Kαράτε: Στον τελικό του Ευρωπαϊκού η Παππά, πέντε μετάλλια διεκδικεί η Ελλάδα

Η πρόκριση της Χριστίνας Παππά στον τελικό -47κ Κούμιτε Νεανίδων του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Καράτε, αλλά και τέσσερις ακόμα συμμετοχές σε «μικρούς» τελικούς, συνθέτουν την εντυπωσιακή παρουσία της Ελλάδας στην πρώτη ημέρα της διοργάνωσης στην Πράγα.

Η Παππά παρουσιάστηκε σε εκπληκτική κατάσταση και πέρασε στον τελικό επικρατώντας κατά σειρά των Ευσταθίου (Κύπρος), Ιλίεβα (Βουλγαρία), Νάστας (Ρουμανία) και στον ημιτελικό της Ισπανίδας Λόπεθ-Μέντεθ με 5-1! Έτσι, την Κυριακή θα διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο με αντίπαλο την Ζουζάνα Ντοπιεράλσκα (Πολωνία).

Μετάλλιο στο Κούμιτε εφήβων διεκδικεί στα +70κ Κούμιτε Εφήβων και ο Ηλίας Ψωμάς, παρότι έχασε στο δεύτερο αγώνα του. Όμως ο αντίπαλός του πέρασε στον τελικό κι έτσι τον «τράβηξε» στα ρεπεσάζ. Εκεί, ο αθλητής της Δόξας Γαλατσίου ήταν απολαυστικός και νικώντας τον Κασάμα (Πορτογαλία) και τον Κύπριο Κυριάκο Βασιλείου πέρασε στον αγώνα για την 3η θέση, όπου θα αντιμετωπίσει τον Σελίμοβιτς (Αυστρία).

Στο Κάτα Νέων Ανδρών ο Γιάννης Κουκουσέλης έφτασε πολύ κοντά στον τελικό, όμως έχασε στις λεπτομέρειες την πρόκριση και έτσι θα παίξει για το χάλκινο εναντίον του Γκουϊντο Πολσινέλι (Ιταλία)

Στο Κάτα Νεανίδων η Αθηνά Τσιακμάκη είχε εξαιρετική παρουσία και θα συμμετάσχει στον «μικρό» τελικό με αντίπαλο την Ρομπέρτα Ντομινίτσι (Ιταλία).

Στο ομαδικό Κάτα Νεανίδων/Νέων Γυναικών εντυπωσίασε η τριάδα του Οδυσσέα Πετρούπολης αποτελούμενη από τη Μαρία Παυλίτινα, τη Λυδία Ξένου και τη Χριστίνα Παππά. Στον αγώνα για την τρίτη θέση θα αντιμετωπίσει την Πορτογαλία.

Αξιοσημείωτη ήταν η παρουσία και των υπόλοιπων καρατέκα. Η Αντωνία Μωυσίδου κατέκτησε την 7η θέση στο Κάτα U21, ενώ ο Λάμπρος Μαρκεσίνης ήταν 21ος στην αντίστοιχη ηλικιακή κατηγορία ανδρών. Στο Κάτα Νέων Γυναικών η Παρασκευή Νεοχωρίτη κατετάγη 25η.

Στους εφήβους:

– Ο Αλέξης Λιάσκας κατετάγη 17ος στο Κάτα

– Ο Βασίλης Δήμου (-52κ) ηττήθηκε στον πρώτο αγώνα των ρεπεσάζ

– Ο Γιώργος Παπαδόπουλος (-57κ) ξεκίνησε εντυπωσιακά με δύο νίκες αλλά έχασε από τον Κύπριο Τσαγγαρά στον προημιτελικό

– Στον προημιτελικό σταμάτησε μετά από δύο νίκες και ο Βασίλης Παππάς (-70κ)

– Ο Πέτρος Καρράς (-63κ) ηττήθηκε στον πρώτο του αγώνα

Στις νεάνιδες:

– Η Ειρήνη Κατσικά (+54κ) έφτασε έως τον προημιτελικό όπου έχασε από τη Γερμανιδα Μουσβάιλερ

– Η Λυδία Ξένου (-54κ), πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2021, ξεκίνησε με νίκη και στο δεύτερο αγώνα της έχασε στην απόφαση των κριτών (αποτέλεσμα 0-0) από τη Γαλλίδα Ιβόν


* Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα συνεχίζεται σήμερα με 18 ελληνικές συμμετοχές στις κατηγορίες Κούμιτε Νέων και U21, ενώ την Κυριακή θα διεξαχθούν όλοι οι «μεγάλοι» και «μικροί» τελικοί σε Έφηβους, Νεάνιδες, Νέους και U21


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.