Ξιφασκία: Καραμπάσης, Γαρυφάλλου και Γκίκας κλείνουν με χαμόγελο τη χρονιά

Μέσα στο Δεκέμβριο τρεις ξιφομάχοι της κατηγορίας U17 ξεχώρισαν με τις εμφανίσεις τους στα ευρωπαϊκά κύπελλα στο εξωτερικό και έθεσαν ψηλά τον πήχη για το δυνατό δεύτερο κομμάτι της φετινής σεζόν που θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο.

Ο λόγος για τον 16χρονο Κώνσταντίνο Καραμπάση (ΑΟ Αρίστων Παιανίας), την 16χρονη Σταυρίνα Γαρυφάλλου (ΑΟΞ Αιγάλεω) και τον επίσης 16χρονο Δημήτρη Γκίκα (ΑΞΙΑ) που διακρίθηκαν σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικούς αγώνες στη Γερμανία και την Γαλλία.

Κωνσταντίνος Καραμπάσης
Ευρωπαϊκό κύπελλο ξίφους μονομαχίας – Λειψία (Γερμανία) – 2η θέση

Ο Καραμπάσης ο οποίος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων τον Απρίλιο του 2022 είχε κατακτήσει την 10η θέση δεν είχε το ιδανικό ξεκίνημα στο ευρωπαϊκό circuit του 2023. Στα 4 ευρωπαϊκά κύπελλα εφήβων που συμμετείχε τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο κατατάχθηκε 38ος, 78ος, 83ος και 37ος αντίστοιχα. Στη Λειψία όμως ο αθλητής του Γιώργου Πασσά πήγε αποφασισμένος και έφερε το αποτέλεσμα που κυνηγούσε φέτος: μία θέση, όχι μόνο στην οκτάδα, αλλά στο βάθρο των νικητών. Το αργυρό μετάλλιο σε μία πολύ δύσκολη διοργάνωση (συντελεστής βαθμολόγησης 3.0) του έδωσε 78 βαθμούς οι οποίοι τον ανέβασαν στην 10η θέση της ευρωπαϊκής κατάταξης εφήβων. Ακολουθούν οι δηλώσεις του ίδιου και του προπονητή του:

Καραμπάσης: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος και ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα που έφερα στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο και το μετάλλιο αυτό μου δίνει ώθηση να συνεχίσω να προπονούμαι και να προσπαθώ. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ΕΟΞ που με στήριξε οικονομικά μετά τη 10η θέση που κατέκτησα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και έτσι είχα την ευκαιρία να πάρω εμπειρίες και να βρεθώ στα μετάλλια για πρώτη φορά σε αγώνα του εξωτερικού. Ευχαριστώ επίσης τον προπονητή μου, Γιώργο Πασσά, που βρίσκεται πάντα δίπλα μου».

Πασσάς: «Ήταν ένα καταπληκτικό αποτέλεσμα που ήρθε σε μία πολύ καλή χρονική στιγμή για εμάς. Ο Κωσταντίνος έδειξε ότι μετά από την 10η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι παρών και παίζοντας ξιφασκία σε πολύ υψηλό επίπεδο έκανε τελικό σε μία πολύ δύσκολη διοργάνωση. Σε συνδυασμό με τις δυο 16αδες Του Παναγιώτη Θεοδωρόπουλο στα προηγούμενα circuit δείχνουν πως τα παιδιά βρίσκουν σιγά-σιγά αγωνιστικό ρυθμό και αυτό επιβεβαιώνεται και από τα ομαδικά παιχνίδια όπου με τη συμβολή των Βασίλη Τσώκα και Νικόλα Πασσιά η εθνική ομάδα βρίσκεται στην 10η θέση στην ευρωπαϊκή κατάταξη. Συνεχίζουμε με πολύ σκληρή Δουλειά και έχοντας στο πρόγραμμα μας δύο προπονητικά Καμπ μες τις γιορτές ανεβάζουμε ταχύτητα για τις μεγάλες διοργανώσεις».

Σταυρίνα Γαρυφάλλου
Ευρωπαϊκό κύπελλο ξίφους ασκήσεως – Cabries (Γαλλία) – 5η θέση

Πολύ καλή παρουσία είχε για ακόμα μια φορά η αθλήτρια του Νίκου Κοντοχριστόπουλου. Μετά από τρία μετάλλια (χρυσό, χρυσό, χάλκινο) και δύο πλασαρίσματα στις τοπ16 (12η και 9η) στα ευρωπαϊκά κύπελλα νεανίδων από το Σεπτέμβριο μέχρι και τον Νοέμβριο η 16χρονη πρόσθεσε άλλο ένα πολύ καλό πλασάρισμα στην τρομερή σεζόν που διανύει. Με την 5η θέση στο κύπελλο της γαλλικής πόλης που βρίσκεται στα προάστια της Μασσαλίας η Γαρυφάλλου πρόσθεσε άλλους 42 βαθμούς στην βαθμολογική συγκομιδή της για την ευρωπαϊκή κατάταξη νεανίδων και διατηρεί με μεγάλη διαφορά την 1η θέση. Ακολουθούν οι δηλώσεις της ίδιας και του προπονητή της:

Γαρυφάλλου: «Οι αγώνες στην Γαλλία ήταν μια μεγάλη εμπειρία για εμένα και το ότι βρέθηκα στην 5 η θέση ανάμεσα σε τόσες αθλήτριες με χαροποιεί πολύ. Το μόνο που με ανησυχεί είναι ένας τραυματισμός που προέκυψε σε εκείνους τους αγώνες. Έχω είδη ξεκινήσει θεραπείες και ευελπιστώ μέχρι τους επόμενους αγώνες να είμαι καλά. Μένουν άλλοι 2 αγώνες μέχρι το πανευρωπαϊκό, ένας στο Poznan και ένας στην Νάπολη της Ιταλίας. Είναι και οι δύο δύσκολοι αγώνες καθώς θα έχει συμμετοχές και από Αμερική. Η πρώτη θέση της ευρωπαϊκής κατάταξης είναι κάτι πολύ σημαντικό για εμένα καθώς προσπάθησα πολύ και εγώ και ο προπονητής μου για να φτάσουμε εκεί πάνω, αλλά το πιο δύσκολο είναι να παραμείνεις στην κορυφή παρά να την φτάσεις».

Κοντοχριστόπουλος: «Εγώ αυτό που έχω να πω είναι ότι αισθάνομαι πολύ χαρούμενος που η Σταυρίνα κατακτά αυτά που έχουμε βάλει από κοινού σαν στόχο. Αισθανόμαστε δυνατοί που επιβεβαιώνουμε σε κάθε αγώνα τη δουλειά που έχουμε κάνει όλο αυτό το διάστημα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στη κύρια Τσολακίδου που εκείνη ουσιαστικά τη δούλεψε σε μικρή ηλικία και έθεσε γερές βάσεις για να την αναλάβω εγώ τα τελευταία 2 χρόνια και να καταφέρουμε με τη Σταυρίνα αυτά τα εξαιρετικά αποτελέσματα. Χρειάζεται όμως πίστη στις ικανότητες της, αφοσίωση σε κάθε παιχνίδι και πυγμή για αυτά που έρχονται καθώς οι σημαντικότεροι στόχοι μας είναι ακόμα μπροστά».

Δημήτρης Γκίκας
Ευρωπαϊκό κύπελλο ξίφους ασκήσεως – Cabries (Γαλλία) – 7η θέση
Ο αθλητής του Κωνσταντίνου Αδάση έκανε τη μεγάλη έκπληξη στη Γαλλία. Στις τρεις πρώτες φετινές συμμετοχές του στα ευρωπαϊκά κύπελλα της Βαρσοβίας, της Νυρεμβέργης και της Βουδαπέστης είχε καταταχθεί 94ος, 104ος και 69ος. Στις 10/12 όμως έκανε τον καλύτερο αγώνα της αθλητικής του πορείας μέχρι σήμερα. Απέκλεισε δυνατούς αντιπάλους και βρέθηκε άξια εντός της οκτάδας. Η 7η θέση που κατέκτησε τελικά είναι το πρώτο βήμα για ακόμα μεγαλύτερα πράγματα στη συνέχεια. Επίσης, με τους 42 βαθμούς που εξασφάλισε ανέβηκε στην 23η θέση της ευρωπαϊκής κατάταξης εφήβων. Ακολουθούν οι δηλώσεις του ίδιου και του προπονητή του:

Γκίκας: «Αν και η μέρα ξεκίνησε μέτρια στην πουλ ο ρυθμός και η απόδοση ανέβηκαν στον δεύτερο γύρο. Κατάφερα έτσι να κατακτήσω την έβδομη θέση και να πετύχω έναν μεγάλο στόχο που είχαμε θέσει με τον προπονητή μου, να είμαι εντός των πρώτων οκτώ. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος και συγχρόνως αισθάνομαι έτοιμος να προσπαθήσω να βρεθώ την επόμενη φορά στην τετράδα. Η δουλειά λοιπόν συνεχίζεται…».

Αδάσης: «Ο Δημήτρης έκανε μια υπέροχη προσπάθεια στο Cabries. Η αλήθεια είναι ότι δουλεύει πάρα πολύ και από τον Σεπτέμβριο ψάχνει την είσοδο του στην 64αδα. Μετά τις καλές εμφανίσεις του στα προηγούμενα τουρνουά ήταν θέμα χρόνου να ξεαγχωθεί. Το κατάφερε, πήρε αυτοπεποίθηση και άφησε τον εαυτό του ελεύθερο για να ξεδιπλώσει το παιχνίδι του, κατακτώντας ένα πολύ μεγάλο στόχο μας… να είναι στους οχτώ».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.