Ξιφασκία: Ξεχώρισαν Ροδοπούλου και Θεοδωροπούλου στο Ούντινε

Από τις τέσσερις ελληνικές συμμετοχές στο παγκόσμιο κύπελλο ξίφους μονομαχίας νέων γυναικών του Ούντινε η Νεφέλη Ροδοπούλου (ΑΟΦΙΨ Ίριδα) και η Ανδριάνα Θεοδωροπούλου (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) ήταν αυτές που ξεχώρισαν με πλασαρίσματα εντός των 64 καλύτερων αθλητριών.

Στον προκριματικό γύρο η Ροδοπούλου είχε την καλύτερη παρουσία από τις Ελληνίδες με 5 νίκες σε 6 αναμετρήσεις και ακολούθησε η Θεοδωροπούλου με 4 νίκες σε 6 αναμετρήσεις. Ξεχώρισε όμως η νίκη της Ροδοπούλου επί της περσινής πρωταθλήτριας Ευρώπης νεανίδων, της Ουγγαρέζας Γκρέτα Γκάχαλι. Στο κυρίως ταμπλό τις συνόδεψε όμως και η Χριστίνα Μπορονκάυ (Λύγκας Πεντέλης) χάρη στις 2 νίκες που σημείωσε ανάμεσα στις 6 αναμετρήσεις της πουλ. Η Βασιλική Βουτσινά (Λύγκας Πεντέλης) από την άλλη δεν μπόρεσε να σημειώσει νίκη στον προκριματικό γύρο και ολοκλήρωσε την παρουσία της στην 184η θέση.

Από τις τρεις Ελληνίδες που συνέχισαν στο κυρίως ταμπλό μόνο η Μπορονκάυ χρειάστηκε να μονομαχήσει για να πάρει το εισιτήριο για τις 128 καλύτερες, κάτι που τελικά κατάφερε με σκορ 15-14 κόντρα στην Σουηδέζα Έλντα Bέστμαν. Στη συνέχεια δεν μπόρεσε να κάνει την υπέρβαση για τις 64 κόντρα στην Πολωνή Γκλόρια Κλούχαρτ, από την οποία ηττήθηκε με 15-5. Στο σύνολο 193 αθλητριών η αθλήτρια του Σωτήρη Σωτήρα κατατάχθηκε στην 126η θέση.

Η Ροδοπούλου και η Θεοδωροπούλου αγωνίστηκαν απευθείας για το εισιτήριο των 64 καλύτερων της διοργάνωσης και τα κατάφεραν κόντρα στην Ουζμπέκα Αζίζα Χαμίντοβα με 15-9 και στην Βελγίδα Εμελίν Αμπράν με 15-6 αντίστοιχα. Στις κρίσιμες αναμετρήσεις για το ταμπλό των 32 η Ροδοπούλου αποκλείστηκε από την 19χρονη Ουγγαρέζα Ρίτα Σάρβας με σκορ 10-5 και η Θεοδωροπούλου από την 19χρονη Πορτογαλίδα Μαρία Αλβίμ με σκορ 15-6. Η Αλβίμ στο τελευταίο παγκόσμιο κύπελλο ξίφους μονομαχίας νέων γυναικών στο Μπούργκος της Ισπανίας (17/12) είχε κατακτήσει την 7η θέση και από το Ούντινε έφυγε με το χάλκινο μετάλλιο. Η Νεφέλη Ροδοπούλου κατέκτησε τελικά την 37η θέση και η Ανδριάνα Θεοδωροπούλου την 50ή θέση στη διοργάνωση της ιταλικής πόλης. Θυμίζουμε ότι στο προηγούμενο παγκόσμιο κύπελλο με ελληνικές συμμετοχές, αυτό του Λουπχάιμ της Γερμανίας, η αθλήτρια της Δήμητρας Ζάχου είχε καταταχθεί 21η και η αθλήτρια του Γιώργου Πασσά είχε καταταχθεί 60η.

Πρέπει να αναφερθεί ότι το παγκόσμιο κύπελλο του Ούντινε ήταν ο 2ος και τελευταίος αγώνας του εξωτερικού που βαθμολογείται για την πανελλήνια κατάταξη νέων γυναικών της αγωνιστικής σεζόν 2022-23. Μετά από δύο εγχώρια κύπελλα και δύο παγκόσμια κύπελλα η Νεφέλη Ροδοπούλου παραμένει στην 1η θέση με 470.08 βαθμούς, ακολουθεί η Ανδριάνα Θεοδωροπούλου με 380.25 και την τετράδα συμπληρώνουν η Χριστίνα Μπορονκάυ με 264.33 και η Βασιλική Βουτσινά με 187.08. Απομένει ένα εγχώριο κύπελλο και βέβαια το πανελλήνιο πρωτάθλημα της κατηγορίας για την οριστικοποίηση της κατάταξης.

Ακολουθούν οι δηλώσεις των δύο αθλητριών που ξεχώρισαν:

Νεφέλη Ροδοπούλου (ΑΟΦΙΨ Ίριδα): «Ο σημερινός αγώνας ήταν πάρα πολύ δύσκολος από άποψη επιπέδου και αριθμού συμμετοχών, έπαιζαν όλα τα μεγάλα ονόματα. Ο πρώτος γύρος πήγε εξαιρετικά, έπαιξα πολύ καλά, πατούσα καλά στην πίστα και ένιωθα σιγουριά. Στόχος στις πουλ ήταν το 6/6 στις νίκες αλλά λόγω μίας ατυχίας τελικά έκανα 5/6.  Ξεχωρίζω όμως τη νίκη μου κόντρα στην πολύ δυνατή Ουγγαρέζα Γκάχαλι, από την οποία είχα ηττηθεί στο περσινό παγκόσμιο U20 του Ντουμπάι. Οι νίκες στην πουλ με βοήθησαν να έχω καλό seeding αλλά και πλασάρισμα αργότερα. Ως προς το κυρίως ταμπλό, στον πρώτο μου αγώνα νοκ-άουτ όλα πήγαν όπως έπρεπε και πήρα τη νίκη. Στη συνέχεια έπαιξα για τις 32 με μία πολύ δυνατή Ουγγαρέζα παίκτρια, επίσης με σημαντικές διακρίσεις. Ήταν ένα αρκετά δύσκολο παιχνίδι που θα μπορούσα να έχω κοντράρει λίγο περισσότερο. Ήθελα και μπορούσα να δώσω παραπάνω, παρόλα αυτά κρατάω την πολύ καλή τελική θέση ανάμεσα σε 200 αθλήτριες. Συνεχίζουμε την προπόνηση και τη σκληρή δουλειά για τους επόμενους αγώνες. Άμεσος στόχος είναι το πανελλήνιο κύπελλο νέων γυναικών που θα γίνει στην Αθήνα στις 14/1 και μετά έχουμε άλλο ένα παγκόσμιο κύπελλο U20 στην Κωνσταντινούπολη 4-5/2 πριν από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U20 του Ταλίν. Αυτός είναι ένας από τους μεγάλους στόχους της χρονιάς μαζί με το γκραν πρι των γυναικών στη Βουδαπέστη και το παγκόσμιο πρωτάθλημα U20 στη Βουλγαρία τον Απρίλιο».
Ανδριάνα Θεοδωροπούλου (ΑΟ Αρίστων Παιανίας): «Στα παγκόσμια κύπελλα του ξίφος μονομαχίας νέων γυναικών δεν υπάρχει εύκολος αγώνας. Παρόλα αυτα στην φάση των ομίλων ήμουν “μέσα στο παιχνίδι” ακόμα και στα παιχνίδια που δεν κέρδισα. Από την φάση των νοκ-άουτ δεν είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένη, αλλά αυτό μου δίνει κίνητρο να συνεχίσω την σκληρή δουλειά και να προετοιμαστώ για τους επόμενους αγώνες μου».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.