Σε αντίθετη γραμμή με τον Σαρκοζί ο Ολάντ

Την αντίθεσή του στη «σύμπραξη» του Νικολά Σαρκοζί με την Άγκελα Μέρκελ όσον αφορά τον τρόπο για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους εξέφρασε ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών για τη γαλλική προεδρία, Φρανσουά Ολάντ.

Την αντίθεσή του στη «σύμπραξη» του Νικολά Σαρκοζί με την Άγκελα Μέρκελ όσον αφορά τον τρόπο για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους εξέφρασε ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών για τη γαλλική προεδρία, Φρανσουά Ολάντ.

Μιλώντας στη διάσκεψη του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας, στο Βερολίνο, ο Ολάντ τάχθηκε υπέρ της διεύρυνσης του ρόλου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ενώ υποστήριξε ότι θα πρέπει να θεσπιστεί φόρος στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές και να εκδοθεί ευρωομόλογο.

«Αποδέχομαι την ανεξαρτησία της ΕΚΤ αλλά ταυτόχρονα θέλω να δώσει περισσότερη προσοχή στην κατάσταση της πραγματικής οικονομίας» υπογράμμισε ο Ολάντ, ευελπιστώντας ότι μια διεύρυνση του ρόλου της θα αποτρέψει την κερδοσκοπία.

Επίσης, ο Ολάντ τόνισε ότι η Ευρώπη δεν μπορεί απλώς να ζητά να επιβάλλονται μέτρα λιτότητας, εκτιμώντας παράλληλα ότι οι προτάσεις του Νικολά Σαρκοζί και της Άγκελα Μέρκελ δεν θα φέρουν τη λύση του προβλήματος.

«Η φυγή προς τα εμπρός είναι επικίνδυνη, πρώτον διότι το να καταρτιστεί μια νέα συνθήκη θα χρειαζόταν χρόνο, δεύτερον, διότι η μεταφορά εθνικής κυριαρχίας θα ενίσχυε τους φόβους αποδυνάμωσης της δημοκρατίας κι αυτό είναι κάτι που πολλοί άνθρωποι (στην ΕΕ) δεν θα αποδέχονταν», ανέφερε.

«Wir gewinnen zusammen» («Θα κερδίσουμε μαζί»), ανέφερε ο Ολάντ απευθυνόμενος στους γερμανούς Σοσιαλδημοκράτες, εκτιμώντας μια σύμπραξη της γαλλικής και γερμανικής κεντροαριστεράς θα μπορούσε να οδηγήσει στην υποβολή εναλλακτικών προτάσεων για την ΕΕ.

Πηγή: newsbomb.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.