Μείνετε συντονισμένοι στο Novasports.gr για το ρεπορτάζ της αναμέτρησης.
Ο Παναθηναϊκός πέταξε στα... σκουπίδια το πρώτο από τα τρία match-ball που είχε στη διάθεση του και πλέον έχει το «πρέπει» στους ώμους του την Παρασκευή στο Game 4 (08/05, 21:15, Novasports Prime). Η Βαλένθια επέβαλλε τον ρυθμό της, σκόραρε με άνεση στο ανοιχτό γήπεδο και από τα 6.75μ. και παρότι «καρδιοχτύπησε» στο τέλος μείωσε την σειρά σε 2-1.
Τέλος ματς στο ΟΑΚΑ: 87-91! Η σειρά επιστρέφει στο ίδιο γήπεδο την Παρασκευή
Δύο άστοχα τρίποντα του Ρογκαβόπουλου και στα 3.8 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, η Βαλένθια θέλει μία βολή από τον Μπάντιο για να μειώσει σε 2-1 την σειρά.
Παναθηναϊκός – Βαλένθια: «Άναψαν τα αίματα» με Αταμάν και Μαρτίνεθ – Αποβλήθηκαν αμφότεροι! (video)
Λάθος Μοντέρο! Απίστευτο! 17 δευτερόλεπτα και οι «πράσινοι» θέλουν ένα τρίποντο για παράταση.
2/3 ο Χέιζ. 87-90 το σκορ.
19.7 ακόμα. Ο Χέιζ-Ντέιβις θα κερδίσει τρεις βολές μετά από χρήση βίντεο, αλλά ακόμα ο Παναθηναϊκός είναι στο -5 (85-90).
Κι άλλο χαμένο τρίποντο Σορτς.
57.7 δευτερόλεπτα ακόμα. Κι άλλο τούβλο ο Μπάντιο. Η τελευταία ευκαιρία του Παναθηναϊκού, που τώρα χρειάζεται σκορ.
01:30 ακόμα χάνει ένα μεγάλο σουτ ο Ρογκαβόπουλος.
Μοντέρο και Σορτς ανταλλάζουν άστοχα τρίποντα.
Χαμένη ευκαιρία το fade away το Χέιζ-Ντέιβις.
2.5 λεπτά ακόμη, ο Παναθηναϊκός έχει τη μπάλα με το σκορ στο 85-90.
3.5 λεπτά ακόμη και ο Ρογκαβόπουλος αρνείται να παραδοθεί! Φτάνει τους 16 προσωπικούς πόντους και μειώνει στους 7 (83-90).
Ο Παναθηναϊκός σκοράρει μπροστά, αλλά δέχεται καλάθια πίσω και έτσι το ματς μοιάζει τελειωμένη ιστορία. Πέντε λεπτά ακόμα, +15 για την Βαλένθια (76-91).
2-9 η Βαλένθια και ξανά +16 (68-84). Ο Παναθηναϊκός ψάχνει πλέον ιστορική ανατροπή.
«Κλικ» από το επεισόδιο Αταμάν με Μαρτίνεθ.

Μεγάλο τρίποντο του Ρογκαβόπουλου! 66-75 μετά τα πρώτα 30 αγωνιστικά λεπτά.
Με τους ασίσταντ συνεχίζεται το ματς. 61-71 μπροστά πάντα η Βαλένθιαστο δίλεπτο πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.
Αποβολή και για τους δύο! Αταμάν και Μαρτίνεθ εκτός ματς και παραλίγο θερμό επεισόδιο!
Από μία τεχνική ποινή στους δύο προπονητές, που παραλίγο να πιαστούν στα χέρια!
Αταμάν με Μαρτίνεθ φτάνουν στα όρια διαπληκτισμού! Μετά από ένα φάουλ υπέρ της Βαλένθια, το οποίο δεν υπάρχει σε κανένα σενάριο.
Παναθηναϊκός – Βαλένθια: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός πανηγύρισε το καλάθι του Σορτς! (video)
Παναθηναϊκός – Βαλένθια: «Έσβησε» τα… φώτα ο Χέις-Ντέιβις! (video)
6-0 του Παναθηναϊκού και σημάδια... ζωής! Όσμαν τρίποντο, Όσμαν τάπα και Ρογκαβόπουλος τρίποντο για το 56-67 μέσα σε ένα αγωνιστικό λεπτό.
Τέταρτο φάουλ του Ναν. Καταστροφή στο πεντάλεπτο πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.
Ο Όσμαν σκοράρει στο ανοιχτό γήπεδο, μειώνει σε 50-64 και ο Μαρτίνεθ αλλάζει πρόσωπα στο παρκέ.
Η Βαλένθια σουτάρει με τρομερά ποσοστά από τα 6.75μ. (8/19 τρίποντα), τρέχει το γήπεδο και φτάνει στο +19 (43-62) αναγκάζοντας τον Εργκίν Αταμάν να καλέσει αμέσως τάιμ-άουτ.
Ξεκίνημα στο δεύτερο μέρος, με καλάθια Σορτς και Χέιζ-Ντέιβις (43-54).
Αν ο Παναθηναϊκός θέλει να τελειώσει την σειρά απόψε και να «σκουπίσει» την Βαλένθια θα πρέπει να αφυπνιστεί και να φέρει στα μέτρα του το ματς. Μέχρι στιγμής ο Μαρτίνεθ έχει κερδίσει την τακτική μάχη και η ομάδα του έχει σκοράρει 17 πόντους παραπάνω από τον Παναθηναϊκό στον αιφνιδιασμό (2-19).
Οι Ισπανοί κλείνουν το ημίχρονο ιδανικά με δύο καλάθια του Ζαν Μοντέρο και δύο βολές του Ντάριους Τόμπσον (39-52). Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο Κέντρικ Ναν χρεώθηκε και με το τρίτο του φάουλ.
Ο Πουέρτο βάζει κι άλλο τρίποντο (36-46), αλλά αμέσως μετά χτυπάει και φεύγει υποβασταζόμενος σε φάση με καλάθι και φάουλ του Σορτς (38-46).
Ο Ναν ξυπνάει, βάζει ένα δύσκολο fade away στη λήξη του χρόνου και ο Χέιζ-Ντέιβις, αλλά η Βαλένθια είναι ανθεκτική και διατηρείται μπροστά με +9 (34-43).
Ο Αταμάν όμως βλέπει την ομάδα του να κάνει το 7ο λάθος της! Ο Τόμπσον καρφώνει και η διαφορά πάει σε διψήφια επίπεδα για πρώτη φορά (25-35).
07:17 για το ημίχρονο, η Βαλένθια προηγείται με 25-33 αλλά ο Τέιλορ αχρηστεύεται για το πρώτο μέρος! Τρίτο φάουλ για τον πρώτο σκόρερ της Βαλένθια, ο οποίος θα κάτσει στο πάγκο με 12 πόντους!
Τέλος πρώτου δεκαλέπτου: 18-24 με την Βαλένθια να έχει επιβάλλει τον ρυθμό της, να τρέχει το γήπεδο και να προηγείται με το μυθικό 2-13 στους πόντους αιφνιδιασμού!
Φαρίντ, Σορτς και Καλαϊτζάκης στο παρκέ και ο Παναθηναϊκός επιτέλους βγάζει ενέργεια. Μειώνει σε 16-18 ο Ναν από κοντά, προτού «χτυπήσει» ο Μπράξτον Κι σε τρανζίσιον κατάσταση.
Ένα σουτ του Ναν έφερε τους «πράσινους» κοντά (8-9), αλλά τα λάθη είναι πολλά και έτσι η Βαλένθια με τον Κάμερον Τέιλορ να βάζει κι άλλο τρίποντο σε τρανζίσιον κατάσταση, φεύγει πάλι με +6 (8-14). Τηλεοπτικό τάιμ-άουτ.
Το καλό νέο είναι ότι ο Νιλ Σακό έχασε δύο ζευγάρια βολών (0/4), φτάνοντας συνολικά στις 0/8 στην σειρά!
Πολύ κακό ξεκίνημα του Παναθηναϊκού (πρώτα 2.5 λεπτά). Με την Βαλένθια να έχει βρει +6 (3-9), χάρη στην άμυνα της και τους 6 πόντους του Κάμερον Τέιλορ. Μόνο με 3 βολές του Όσμαν έχει σκοράρει η ομάδα του Αταμάν.
Τζάμπολ στο Telekom Center!
Γκραντ, Ναν, Όσμαν, Χέιζ-Ντέιβις και Λεσόρ η πεντάδα του Παναθηναϊκού, όπως και στα προηγούμενα ματς της σειράς. Μπαντιό, Μοντέρο, Τέιλορ, Κοστέλο και Σακό οι πέντε πρώτοι της Βαλένθια.
«Αφήστε με να ξεκαθαρίσω μερικά πράγματα γιατί μάλλον με έχετε μπερδέψει με κάποιον άλλον. Άκουσα πως ο λόγος που κυκλοφορούν όλες αυτές οι μάσκες στο ΟΑΚΑ είναι επειδή πλήρωσα για αυτό και ήθελα να πάω στο γήπεδο και να μην ξέρει κανείς πώς είμαι εκεί.
Πρώτον, δεν μου αρέσει να είμαι στο κέντρο της προσοχής, δεν θα έκανα κάτι τέτοιο.
Δεύτερον, δεν είμαι δειλός, δεν ατιμώ τα λόγια μου για κανέναν. Αν ήθελα να ήμουν εκεί, θα ήμουν εκεί και θα καθόμουν στην θέση μου. Δεν θα κρυβόμουν πίσω από μάσκες. Δεν είμαι εγώ αυτός. Δεν με ξέρετε πολύ καλά.
Τρίτον, έδωσα τον λόγο μου και τον τιμώ. Ελπίζω πως όλοι θα τηρήσουν τα λόγια τους.
Κάτι ξέχασα να πω πριν. Αυτές οι μάσκες πληρώθηκαν από παιδιά που δουλεύουν για 500-600 ευρώ τον μήνα σαν ένα ευχαριστώ. Παιδιά, σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Ξέρω πως βγήκε από το υστέρημά μας. Ξέρετε εσείς», έγραψε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.
Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός είναι τιμωρημένος για τρεις αγωνιστικές λόγω της συμπεριφοράς του στο δεύτερο ματς στη Βαλένθια. Παρόλα αυτά εκείνος έστειλε «μήνυμα» στο Instagram.
18.000 αφίσες του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, μία για κάθε θέση στο Telekom Center!
Ο Παναθηναϊκός ψάχνει απόψε την 3η σερί και 14η συνολικά πρόκρισή του στο Final Four της EuroLeague, από το 1988 κι έπειτα που καθιερώθηκε δηλαδή το Final Four. Οι προηγούμενες παρουσίες των πρασίνων ήταν: 1994, 1995, 1996, 2000, 2001 - SuproLeague, 2002, 2005, 2007, 2009, 2011, 2012, 2024 και 2025.
Ο Παναθηναϊκός με νίκη θα «σκουπίσει» την Βαλένθια (3-0) και θα προκριθεί στο Final-Four το οποίο θα γίνει στην έδρα του (22-24/05)
Γιαβόρ, Νέντοβιτς, Σούκις οι τρεις ρέφερι του Game 3.
Τηλεοπτική κάλυψη από το Novasports Prime για το ματς που ξεκινάει σε 10 λεπτά στο «Telekom Center».
Καλησπέρα σας, παρέα θα παρακολουθήσουμε την εξέλιξη της αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με την Βαλένθια.