Κοντονής: «Προσωπικό επίτευγμα των αθλητών τα μετάλλια»

Τους χάλκινους Ολυμπιονίκες Παναγιώτη Μάντη και Παύλο Καγιαλή, με τον προπονητή τους Γεράσιμο Ωρολογά, καθώς και τον πρόεδρο της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, Αντώνη Δημητρακόπουλο και τον Β’ Αντιπρόεδρο, Παντελή Παυλίδη δέχτηκε το μεσημέρι στο γραφείο του ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Σταύρος Κοντονής.
Δημοσίευση: 20/08/2016 - 15:31
Τους χάλκινους Ολυμπιονίκες Παναγιώτη Μάντη και Παύλο Καγιαλή, με τον προπονητή τους Γεράσιμο Ωρολογά, καθώς και τον πρόεδρο της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, Αντώνη Δημητρακόπουλο και τον Β’ Αντιπρόεδρο, Παντελή Παυλίδη δέχτηκε το μεσημέρι στο γραφείο του ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Σταύρος Κοντονής παρουσία του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού κ. Ιούλιου Συναδινού και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών Κωνσταντίνου Πουλάκη.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Κοντονής δήλωσε:

«Δεχτήκαμε σήμερα τους χάλκινους Ολυμπιονίκες μας με τον άξιο προπονητή τους και είχαμε τη χαρά να συζητήσουμε μαζί τους θέματα που τους απασχολούν, διότι πιστεύουμε ότι η συμμετοχή της Πολιτείας σε αυτήν την υπόθεση του αθλητισμού και του πρωταθλητισμού είναι υποστηρικτική και ενισχυτική των προσπαθειών τους. Η κατάκτηση των μεταλλίων είναι ένα επίτευγμα προσωπικό των αθλητών και των αθλητριών μας, τους αξίζουν τα θερμά συγχαρητήρια, στους ίδιους, όπως και στους προπονητές τους και τις οικογένειές τους. Αυτοί έχουν το μεγάλο μερίδιο της επιτυχίας τους, ενώ οι αθλητικές Ομοσπονδίες και το Κράτος οφείλουν να λειτουργούν υποβοηθητικά.

Εδώ θα ήθελα να τονίσω ότι αξίζουν ακόμα περισσότερα συγχαρητήρια ειδικά σε αυτά τα δύο παιδιά για όσα πέτυχαν παρά το γεγονός ότι από τις προηγούμενες Κυβερνήσεις ο ένας είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα και ο άλλος αναγκάστηκε σε άδεια άνευ αποδοχών, ώστε να μπορέσει να ολοκληρώσει το διάστημα της επίπονης και απαιτητικής προετοιμασίας τους. Αυτοί λοιπόν που τώρα κατακρίνουν την Κυβέρνηση ας μάθουν την ταλαιπωρία που έχουν υποστεί οι δύο χάλκινοι Ολυμπιονίκες μας από δικά τους λάθη και παραλείψεις, ώστε να ξαναθυμηθούν με ποιον τρόπο τους συμπεριφέρθηκαν. Το Κράτος έχει πάντα την υποχρέωση να παρέχει στους αθλητές όλες εκείνες τις προϋποθέσεις που θα τους εξασφαλίσουν τις καλύτερες συνθήκες προπόνησης και προετοιμασίας στο πλαίσιο των συνολικών αναγκών και δυνατοτήτων.

Τέλος, μετέφερα και τα συγχαρητήρια του Πρωθυπουργού και τους ευχηθήκαμε να έχουν πάντα τέτοιες επιτυχίες και να δίνουν μεγάλες χαρές στον ελληνικό λαό».