Υγρός στίβος: Εκτός Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ρωσία και Λευκορωσία, η FINA αφαίρεσε από το Καζάν το Παγκόσμιο 25άρας

Σκληρότερη στάση απέναντι στη Ρωσία και τη Λευκορωσία υιοθέτησε τελική η FINA, η οποία με απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής απέκλεισε τους αθλητές και τους αξιωματούχους των δύο χωρών από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου, που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι στη Βουδαπέστη.

Στις αρχές Μαρτίου, μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, η διεθνής ομοσπονδία είχε αποφασίσει να επιτρέψει τη συμμετοχή αθλητών/τριών από τις δύο χώρες, χωρίς τη χρήση εθνικών συμβόλων και την ανάκρουση εθνικού ύμνου, σήμερα όμως αποφάσισε να ακολουθήσει το παράδειγμα των περισσότερων διεθνών αθλητικών ομοσπονδιών και να αποκλείσει τελείως τη Ρωσία και τη Λευκορωσία.

Παράλληλα, το «μπιρό» της FINA αποφάσισε να αφαιρέσει από το Καζάν τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος κολύμβησης σε 25άρα πισίνα, που επρόκειτο να φιλοξενηθεί στη ρωσική πόλη από τις 17 έως τις 22 Δεκεμβρίου. Σε αντίθεση με το Παγκόσμιο εφήβων/νεανίδων, που επίσης είχε ανατεθεί στο Καζάν και ματαιώθηκε, η FINA αναζητά εναλλακτική τοποθεσία για τη διεξαγωγή της κορυφαίας διοργάνωσης της μικρής πισίνας.

Τέλος, το εκτελεστικό συμβούλιο της FINA επιβεβαίωσε την έναρξη πειθαρχικής διαδικασίας κατά του Ρώσου Ολυμπιονίκη της κολύμβησης, Εβγκένι Ρίλοφ, λόγω της συμμετοχής του σε εκδήλωση υπέρ της ρωσικής εισβολής, στο στάδιο «Λουζνίκι» της Μόσχας. Ο Ρίλοφ, τον οποίο οι φωτογραφίες δείχνουν να παρελαύνει με τα μετάλλιά του και το γράμμα “Ζ” (φερόμενο σύμβολο της εισβολής στην Ουκρανία) στη στολή του, κατηγορείται για παραβίαση των κανονισμών της διεθνούς ομοσπονδίας και κινδυνεύει με βαριά τιμωρία.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.