Έτσι κι αλλιώς… Λαυρέντης!

Φτωχότερος έμεινε σήμερα ο καλλιτεχνικός χώρος, αφού έφυγε από τη ζωή ο γνωστός και αγαπημένος τραγουδοποιός, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, σε ηλικία 62 ετών. Γεννημένος στις 5 Νοεμβρίου του 1956 στη Νέα Ιωνία του Βόλου, ασχολήθηκε από πολύ μικρή ηλικία με τη μουσική. Κατάφερε να αφήσει την δική...

Φτωχότερος έμεινε σήμερα ο καλλιτεχνικός χώρος, αφού έφυγε από τη ζωή ο γνωστός και αγαπημένος τραγουδοποιός, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, σε ηλικία 62 ετών. Γεννημένος στις 5 Νοεμβρίου του 1956 στη Νέα Ιωνία του Βόλου, ασχολήθηκε από πολύ μικρή ηλικία με τη μουσική. Κατάφερε να αφήσει την δική του σφραγίδα στην ελληνική μουσική και συνετέλεσε καταλυτικά στην εξέλιξη της εγχώριας ροκ – έντεχνης σκηνής.

Το μουσικό ξεκίνημα γίνεται με τους P.L.J., οι οποίοι  το 1982 κυκλοφορούν το «ARMAGEDDON» από την Polygram. Το συγκρότημα δεν έχει τόση απήχηση και η απογοήτευση τους οδηγεί να στραφούν σε ελληνικό στίχο, και έτσι το 1983 βγαίνει ο δεύτερος δίσκος του συγκροτήματος. Τότε το συγκρότημα μετονομάζεται σε «Τερμίτες», όνομα που αποτελεί έναν φόρο τιμής στους Beattles, το συγκρότημα που σημάδεψε τον Λαυρέντη.

Ακολουθεί ο τρίτος δίσκος τους με τίτλο «Αμαρτωλή Μαρία», με τον Γιώργο Νταλάρα να συμμετέχει σε δύο τραγούδια. Εκεί το συγκρότημα ξεκινά την μεγάλη επιτυχία του και ακολουθούν εμφανίσεις και συναυλίες. Το 1989 ξεκινά η προσωπική του σταδιοδρομία ως συνθέτης και ερμηνευτής ταυτόχρονα. Κυκλοφόρησε αρκετούς δίσκους που σημείωσαν μεγάλη επιτυχία, όπως το «Διδυμότειχο Blues», το «Ρίξε κόκκινο στη νύχτα» και η «Η νύχτα θα το πει». Επίσης, γράφει μουσική και για ταινίες που γίνονται μεγάλες επιτυχίες, όπως το «Εφάπαξ» και το «Ένας κι ένας». Από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 με τον κουμπάρο του, Διονύση Τσακνή γίνονται αχώριστο δίδυμο, ενώ μαζί με τους Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Σάκη Μπουλά και Γιάννη Ζουγανέλη υπήρξαν για χρόνιαμια μουσική παρέα που σημάδεψε και μεγάλωσε ολόκληρες γενιές. 

Τελευταία του προσωπική δουλειά είναι το CD «Στο αφιερώνω», ενώ συμμετείχε και στο δίσκο «Χρειάζεται ένα θαύμα εδώ», που ουσιαστικά αποτελεί το πρόγραμμα των Μαχαιρίτσα, Τσακνή και Πλιάτσικα στον «Σταυρό του Νότου». Η τελευταία του συναυλία ήταν με τον Νίκο Πορτοκάλογλου στο δημοτικό θέατρο Βόλου, την περασμένη Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου στο ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Βόλου «Μελίνα Μερκούρη». 

Διαβάστε επίσης: 

Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.