Ιστιοπλοΐα: Ομόφωνα εγκρίθηκε ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός της ΕΙΟ!

Σε ενωτικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η τακτική γενική συνέλευση της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας που έγινε χθες το πρωί στα γραφεία της στη Ναυταθλητική Μαρίνα Καλλιθέας.

Εκπροσωπήθηκαν 97 σωματεία (88 με δικαίωμα ψήφου) και εγκρίθηκαν ομόφωνα ο διοικητικός και ο οικονομικός απολογισμός του 2022,  καθώς και τα πεπραγμένα και οι εκθέσεις όλων των επιτροπών της ΕΙΟ.

Δύο ήταν τα θέματα που στάθηκε η συνέλευση. Η τεράστια βοήθεια που προσφέρει στο άθλημα η ερασιτεχνική ομάδα Live Streaming της Ομοσπονδίας και το πώς θα νομιμοποιηθούν οι εγκαταστάσεις των ομίλων.

Οι ζωντανές μεταδόσεις έχουν ανακουφίσει οικονομικά τα σωματεία, διότι το τελευταίο διάστημα έχει αυξηθεί σημαντικά το ενδιαφέρον μεγάλων και μικρών εταιριών να γίνουν χορηγοί. Λογικότατο από τη στιγμή που πλέον υπάρχει εικόνα που μπορεί να την παρακολουθήσει ο καθένας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στους αγώνες πρόκρισης για τη συγκρότηση των εθνικών ομάδων στα Οπτιμιστ και τα  ILCA 4 τις ιστιοδρομίες απόλαυσαν 8.500 περίπου άτομα! Από αυτά το 4, 1% παρακολούθησε ιστιοπλοΐα για πρώτη φορά και μέσα σε λίγες μέρες το 3,1% προχώρησε σε εγγραφή σε ομίλους Ανοιχτής Θαλάσσης!

Ταυτόχρονα οι προπονητές σε ολόκληρη τη χώρα διαθέτουν πλέον τεράστιο βιντεοληπτικό υλικό για να το χρησιμοποιούν ως μάθημα θεωρίας στους αθλητές τους. Άλλωστε, όλο και πιο πολλοί νέοι ιστιοπλόοι από τις μεγάλες πόλεις και την Περιφέρεια ασχολούνται με το άθλημα. Σε όλες τις εθνικές ομάδες, μάλιστα, έχουν προκριθεί παιδιά από την Περιφέρεια και γι’ αυτό έγινε εκτενής συζήτηση στη συνέλευση. Αναγνωρίστηκε το έργο της διοίκησης Αναστασίου με τη διεξαγωγή των προπονητικών καμπ που έχουν  συμβάλει τα μέγιστα, έτσι ώστε η ιστιοπλοΐα στις πιο μικρές ηλικίες να ανεβαίνει επίπεδο και από τώρα να χτίζονται σιγά σιγά οι πρωταγωνιστές των Ολυμπιακών Αγώνων του 2028 στο Λος Αντζελες.  

Για το καυτό θέμα της νομιμοποίησης των εγκαταστάσεων των ομίλων, η διοίκηση της ΕΙΟ ενημέρωσε τους εκπροσώπους των σωματείων για τις μέχρι τώρα ενέργειές της και τις προσωπικές επαφές που έχει κάνει με αρχηγούς κομμάτων, βουλευτές και διάφορους πολιτευτές και στάθηκε στο σχέδιο τροπολογίας που κατέθεσε στην ΓΓΑ κι από εκεί διαβιβάστηκε στο Υπουργείο Οικονομικών. Η Ομοσπονδία, μάλιστα, περιμένει να κάνει συνάντηση και με τον αρμόδιο υφυπουργό.

Από την μεριά τους οι όμιλοι έχουν αναλάβει να ενημερώσουν προσωπικά όλους τους βουλευτές των Περιφερειών τους, ελπίζοντας ότι και αυτοί από τη μεριά τους θα βοηθήσουν στη επίλυση αυτού του διαχρονικού προβλήματος που έχει εξοντώσει τα σωματεία και κάποια από αυτά απειλούνται ακόμα και με λουκέτο.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.