Η ΔΕΘ έχει την δική της ένδοξη αντιδικτατορική Ιστορία: Γιάννης Χαλκίδης


Ημέρες ΔΕΘ και οφείλουμε να θυμηθούμε την ένδοξη πλευρά της Ιστορίας του αντιδικτατορικού αγώνα που είναι συνυφασμένη με την Θεσσαλονίκη. Είναι μια Ιστορία που  η Δεξιά πάντα ήθελε να ξεχνά πόσο μάλλον σήμερα που αναβαπτισμένη στο νεοσυντηρητισμό και θέλει να αναδιατάξει ακόμα και τις ιστορικές καταγραφές με «εθνικιστικό» πνεύμα σύμφωνα με την επιθυμία της υπουργού Παιδείας, Νίκη...
Δημοσίευση: 07/09/2019 - 16:14

Ημέρες ΔΕΘ και οφείλουμε να θυμηθούμε την ένδοξη πλευρά της Ιστορίας του αντιδικτατορικού αγώνα που είναι συνυφασμένη με την Θεσσαλονίκη.

Είναι μια Ιστορία που  η Δεξιά πάντα ήθελε να ξεχνά πόσο μάλλον σήμερα που αναβαπτισμένη στο νεοσυντηρητισμό και θέλει να αναδιατάξει ακόμα και τις ιστορικές καταγραφές με «εθνικιστικό» πνεύμα σύμφωνα με την επιθυμία της υπουργού Παιδείας, Νίκη Κεραμεώς.

Ήταν 5 Σεπτεμβρίου όταν ο αιμόφυρτος Γιάννης Χαλκίδης εκτελείται εν ψυχρώ από τον ασφαλίτη Αντώνη Λεπενιώτη.

Το πρώτο θύμα της χούντας

Ήταν τα πρώτα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, μετά την κατάλυση της δημοκρατίας από την χούντα. Μια ομάδα αγωνιστών του «Πατριωτικού Μετώπου» προσπάθησε να ανατινάξει μια κολόνα της ΔΕΗ κοντά στο Καυταντζόγλειο στάδιο για να βυθίσουν στο σκοτάδι το κέντρο της Θεσσαλονίκης την ώρα που θα τελούνταν τα εγκαίνια της Έκθεσης, στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο.


Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr