Στιβ Τζόμπς: Ο άνθρωπος που τα άλλαξε όλα

Όταν ο Στιβ Τζόμπς, συνιδρυτής της Apple, στις 5 Οκτωβρίου 2011, έχασε τη μάχη με τον καρκίνο στο σπίτι του στη Καλιφόρνια των ΗΠΑ, πολλοί ήταν οι χαρακτηρισμοί, δείγματα λατρείας του κόσμου, που τον συνόδευσαν στο τελευταίο του ταξίδι: Διάνοια, Οραματιστής, ένας σύγχρονος Τόμας Έντισον, ήταν μόνο μερικοί από αυτούς.  Χωρίς αμφιβολία ήταν ο άνθρωπος που τα άλλαξε όλα: Οδήγησε το...

Όταν ο Στιβ Τζόμπς, συνιδρυτής της Apple, στις 5 Οκτωβρίου 2011, έχασε τη μάχη με τον καρκίνο στο σπίτι του στη Καλιφόρνια των ΗΠΑ, πολλοί ήταν οι χαρακτηρισμοί, δείγματα λατρείας του κόσμου, που τον συνόδευσαν στο τελευταίο του ταξίδι: Διάνοια, Οραματιστής, ένας σύγχρονος Τόμας Έντισον, ήταν μόνο μερικοί από αυτούς. 

Χωρίς αμφιβολία ήταν ο άνθρωπος που τα άλλαξε όλα: Οδήγησε το κινητό τηλέφωνο στην επόμενη, τεχνολογικά εποχή του, απείλησε τη μουσική βιομηχανία με την σύλληψη του iTunes και μέσω της Pixar, άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι ταινίες.

Έξω από τα καταστήματα της Apple σε όλο τον κόσμο, οι φίλοι του άναψαν κεριά και περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι άφησαν ευχαριστίες ή αφιερώματα προς τιμήν του στην ιστοσελίδα της εταιρείας.

Τί είναι αυτό που άλλαξε έναν χρόνο μετά; Ένα διαφορετικό πορτρέτο του ανθρώπου, του οποίου η επίδραση στην πληροφορική και την επικοινωνία, υπήρξε καταλυτική, έχει σκιαγραφηθεί μέσα από βιογραφίες και λευκώματα υψηλού κύρους. Μία εικόνα που, χωρίς να αμφισβητεί τη σημαντικότητα της ύπαρξής του, εντούτοις παρουσιάζει και την πλευρά ενός ανάλγητου, συγκεντρωτικού όσο και χαοτικού μάνατζερ μιας εταιρείας.

Ο συγγραφέας του βιβλίου «Παρανοϊκά απλό: Η εμμονή που οδηγεί στην επιτυχία της Apple», Κεν Σίγκαλ, αναφέρει σχετικά: «Όλοι γνωρίζουν πως ο Στιβ είχε και την σκληρή του πλευρά. Αυτό, αφενός επειδή όντως είχε μια τέτοια πλευρά και αφετέρου, επειδή η σκληρή πλευρά του Στιβ ήταν καλύτερη είδηση από τον ανθρώπινο Στιβ».

Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.