ΓΓΑ: Υπογράφηκε η Προγραμματική Σύμβαση για την αποκατάσταση του Κλειστού Κολυμβητηρίου Ακρωτηρίου Χανίων

Την Προγραμματική Σύμβαση για την «Επικαιροποίηση Μελέτης Αποκατάστασης του Κτιρίου και του Περιβάλλοντος Χώρου Κλειστού Κολυμβητηρίου Ακρωτηρίου» υπέγραψαν ο Λευτέρης Αυγενάκης, ο Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης, Καθηγητής Ευάγγελος Διαμαντόπουλος και ο Πρόεδρος του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Χανίων, Παναγιώτης Σβουράκης.

Την Προγραμματική Σύμβαση για την «Επικαιροποίηση Μελέτης Αποκατάστασης του Κτιρίου και του Περιβάλλοντος Χώρου Κλειστού Κολυμβητηρίου Ακρωτηρίου», προϋπολογισμού 68.523€, υπέγραψαν ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης, Καθηγητής Ευάγγελος Διαμαντόπουλος και ο Πρόεδρος του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Χανίων, Παναγιώτης Σβουράκης, παρουσία του Βουλευτή και πρώην Πρύτανη, Βασίλη Διγαλάκη.

Σκοπός της Προγραμματικής Σύμβασης είναι η αποκατάσταση, ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση του Κλειστού Κολυμβητηρίου στα Κουνουπιδιανά Ακρωτηρίου Χανίων, το οποίο κατασκευάστηκε προ 15ετίας με δαπάνες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού σε έκταση του Πολυτεχνείου Κρήτης και δεν λειτούργησε ποτέ!

Στόχος, η δημιουργία ενός σύγχρονου αθλητικού κέντρου, με την αξιοποίηση έκτασης και πέριξ του Κολυμβητηρίου που θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων ανοιχτό στάδιο στίβου, γήπεδα τένις, βόλεϊ, μπάσκετ και χώρους εναλλακτικού αθλητισμού για την εξυπηρέτηση των αναγκών της αθλητικής οικογένειας των Χανίων και για τη φιλοξενία μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων.

Στο πλαίσιο αυτό καθίσταται αναγκαία η επικαιροποίηση της «Μελέτης Αποκατάστασης» των φθορών των κτιριακών εγκαταστάσεων, που εκπονήθηκε το 2016, επί Πρυτανείας του κ. Διγαλάκη, από εξειδικευμένο προσωπικό της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Πολυτεχνείου Κρήτης, προς εναρμόνιση με τις ισχύουσες τεχνικές προδιαγραφές της νομοθεσίας για τα κτίρια και τις αθλητικές εγκαταστάσεις και προς άμεση εφαρμογή της στην πράξη.

Η επικαιροποίηση της «Μελέτης Αποκατάστασης» θα πραγματοποιηθεί από το εξειδικευμένο προσωπικό της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Πολυτεχνείου Κρήτης εντός του προσεχούς 6μήνου και αφορά στα:

ανάθεση των επί μέρους Μελετών (Αρχιτεκτονικά, Στατικά, Ηλεκτρομηχανολογικά, Τοπογραφικά/ Διαμορφώσεις Αναγλύφου) και εποπτεία της εκπόνησης της επικαιροποίησής τους,

σύνταξη των Τευχών Δημοπράτησης του Έργου, παράδοση της Επικαιροποιημένης Μελέτης στη ΓΓΑ και στο ΕΑΚ Χανίων,

ενημέρωση Οικοδομικής Άδειας για τυχόν μεταβολές που ενδέχεται να προκύψουν από την επικαιροποίηση της Μελέτης.

Το Υφυπουργείο Αθλητισμού, μέσω της Προγραμματικής Σύμβασης, δεσμεύεται για την ανάληψη δράσεων

εξεύρεσης της αναγκαίας χρηματοδότησης εφαρμογής των Μελετών στην πράξη και την αποκατάσταση των φθορών, την αναβάθμιση και την ανακαίνιση των κτιριακών εγκαταστάσεων και του περιβάλλοντος χώρου του Κλειστού Κολυμβητηρίου,

σύστασης του Φορέα της διαχείρισης και της λειτουργίας του Κλειστού Κολυμβητηρίου.

Το ΕΑΚ Χανίων, ως εποπτευόμενο από τη ΓΓΑ, αναλαμβάνει τη χρηματοδότηση της υλοποίησης των δράσεων/εργασιών και της παραδοτέας «Μελέτης Αποκατάστασης».

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης τόνισε:

«Είχα δεσμευθεί, από την πρώτη στιγμή που επισκέφθηκα το “φάντασμα” του κλειστού κολυμβητηρίου στο Ακρωτήρι, που κατασκευάστηκε με δαπάνες της ΓΓΑ –του ελληνικού λαού- αλλά ουδέποτε λειτούργησε ότι, σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης, μπορούσαμε να βοηθήσουμε στην “αναγέννησή” του, εφόσον θα υπήρχε συγκεκριμένο πλάνο δράσης.

Χαίρομαι για τη στενή συνεργασία με τον Πρύτανη και στα στελέχη του Πολυτεχνείου, χαίρομαι διότι με τις υπογραφές σήμερα θα είμαστε σε θέση εντός έξι μηνών να δημοπρατήσουμε όχι μόνο τη λειτουργία του Κολυμβητηρίου, που τόσο ανάγκη έχουν τα Χανιά, αλλά τη συνολική διαμόρφωση ενός σύγχρονου αθλητικού κέντρου. Να πάψει ο τοπικός στίβος, οι διεθνούς εμβέλειας πρωταθλητές μας στις ρίψεις, να προπονούνται σε ακατάλληλα μέρη, να πλαισιωθεί το Κολυμβητήριο με ανοιχτά γήπεδα αθλοπαιδιών και με χώρους εναλλακτικού αθλητισμού.

Δημιουργούμε ακόμα μια αθλητική κυψέλη, στηρίζουμε τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και δεν μένουμε στα λόγια, αλλά μιλάμε με πράξεις».

Ο Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης, Ευάγγελος Διαμαντόπουλος δήλωσε:

«Εξαιρετικά σημαντική και χαρούμενη η ημέρα με την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης. Η Μελέτη θα εκπονηθεί από το Πολυτεχνείο Κρήτης άμεσα. Και από τη στιγμή που θα υπάρχει Μελέτη θα υπάρχει και η δυνατότητα να ολοκληρωθεί –επιτέλους- το Έργο, προς όφελος όλων. Η Μελέτη, μάλιστα, δεν θα περιλαμβάνει μόνο το τεχνικό μέρος αλλά και τα Τεύχη Δημοπράτησης. Δηλαδή, το Πολυτεχνείο Κρήτης θα παραδώσει στο Υφυπουργείο Αθλητισμού –και ευχαριστώ θερμά τον κ. Αυγενάκη για τη στενή συνεργασία- κάτι ολοκληρωμένο που θα είναι έτοιμο να δημοπρατηθεί από τη στιγμή που θα ενταχθεί σε κάποιο χρηματοδοτικό πλαίσιο».

Ο Πρόεδρος του ΕΑΚ Χανίων, Παναγιώτης Σβουράκης επισήμανε:

«Με συναισθήματα χαράς και ικανοποίησης συνυπέγραψα μια ιστορική συμφωνία, την Προγραμματική Σύμβαση για έναν κοινό στόχο της αθλητικής οικογένειας των Χανίων και για κάθε πολίτη του νομού μας. Αυτήν, της λειτουργίας μετά από τόσα χρόνια του κλειστού κολυμβητηρίου στο Ακρωτήρι και την αξιοποίηση του περιβάλλοντα χώρου σε σύγχρονο αθλητικό κέντρο με στίβο. Αθλητικές εγκαταστάσεις και υποδομές που τόσο ανάγκη έχουμε στα Χανιά».

Ο Βουλευτής της ΝΔ και πρώην Πρύτανης, Βασίλης Διγαλάκης χαιρέτησε την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης, αναφέροντας:

«Η σημερινή εξέλιξη είναι σημαντική, καθώς με την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης δίδεται, μετά από καιρό, μία ουσιαστική προοπτική για την αποκατάσταση του κτηρίου και του περιβάλλοντος χώρου του κλειστού κολυμβητηρίου Ακρωτηρίου. Θυμίζω ότι το Πολυτεχνείο Κρήτης ανέλαβε την πρωτοβουλία, κατά τη διάρκεια της πρυτανείας μου (2013-2017) και εκπόνησε με δικά του έξοδα τις Μελέτες για το συγκεκριμένο έργο, σε επίπεδο Τευχών Δημοπράτησης, μετά την υπογραφή σχετικής προγραμματικής σύμβασης με τη ΓΓΑ. Δυστυχώς, η προηγούμενη κυβέρνηση υπαναχώρησε από την Προγραμματική Σύμβαση και η διαδικασία δεν ολοκληρώθηκε, με αποτέλεσμα να χαθεί μία σημαντική ευκαιρία για τα Χανιά.

Αυτή τη φορά, η βούληση να προχωρήσουμε μπροστά είναι δεδομένη από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, προκειμένου να δημιουργηθούν, το ταχύτερο δυνατόν, οι συνθήκες για τη Δημοπράτηση του Έργου. Με την υλοποίησή του θα κλείσει η συγκεκριμένη πολυετής ανοιχτή “πληγή” και τα Χανιά θα αποκτήσουν ένα σύγχρονο, βιώσιμο και απολύτως αναγκαίο αθλητικό κέντρο, που θα καλύπτει τόσο την πολυτεχνική κοινότητα, όσο και την τοπική κοινωνία».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.