκε για να περάσει στην παραγωγή, επειδή είχε το κέντρο βάρους ψηλά και είχε την τάση να ανατρέπεται στους αυτοκινητοδρόμους της Mattel όταν έφευγε από τον Super-Charger της Hot Wheels.Επίσης τον συμβούλεψε να κρατήσει το Volkswagen σε ένα ασφαλές μέρος, διότι μπορεί να γίνει πολύτιμο κάποια ημέρα. 

Το μοντέλο (που ονομάζεται Beach Bomber) επανασχεδιάστηκε πριν περάσει στην παραγωγή. Τα δύο πλαστικά σερφ τοποθετήθηκαν στα πλάγια για να χαμηλώσουν το κέντρο βάρους, και τα παράθυρα έγιναν σχεδόν μαύρα. 

Συνολικά παράχθηκαν 40 διαφορετικές παραλλαγές του Beach Bomber βαμμένες σε διάφορα χρώματα. Το πρωτότυπο σε σκούρο κόκκινο χρώμα είναι από τα πιο σπάνια.Είναι αυτό που δεν βγήκε στην παραγωγή και είναι σε εξαιρετική κατάσταση κάτι που ανεβάζει την αξία του. Ο οίκος δημοπρασιών που ανέλαβε την αγοραπωλησία για λογαριασμό της Roadshow εκτίμησε το beach Bomber στις 150.000 δολάρια (ή 149.943 ευρώ), το οποίο το κάνει πιο πολύτιμο και από ένα κανονικό μοντέλο Volkswagen bay-window Bus του 1969 σε καλή κατάσταση.

Εμείς ήδη ψάχνουμε στο πατρικό μας σπίτι μήπως και οι γονείς μας δεν έδωσαν όλα τα παιχνίδια μας.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.